Meteen naar de inhoud

Wat is een chakra?

Chakra betekent wiel of cirkel. Het is een soort poort waar onder andere chi/ki/prana
verbinding maakt met het lichaam, zodat het lichaam deze energie kan gebruiken.

Er zijn zowel grote als kleine chakra’s met hun eigen kwaliteiten. Zo worden chakra’s in de handen vaak gebruikt door therapeuten om mensen energie te geven zoals Reiki of Quantum Touch.

Verschillende chakrasystemen

Er zijn verschillende systemen die chakra’s beschrijven. In het westen wordt vaak over 7 hoofdchakra’s gesproken. Er zijn ook systemen van 13, 14, 27 en meer dan 1000 chakra’s. Bij de grote systemen van 1000 chakra’s wordt onderscheid gemaakt tussen grote chakra’s (major) en kleine chakra’s (minor). De chakra’s in de handpalmen en de voetzolen zijn minorchakra’s. Een voorbeeld van grote chakra’s (major) vind je hieronder in de afbeelding.

De namen van chakra’s worden vaak in het Engels weergegeven. In boeken worden de namen vaak in het Sanskriet genoemd.

Van boven naar beneden in het Nederlands is het als volgt:

  • Kruinchakra
  • 3e oog ook wel Ajna genoemd
  • Keelchakra
  • Hartchakra
  • Buikchakra of Plexus Solaris
  • Sacraal chakra of waterchakra
  • Stuitchakra, wortelchakra of basischakra

chakra overzicht

Chakra blokkades

Chakra’s functioneren als een poort van energie. Als de energie niet meer helemaal stroomt wordt wel gesproken over een blokkade in het chakra.

Chakra openen

Hoe verder je spirituele ontwikkeling hoe meer energie door het chakra stroomt. Dan spreken we over het openen van het chakra. Als het chakra volledig geopend is komt het in een staat van oneindigheid. Als alle chakra’s volledig geopend zijn, kom je in een staat van verlicht bewustzijn.

Meer weten?

Neem contact op.

nv-author-image

Mathijs van der Beek

Als kind hield ik mij al bezig met spiritualiteit en healing. Na jaren in het onderwijs gewerkt te hebben, gooide ik het roer om. Nu doe ik wat ik het liefste doe; ik help lichtwerkers en reis met mijn partner en hond de wereld rond, zodat er meer vrede in de wereld komt.

Ben jij een lichtwerker en wil jij anderen helpen met healing? Samen met Opgestegen Meesters help ik je graag aan de hand van mijn unieke methode. Ontdek meer via mijn gratis E-book en zondag livestreams.


Ga naar

Interessant? Deel dan via onderstaande knoppen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *