Meditatie is een moment om los te laten zodat je kunt ontspannen en rust kunt ervaren. Uit onderzoek blijkt dat meditatie een positieve invloed heeft op gezondheid.

Waar kan meditatie bij helpen?

 1. Lichamelijke spanningen
 2. Als je druk in je hoofd bent
 3. Als je te weinig zelfvertrouwen hebt
 4. Je mening niet durft te geven
 5. Je grenzen niet aan kan geven
 6. Het geef je inzichten om problemen op te lossen
 7. Je ervaart meer gemak
 8. Positiever in het leven staan
 9. Vreugde ervaren
 10. Jouw dromen verwezenlijken

In dit filmpje interviewt Femke de Grijs mij over wat mediteren is, hoe ik ermee in aanraking kwam en het mij heeft geholpen en ook jou kan helpen:

Weerstand tegen mediteren

Ik had weerstand om te starten met mediteren. In de video leg ik uit wat er gebeurde toen ik wel begon met mediteren.

Meditatie vormen

Er zijn wel meer dan 15 meditatievormen. Ze hebben allen één ding gemeen: de geest wordt rustig. Je hersengolven worden langzamer en op spiritueel niveau kun je jouw diepste werkelijkheid te ervaren.

Klaar voor de start?

Volg het onderstaanden stappenplan als je wilt mediteren. Het makkelijkste is om de meditatie op te delen in 3 fases.

Meditatie in 3 fases

 • Fase 1: Rust en Ontspanning
 • Fase 2: Mediteren met een onderwerp of energie
 • Fase 3: Afronden

Fase 1: rust en ontspanning
Belangrijk bij mediteren is het vinden van een rustige plek, bij voorkeur in de natuur, en het hebben van een comfortabele houding. In deze fase begin je met het lichaam ontspannen. Dat kan met behulp van ademhalingsoefeningen, het hele lichaam doorlopen van beneden naar boven of andersom en deze bewust ontspannen, of een rustige gronding met de aarde.

Fase 2: mediteren met een onderwerp of energie
Nadat je ontspannen bent kun je er voor kiezen om te gaan werken met energie.

 • Ik spreek voordat ik begin altijd af dat ik met de energie van onvoorwaardelijke liefde wil mediteren. Deze energie beschermt me en zorgt voor een goede afstemming.
 • Nu kun je een focus voor je meditatie kiezen. Dat kan een onderwerp zijn waar je graag mee wilt werken zoals liefde, vrede, inzicht, chakra’s. Je kunt ook een ervaring waar je jezelf even kwijt was nemen en deze opnieuw ervaren met energie van onvoorwaardelijke liefde waarin je dan wel bij jezelf bent.
Opgestegen meester orakelkaarten doreen virtue paul de venetiaan

Alle fases tijdens het mediteren zijn belangrijk.  Je kunt ze achter elkaar aan doen in 1 meditatie, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Je kunt voor de onderwerpen ook werken met kaartjes. Veel mensen vinden het bijvoorbeeld fijn om met de kaarten van Doreen Virtue te werken. Ondanks dat Doreen Virtue bekeerd is en niet meer achter de kaartensets staat zijn de kaarten in mijn optiek nog prima. De kunstenaars die de tekeningen hebben gemaakt hebben dit namelijk afgestemd gedaan en zijn van niet Doreen.

Er zijn ook mensen die mediteren met de tools van Ascension.

In deze fase is het doel om in contact te komen met jouw innerlijk licht. Soms ga je daarvoor op reis zodat je dit licht kunt versterken en soms werken engelen of opgestegen meesters met je om hierbij te helpen.

Fase 3: afronden
Terugkomen in het hier en nu. De tijd nemen om weer helemaal in contact te zijn met je lichaam. 

nv-author-image

Mathijs van der Beek

Ik help je op je spirituele pad te groeien zodat je als hoogsensitief mens je missie kunt ontdekken en leven. Dat doe ik door kennis en informatie te delen via mijn website, livestreams, e-book, online coaching en trainingen. Het is mijn missie om hoogsensitieve mensen vanuit de kracht van vrede hun potentieel te laten verwezenlijken zodat ze een vervuld leven hebben. Ik werk vanuit mijn intuïtie en samen met de Opgestegen Meesters.


Verder was ik als kind al geïnteresseerd in healing. Op mijn 12e volgde ik mijn eerste Reiki cursus. Na meer dan 25 jaar op mijn spirituele pad leerde de Opgestegen meesters mij Oerlicht Healing. Een krachtige healing techniek die in 10 minuten een enorme impact kan hebben. Nu help ik anderen om ook Oerlicht Healing te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “10 redenen om te starten met meditatie”

 1. blank
  ANITA CARDINAELS

  Fijne meditatie .
  Ik wil wel meedoen met de 24 lichtbollen naar de aarde halen . Lijkt me prachtig .Mathijs, fijn om je te hebben ontmoet via de computer .Anita