groene slang

Kundalini energie

Geschatte leestijd:

1 minuut

Kundalini energie bevindt zich in het stuitje. Kundalini betekent letterlijk ‘opgerolde‘ en komt uit het Sanskriet. In de meditatie en yoga worden vaak termen uit het Sanskriet gebruikt. Dat komt omdat de oorsprong van deze kennis in het Sanskriet is opgeschreven.

Opstijgen van kundalini energie

De kundalini energie die opgeborgen is in je stuitje cirkelt omhoog. Dat wordt ook wel opstijging genoemd. Het opstijgen van je kundalini energie zorgt voor je spirituele groei.

Kundalini activatie versnellen

De activatie kun je versnellen door vormen van Yoga en Meditatie. De groei gaat vaak gepaard met heling en inzichten. Als de kundalini energie boven aan samenkomt in het 3e oog chakra dan bereik je een staat van verlichting.

Spontane kundalini activatie

Soms gebeurt het dat mensen op hun stuitje vallen en spontaan de kundalini wordt geactiveerd. Dat kan gepaard gaan met bepaalde waarnemingen zoals het zien van aura’s of het aanvoelen wat andere mensen bedoelen of hoe ze zich voelen. Dat kan soms overweldigend zijn en dan is het goed om daar hulp bij te krijgen.

Kundalini symbool

Het symbool voor kundalini energie is de caduceus. In de VS wordt het ook wel gebruik als medisch symbool. De twee slangen die de staf omwinden worden bekroont. De bekroning staat voor transcendentie of verlichting.

caduceus

Ga naar

2 reacties op “Kundalini energie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Marja avatar
  Marja

  Mooie meditaties en video’s en de ascensions zijn inspirerend en stralend om te zien. Zo licht en mooi! Ben heel benieuwd welke reizen ik nog ga maken aan de hand van Mathijs van der Beek en tot welke inspiraties het me brengt.

  1. Mathijs van der Beek avatar
   Mathijs van der Beek

   🙂