mystiek portaal

Mystieke ervaringen, hoe kun je deze krijgen?

Geschatte leestijd:

1 minuut

Mystieke ervaringen zijn waarnemingen van bewustzijn die voorbij de ‘normale’ menselijke perceptie gaan. Mystieke ervaringen zijn allen verschillend, maar hebben een gemene deler:

  • Tijdens de ervaring wordt eenheid ervaren
  • De illusie van het aardse bestaan wordt doorzien

Deze ervaringen komen meestal voor na meditatie of gebed. Ook worden deze ervaringen opgewekt door middel van drugs of door middel van Ayahuasca rituelen.

Het nadeel van drugs is dat je energie relatief onbeschermd is, waardoor je last kunt krijgen van ongewenste energie, die niet in je aura thuis hoort. Dat kan een gevoel van depressie, moeheid en dergelijken geven. Energetische bescherming is zeer belangrijk, vooral als je een hoogsensitief persoon bent.

Hoe kun je zelf een mystieke ervaring krijgen?

Voor een mystieke ervaring hoef je niet jarenlang te trainen of een bepaald soort talent te hebben. Iedereen is in meer of mindere mate in staat een mystieke ervaring te hebben. Denk maar aan een zonsondergang of een lange wandeling door de natuur, waarbij je je één voelde met de natuur. Dit zijn natuurlijke mystieke ervaringen.

Mystieke ervaringen tijdens meditatie of gebed vallen onder religieuze mystieke ervaringen. Deze zijn voor veel mensen te ervaren. Tijdens diverse meditatie lessen die ik heb mogen geven komen deze ervaringen bij deelnemers naar boven. Ze sluiten altijd naadloos aan bij het werken met de energie. Bij het werken met het eenheidsbewustzijn komen deze ervaringen ook naar voren.

Aandachtspunt bij mystieke ervaringen

Het is in mijn ogen een kwestie van werken met energie van andere bewustzijnslagen en daar contact mee maken. Door te werken met Opgestegen Meesters kun je zelf ook gemakkelijk dit soort mystieke ervaringen hebben.

Ga naar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *