gouden pendel om Boviswaarden te meten

Wat is Bovis waarde en wat kun je ermee?

Geschatte leestijd:

7 minuten

Boviswaarde; wat is dit precies en wat kun je ermee? In dit artikel ontdek je er meer over!

Wie heeft de Boviswaarde bedacht?

De Fransman André Bovis (1871–1947) ging er vanuit dat alles (zoals objecten, plekken, mensen en voedsel) energie uitstraalt en dat je deze energie kunt meten. Hij ontwikkelde in de jaren ’30 de Bovisschaal om sneller de vitaliteit van voedsel te meten. Voedsel dat biologisch en vers is heeft bijvoorbeeld een andere energie dan voedsel dat niet-biologisch is en in de magnetron is bereid.

pompoen

Bovis waarde meten

André mat met een pendel of biotensor. De meeteenheid/het trillingsgetal van de vitaliteit wordt uitgedrukt in Boviseenheden.

Boviswaarde tabel/schema

De schaal die André Bovis ontwikkelde liep van 0 tot 10.000 Boviseenheden (BE). Alleen wat zeggen deze eenheden precies? Hoe lager de Boviswaarde hoe minder vitale energie het product of de plek bevat.

Inmiddels is de Bovisschaal verder ontwikkeld. De Bovischaal en waardes zijn niet gestandaardiseerd is. Er is in tegenstelling tot het meten van de tijd op aarde, niet één objectief object in de wereld die bijvoorbeeld standaard 7000 Bovis eenheden uitstraalt, zodat je je meting kunt kalibreren. Dit is een voorbeeld van hoe waarden soms geïnterpreteerd worden:

 • 0-1000 -> Dodelijke energie
 • 1000 – 3000 -> Degeneratie zone
 • 3000 – 4500 -> Ziektes zoals kanker
 • 4500 – 6000 -> Ziekmakende zone
 • 6000 – 7000 -> Zwakmakende zone
 • 7000 – 8000 -> Gezonde zone
 • 8500 – 9000 -> Bio energetische zone (dat wat goed is voor het lichaam)
 • 9500 – 10000 -> Meditatie punt
 • 15000 – 19000 -> Mentale energiepunt
 • 21000 -> Intuïtieve energiepunt
 • 24000 – 25000 -> Vitale energie (op alle niveau’s)
 • 33000 – 100000 -> Spirituele energie

Wat is een gezonde Boviswaarde?

Een gezonde waarde voor een mens is vanaf ongeveer 7000 Boviseenheden. Je kunt je voorstellen dat alles wat minder dan 7000 Boviseenheden bevat qua voedsel jouw lichaam energiekost. Dat geldt niet alleen voor voedsel maar ook voor ruimtes en plekken. Hier vind je voorbeelden van soorten plekken met diverse energieën, die HSP vaak energie kosten.

Boviswaarde verhogen

Als de energie van een plek lager dan 7000 Boviseenheden is door bijvoorbeeld slechte ventilatie, entiteiten, (elektromagnetische) straling en dergelijke dan zal deze plek een negatieve invloed op jouw vitaliteit hebben. Het is dan belangrijk om ervoor te zorgen dat deze plek weer een gezonde waarde krijgt. Afhankelijk van de oorzaak kun je maatregelen nemen. In dit artikel vind je hier wat suggesties voor.

pendels

Boviswaarde onzin?

Er zijn verschillende redenen waarom Boviswaarden soms onzin gevonden worden. Zo zijn zij niet wetenschappelijk bewezen.

Als je hoogsensitief of paranormaal waarneemt en een holistische/spirituele visie hebt, kun je ervaren dat alles energie is en energie in grondslag kan worden onderverdeeld in voedende of niet voedende energie. Voor sommige mensen kan een Boviswaarde soms van nut zijn, vooral als zij niet direct toegang hebben tot hun eigen intuïtie/hier nog niet volledig op vertrouwen. Een pendel of biotensor poogt dan als het ware een brug te slaan tussen interne en externe energie; dit kan soms goed gaan en soms niet. Dit hangt af van of/in welke mate iemand bekwaam is om zuiver en ‘objectief’/neutraal met een pendel/biotensor te kunnen werken.

400000 Bovis

Op internet lees je soms Boviswaardes die zeer hoog zijn. De vraag is of dit werkelijk klopt.

Boviswaarde piramide

Zo las ik een keer dat een waarde van 3 miljoen Boviseenheden gemeten zou zijn bij de piramide van Cheops. Zolang er nog geen gestandaardiseerde methode is voor de Bovismeting zeggen dit soort waardes vrij weinig. Daar komt bij dat het ego soms in de weg kan zitten, waardoor de meting niet zuiver is.

Boviswaarde edelstenen

Sommige mensen kiezen een edelsteen uit op basis van hun Boviswaarde. Edelstenen kunnen verschillende Boviswaarden hebben. Toch is het belangrijk om niet alleen de Boviswaarde als uitgangspunt te nemen voor een goede edelsteen.

