spirituele verlichting

Wat is ‘spiritueel verlicht’ en hoe raak je zelf verlicht?

Geschatte leestijd:

5 minuten

Spirituele verlichting: wat is dat?

Spirituele verlichting is een staat van bewustzijn waarin je de oneindige vreugde en liefde ervaart.

Kenmerk van verlichting

Een kenmerk van spirituele verlichting is dat je in staat bent om de liefde in ieder levend wezen te herkennen. Een ander kenmerk is dat je geen afgescheidenheid ervaart, maar eenheid.

Misverstanden over verlichting

Er zijn diverse misverstanden over wat er nodig is om verlicht te raken. De eerste stap naar verlichting is hier bewust van worden. Dit zijn misverstanden over spiritueel verlicht raken (ascensie):

  • ”Je moet er veel voor mediteren”.
  • ”Je moet al vele levens hebben geleefd”.
  • ”Als je verlicht bent dan heb je op aarde niets meer te doen”.
  • ”Spirituele verlichting is een eindstadium”.
  • ”Je moet eerst al je karma oplossen”. Het idee dat het oplossen van alle karma leidt tot verlichting is een illusie. Zo lang je nog in het bewustzijn van Karma (dualiteit) leeft, blijf je hangen in het idee dat er ‘goed’ en ‘slecht’ is en stijg je niet boven dit bewustzijn uit.
  • ”Als ik spiritueel verlicht ben is het dit mijn laatste leven op aarde”. Als je als doel hebt om spirituele verlichting op aarde te bereiken zodat je niet meer naar aarde hoeft te komen dan bereik je dit niet. Volgens de Boeddhistische theorie valt dit onder de ‘begeerte naar niet-bestaan’ en weerhoudt deze begeerte je ervan om de staat van verlichting te bereiken, die ook wel de Boeddha natuur genoemd.

Hoe raak je verlicht?

Verlichting ontstaat meestal op momenten dat mensen na een jarenlange zoektocht de strijd opgeven om verlicht te zijn. Dat is het moment waarop het egobewustzijn stopt en er ruimte komt voor een hoger bewustzijn. Dat is ook één van de redenen dat monniken heel gedisciplineerd hun geest trainen.

Iedereen heeft de mogelijk om verlichting te ervaren en dit te integreren in zijn leven, zodat je vanuit liefde en vreugde kunt leven.

De invloed van collectief bewustzijn

De trilling van het collectief bewustzijn op de planeet wordt steeds hoger. Dat betekent dat er:

  • Steeds meer liefde en vreugde door ons collectief bewustzijn gaat stromen.
  • We ons bewuster worden van onze scheppingskracht (en het effect en de mogelijkheden van creëren).
  • Door onder andere de wetenschap bepaalde oordelen verdwijnen, waardoor we nieuwe inzichten ontwikkelen.

Het niet oordelen en de betekenis (het verhaal) van onze geest doorzien is een belangrijke pijler om verlicht te raken.

Paden naar verlichting

Er zijn vele paden naar spirituele verlichting. Bijvoorbeeld via:

zonlicht

Tip: laat je helpen door Opgestegen Meesters

Jij kunt spiritueel verlichting ervaren zonder uren te mediteren, door te leren afstemmen op de energie van Opgestegen Meesters.

Bekende verlichte mensen/Opgestegen meesters:

Door af te stemmen op Opgestegen Meesters kun je jouw proces een enorme versnelling geven en versneld verlicht raken. Je maakt gebruik hun kennis, wijsheid en liefdevolle energie om jouw leven in overeenstemming te brengen met jouw Boeddha natuur.

Tip: start met de oefening in deze blog (de channeling) hieronder!

Channeling van de Opgestegen Meesters over ascensie:

“Lieve mensen,

Wij zijn hier om jullie te helpen bij het proces dat jullie ascensie noemen. Ascensie in jullie woorden betekent dat je zoekt naar verlichting en je eigen licht meer laat schijnen in je leven.

Voor ons ligt dat iets anders. Wij zien jullie prachtige licht al en helpen jullie om dit licht tot expressie te brengen. Dat valt nog niet altijd mee. Dat begrijpen wij maar al te goed. Wij zijn ook mensen geweest op aarde.

Ieder van ons heeft zich zijn eigen kwaliteit eigen mogen maken op aarde. Zodra dit liefdevol gebeurt en in overstemming met de bron is, bereik je op aarde het hoogst haalbare zoals jullie dat zeggen. Wij noemen dat vrijheid in lichaam en geest zodat je licht kan stromen waar het nodig is. Om deze vrijheid te leren kun je afstemmen op ons licht. Onze kennis en ervaring helpen jou dan bij het bereiken van jouw Ascensie.

Onze liefde is onvoorwaardelijk en straalt de hele dag. De bron is oneindig en wij geven oneindig veel liefde. Het afstemmen op ons is erg gemakkelijk als je hart open is. Wij hebben Mathijs gevraagd om mensen te helpen bij het afstemmen op onze energie. We zullen in deze channeling ook een aantal eenvoudige oefeningen meegeven die je kunt doen om deze afstemming te ervaren. Wees gerust. Wij zijn bij je op het moment dat je dit probeert.

Werken met opgestegen meester Kuthumi is het gemakkelijkste op dit moment voor veel mensen. Hij houdt zich namelijk bezig met het ontwaken van de mensheid op aarde. Hij presenteert de energie van onvoorwaardelijke liefde en focust deze direct op een voor jouw voelbare of zichtbare plek. Concentreer voor Kuthumi op je voorhoofd (3e oog). Houd je aandacht 15 minuten vast en je zult merken hoe eenvoudig het is om ons te ervaren.

De Christusenergie is steeds makkelijk te ervaren, de energie is allesomvattend. Deze energie werkt door het hart. De zachtroze energie die transparant en zuiver is kun je daar ook voelen. Het is heel dun. Visualiseer een lotusbloem op je hart die open gaat en laat daar tot 3 bloemen uit bloeien. Elke bloem is lichter en transparanter. Voel hoe je lichaam opstijgt en zich verbind met de fijne dimensies waar wij ons bevinden.

lotus

Gerelateerde blogposts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *