Meteen naar de inhoud

Wat is eenheidsbewustzijn?

Mathijs van der Beek

Wat is eenheidsbewustzijn?

Eenheidsbewustzijn is het idee dat we allemaal één zijn. We zijn ontstaan vanuit dezelfde bron en deze verbinding maakt ons één.

Eenheidsbewustzijn ervaren

Het begrip eenheidsbewustzijn is ontstaan vanuit de ervaringen die mensen hebben gehad tijdens het mediteren. Ze voelen zich één met bijvoorbeeld andere mensen, dieren, de planeet, het universum etcetera.

Deze ervaring kan zeer verschillend zijn zowel qua intensiteit, vorm als qua duur. Waar de één zichzelf één ervaart met alle mensen, ervaart de ander zich één met de kosmos. Er zijn ervaringen bekend waarbij mensen het ontstaan van de kosmos ervaren en door alle tijden terug gaan naar het begin. Toen alles vanuit één ontstond.

Wij leven in het idee dat we allemaal afgescheiden zijn van elkaar, maar het tegendeel lijkt waar.

Wijsheden die voortkomen uit eenheidservaringen

Er zijn veel wijsheden ontstaan vanuit deze ervaringen en in een jasje gestoken die we vanuit onze aangeleerde denken kunnen begrijpen., zoals:

  • Behandel de ander zoals je zelf behandeld zou willen worden.
  • Wie de mensen kent heeft verstand; wie zichzelf kent, is verlicht. (Lao Tzu)
  • Luisteren naar jezelf is net zo belangrijk als luisteren naar anderen. (Marijke Hoogeland)

Vanuit een meer filosofisch punt bekeken:

  • We bestaan allemaal uit sterrenstof.
  • We moeten met elkaar de planeet aarde bewonen (bewoonbaar maken).

Eenheidsbewustzijn en gelijkwaardigheid

In de ervaring van het eenheidsbewustzijn is totale harmonie, vrede en gelijkwaardigheid.

De reden dan we dit anders waarnemen heeft met ons eigen bewustzijn te maken. Hoe ruimer je bewustzijn hoe gemakkelijker je waarneemt dat alles invloed op elkaar heeft.

Langzamerhand wordt bewustzijn zichtbaar op aarde. De milieuvervuiling heeft effect op ons allemaal, ongeacht waar het plaatsvindt. Plastic is aangetroffen in de diepste troggen van de aarde. Een meer mentale benadering is dat we één groot systeem zijn.

Meer weten?

Neem contact op.

nv-author-image

Mathijs van der Beek

Als kind hield ik mij al bezig met spiritualiteit en healing. Na jaren in het onderwijs gewerkt te hebben, gooide ik het roer om. Nu doe ik wat ik het liefste doe; ik help lichtwerkers en reis met mijn partner en hond de wereld rond, zodat er meer vrede in de wereld komt.

Ben jij een lichtwerker en wil jij anderen helpen met healing? Samen met Opgestegen Meesters help ik je graag aan de hand van mijn unieke methode. Ontdek meer via mijn gratis E-book en zondag livestreams.


Ga naar

Interessant? Deel dan via onderstaande knoppen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *