5G zendmast

Is 5G schadelijke straling voor de gezondheid?

Geschatte leestijd:

9 minuten

Ben je benieuwd wat 5G is en hoe jij je hiertegen beschermt? In de onderstaande video (de livestream van zondag 27 oktober 2019) ontdek je er meer over. Lees je liever? Check dan de blog onder de video.

Wat is 5G?

Smartphone g

5G staat voor de 5e generatie mobiel netwerk. Het is ooit begonnen met de eerste generatie.

Hieronder vind je diverse kenmerken van de G netwerken in kernwoorden.

 1. 1g = 1e generatie – dit is een analoog systeem waarop de eerste autotelefoons en mobiele telefoons werkte. Dit is nu niet meer in gebruik.
 2. 2g = 2e generatie – telefoneren en sms, 1990 – digitaal technology – meer beveiliging, mms.
 3. 3g = 3e generatie – begin 2000 (in Nederland: 2002) – echte mobiele data – browsen op je mobiel etc. Snelheid qua internet laag.
 4. 4g = 4e generatie – sneller internet – industrie standaard zonder test (op papier) zou 100 mbit/s zijn als je in de auto rijdt en 1gb/s als je stil staat. In de praktijk werkt dat niet. 4G wordt nog door ontwikkeld en daarom 4G LTE (Long Term Evolution) genoemd.
 5. 5e = 5e generatie – waarom 5g als we nog niet eens 4g standaard halen? Omdat de snelheid nog hoger ligt. Dit biedt nieuwe mogelijkheden zoals instant download / upload en zelf rijdende auto’s. Hun range is kort, daarom zullen er veel torens moeten komen. Dit kan heel klein: het zal in een lantaarnpaal kunnen. Je ziet het niet eens.

Meer uitleg en de wetenschappelijk kijk op 5G vind je in de video op YouTube.

Frequenties 5G

Al deze straling zorgt voor elektromagnetische velden. Deze kunstmatige EMF – electro magnetic fields (electromagnetische straling) hebben verschillende frequenties:

 • Frequenties 3G: 2100 MHz-frequentieband, tegenwoordig wordt deze band ook voor 4G gebruikt.
 • Frequenties 4G LTE A of LTE + – 800 MHz, 900 MHz,1800 MHz en 2100 MHz en de 2,6 GHz
 • 5G frequenties: de 700 MHz, 3,5GHz en 26 GHz

Sommige telecombedrijven gebruiken de 900 MHz voor UMTS – ook voor 4G.

De overheid moet nog een besluit nemen welke frequenties er wanneer precies beschikbaar komen voor 5G in Nederland.

5G in de toekomst zijn gecombineerde frequenties (700 MHz, 3,5GHz en 26 GHz)

26 gigahertz – range enkele meters (lantaarnpaal, veel plekken, hoge snelheid).
3,5 gigahertz – range 10 tallen meters tot een paar honderd meter (minder plekken, snelheid lager).
700 megahertz- range 100-en meters tot enkele kilometers (minder plekken, voor landelijke dekking, snelheid het laagste).

effect van 5G op vrouw

Onderzoek naar gezondheidseffecten

Er is nog geen groot onafhankelijk onderzoek gedaan naar 5G. Er is onderzoek door de industrie zelf gedaan. Daarbij is vooral gekeken naar het thermische effect (opwarming door straling), maar niet naar het effect op de celstofwisseling.

Er is zijn wel enkele onderzoeken gedaan naar straling en hun schade. Schadelijke effecten van blootstelling aan RF-EMF (RadioFrequency ElectroMagnetic Fields) zijn al bewezen.

Naar aanleiding van deze onderzoeken is er een Scientist Appeal for 5G Moratorium opgesteld. 

Meer dan 230 wetenschappers uit meer dan 40 landen hebben hun “ernstige bezorgdheid” hierover uitgesproken.

De effecten:

De alomtegenwoordige en toenemende blootstelling aan EMF die al eerder door elektrische en draadloze apparaten is gegenereerd omvatten

 • een verhoogd risico op kanker
 • cellulaire stress
 • toename van schadelijke vrije radicalen
 • genetische schade
 • structurele en functionele veranderingen van het voortplantingssysteem
 • leer- en geheugenstoornissen
 • neurologische aandoeningen
 • negatieve effecten op het algemeen welzijn bij mensen.

Aldus de wetenschappers.

Schade gaat veel verder dan het menselijk ras. Het bewijs groeit dat elektromagnetische straling schadelijke effecten heeft op zowel planten als dieren.

De gevaren van 5G / Symptomen

Veel voorkomende EHS-symptomen (elektrohypersensitiviteit, dat is elektromagnetische overgevoeligheid) zijn:

 • hoofdpijn
 • concentratiemoeilijkheden
 • slaapproblemen, depressie
 • gebrek aan energie
 • vermoeidheid
 • griepachtige symptomen
depressie bij man

Op dit moment wordt EHS en MCS (Multiple chemical Sensitivity) nog niet erkend als echte medische aandoeningen. Er wordt wel gevraagd met de huidige wetenschappelijke kennis aan nationale en internationale instanties en instellingen om EHS en MCS te erkennen als echte medische aandoeningen.

De stralingsnormen

De huidige normen zijn gebaseerd op de verwachte thermische effecten van elektromagnetische velden, waarbij eventuele niet-thermische effecten buiten beschouwing zijn gelaten.

Gepensioneerde neurobioloog Hugo Schooneveld waarschuwde over de beperkte manier van onderzoek doen. In 2017 ondertekende Schooneveld samen met 179 internationale academici een brief aan de Europese Commissie waarin zij betoogden dat er te weinig onderzoek is gedaan naar de exacte schadelijkheid van 5G-straling. “De huidige onderzoeken zijn absoluut irrelevant”, zegt hij in onder andere de Volkskrant.