Een banaan van 8000 Boviseenheden kun je tenslotte ook niet vergelijken met een peer van 8000 Boviseenheden. Ze brengen allebei andere voedingsstoffen. Stel dat je een allergie hebt voor bananen, dan kan een banaan met een hogere Boviswaarde dan de peer wel heel vitaal zijn wat betreft de algemene energie, maar toch jouw energie ondermijnen en een negatieve invloed op jouw systeem hebben.

edelsteen

De eigenschappen / kwaliteiten van een edelsteen spelen een belangrijkere rol. Stel dat je twee stukken rozenkwarts hebt die allebei uit dezelfde mijn afkomstig zijn en exact dezelfde Boviswaarde hebben (zoals 24500), dan kan het zo zijn dat één stuk positiever is voor jou. Het kan ook zo zijn dat een andere steensoort zoals een amethist met een lagere (maar nog steeds gezonde) Boviswaarde (zoals van 14000) optimaler aansluit op jou en jouw processen en jou veel beter ondersteunt en jij hier veel meer aan hebt.

Je kunt het ook vergelijken met (Bach)bloesems; niet iedere bloesem zal optimaal positief zijn voor jou (ook al hebben deze een gezonde/hoge Boviswaarde). Dit geldt niet alleen voor edelstenen of bloesems, maar ook voor huizen/kantoren/ruimtes en energetische tools zoals Ascension Tools of een Oerlicht bol.

Bovis waarde water

Er bestaan allerlei soorten water, elk soort water heeft een unieke energie en andere Boviswaarde:

 • Water dat uit de kraan uit Groningen komt, is anders dan kraanwater uit Den Haag.
 • Water uit de zee voor de kust van Lima (Peru) heeft een andere energie dan zeewater uit het gebied van Kaapstad (Zuid-Afrika)
 • Water in de meren/bergen van Zwitserland is anders dan water in de meren/bergen van Nieuw-Zeeland
 • Water van watervallen uit Noorwegen is anders dan water van de Niagara watervallen (in de VS en Canada)
golf

Boviswaarde verhogen van water

Door water fysiek te reinigen, kan de kwaliteit op fysiek niveau verbeterd worden. Een aanvullende manier om de boviswaarde van water te verhogen is door water energetisch op te laden, bijvoorbeeld met de Light of Faith van Ascension Europe. Ook kun je water energetisch opladen met Oerlicht. Dit doe ik regelmatig gratis in de livestream op zondag 20:00 uur. In de Oerlicht opleiding leer je hoe je dit zelf kunt doen.

Light of faith ascension

Tip: Wil je voor de allereerste keer iets bestellen bij Ascension Europe? Gebruik de kortingscode: mathijs en krijg 3% welkomstkorting op je product(en) (deze code werkt niet in combinatie met andere codes/acties en wordt niet toegepast op eventuele verzendkosten)!

Boviswaarde huis

Ieder huis, kantoor (en ruimtes hier in) en elke energetische tool is verschillend en heeft zijn unieke trilling en kwaliteit. Als een energie in een huis/kantoor/ruimte onprettig is, kun je deze verbeteren met energetische Tools, zoals de Grote Oerlicht Bol en vier Tools of Calming XL in een goudkleurige of transparante variant.

Oerlicht Bol

Het is belangrijk dat je datgene ontvangt wat je nodig hebt. Zo zal een ruimte met een harmoniserende trilling een ander effect hebben dan een ruimte met een trilling voor helderheid en inzicht. Zo kan een specifieke ruimte in kantoor geschikt zijn voor communiceren/vergaderingen en een andere voor trainingsdoeleinden/leren en een andere voor ontspanning/lunch.

Tijdens onze reizen ben ik op verschillende plekken geweest die zeer verschillend aanvoelen. Ook heb ik diverse mensen Boviswaarden op deze plekken zien meten; geen meting was hetzelfde.

Tip: maak gebruik van jouw intuïtie

Dat is de reden dat ik het belangrijk vind dat mensen leren om hun intuïtie te gebruiken. Wat is voor jou datgene wat positief is? Wat voelt kloppend voor jou en sluit dit aan op wat je zoekt / nodig hebt?

Zo kwam ik in Bosnië iemand tegen die een uur op een krachtplek had gemediteerd met een Boviswaarde van 25000. Ze gaf aan dat ze maar geen rust kon vinden. Ik heb haar toen 5 minuten energetisch behandeld en toen kwam ze tot een diepe ontspanning en rust wat ze tijdens de meditatie op deze krachtplek niet had kunnen vinden.

Boviswaarde is dus niet doorslaggevend, maar kan wel inzicht geven of een ruimte gezond is of iets over de vitaliteit van een product.

Bovis meter kopen

Wil je een Bovis meter kopen? Dan kun je kiezen voor een biotenser en/of pendel. Laat je hierbij leiden door je intuïtie.

Een voorbeeld van een pendel waarmee je boviswaarden kunt meter is de lichtpendel van Ascension Europe. Bij aanschaf van deze pendel krijg je hier (digital) een pendelblad bij, dat je kunt afdrukken.

pendels van Ascension Europe

Tip: Wil je voor de allereerste keer iets bestellen bij Ascension Europe? Gebruik de kortingscode: mathijs en krijg 3% welkomstkorting op je product(en) (deze code werkt niet in combinatie met andere codes/acties en wordt niet toegepast op eventuele verzendkosten)!

Ga naar