Zo zou de aandacht moeten gaan naar veranderingen in non-thermische (niet aan warmte gerelateerd),  cel-fysiologische processen. De techneuten houden dat af omdat ze de productie daarmee vertragen.

De effecten van elektromagnetische straling gaat niet alleen over 5G, maar ook over wifi. Tegenwoordig is dat overal. Denk maar aan kantoren, scholen in sportscholen en thuis. Ook kinderen worden de hele dag blootgesteld aan deze schadelijke straling.

Onduidelijkheid

Er is nog onduidelijkheid in de politiek en bij mensen wat de schadelijke effecten zijn.

Meten van straling

Je kunt deze straling meten met apparatuur. Dan kun je zien hoe hoog de elektromagnetische straling is. Op welke plekken in huis is deze straling het hoogste? Of op het kantoor? Je kunt zelf al dingen doen om de straling thuis te verlagen zoals:

 • Geen internet via wifi, maar via de kabel.
 • Je wifi router minder krachtig zetten.
 • In de nacht de wifi uitzetten (dit kan ook automatisch worden ingesteld bij de meeste routers).
 • Je telefoon niet in de slaapkamer neerleggen als je slaapt.
 • Gebruik maken van stralingswerende materialen.
internetkabel

Hoe weet je of je last hebt van Elektromagnetische straling?

Door een dagboek bij te houden en te observeren aan hoeveel straling je wordt blootgesteld kun je een goed beeld krijgen of je hier last van hebt. Hou bij welke klachten je hebt, op welk moment en welke locatie.

De spirituele en fysieke relatie tussen klachten van elektromagnetische straling

Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op het ervaren van klachten:

 1. Type constitutie
 2. Je eigen celenergie
 3. Spirituele invloeden

Type constitutie:

Je lichaam heeft veel te verwerken. Er zijn behalve Elektrosmog ook veel toxines die belastend voor ons lichaam zijn. Bij iedereen is de drempelwaarde wat het lichaam kan verwerken verschillend. Je kunt dat wel verbeteren. Toch zul je ook in gedachten moeten houden dat we mensen kunnen indelen in types met een bepaalde constitutie zoals dat onder meer in de Ayurveda gebeurt (denk aan Vata, Pita, Kappa).

Ook in de homeopathie wordt ook gesproken over bepaalde types. Er zijn meer invalshoeken voor type stofwisseling. Wat ik hiermee wil aangeven is dat iedereen uniek is.

Celniveau:

Ik ga er vanuit dat de straling de grootste invloed heeft op celniveau. Goede celenergie is belangrijk. Alle cellen werken met elkaar samen en zorgen ervoor dat ons lichaam functioneert. Hoe hoger je celenergie, hoe sterker je aura hoe beter je beschermd bent tegen o.a. elektrosmog.

rode bloedcellen

Spirituele invloeden:

Er zijn diverse spirituele invloeden zoals spirituele blokkades of energie die niet optimaal stroomt zoals de zielsenergie, goddelijke kwaliteiten en/of de energie van het hogere zelf. Door hiermee aan de slag te gaan verhoog je je weerbaarheid tegen elektromagnetische straling.

Veel voorkomende blokkade die invloed hebben komen uit vorige levens. Een veel voorkomend voorbeeld hiervan is een blokkade uit Atlantis. Meer dan 12.000 jaar geleden toen Atlantis ten onder ging is er hoogstaande technologie geweest. Daar zijn goede dingen mee gedaan, maar ook “slechte” dingen. Elektromagnetische straling triggert de blokkades die zijn ontstaan uit deze tijd en vraagt ons deze op te lossen.

Als de zielsenergie optimaal stroomt dan geeft dit een liefdevolle energie aan het lichaam waardoor het lichaam gemakkelijker gezond kan zijn.

We zitten op dit moment in een overgang naar het Aquarius tijdperk. Daarin mogen we onze goddelijke energie van onvoorwaardelijke liefde, gezondheid, vrede, harmonie, verlichting, transformatie, eenheid en nog meer in ons zelf ontwikkelen. Deze goddelijke kwaliteiten hebben een zeer positieve invloed op ons welbevinden.

Conclusie

Al met al is er dus wetenschappelijk nog weinig bekend, maar zijn de signalen dat 5G iets met ons doet zeer duidelijk. Er zijn veel mensen die last hebben van elektromagnetische straling. We kunnen de ontwikkeling niet tegen houden. Wel kunnen de bewustwording vergroten en goed voor ons zelf zorgen.

smartphone met 5G

Bescherming tegen 5G

Hoe kun je je beschermen tegen 5G / elektrosmog? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, dit zijn er te veel om op te noemen. Daarom 3 categorieën waarin je de oplossing kunt zoeken:

 1. Het weren van elektromagnetische straling met behulp van speciale verf, dekbed overtrek, plakfolie ramen, een speciale klamboe en dergelijke.
 2. Het versterken van de originele Schumannresonantie. Er zijn hier verschillende visies op. De Schumannresonantie is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. De één zegt door kosmische veranderingen, de ander zegt door de elektromagnetische velden die we zelf hebben gemaakt. Uit onderzoek blijkt dat de originele resonantie van 7,83 Hz  goed voor onze spirituele groei en gezondheid is. In de Ravne tunnels van de piramides van Bosnië zijn kamers met deze resonantie. Mensen die hier mediteren / verblijven ondervinden daar positieve effecten van. In ons quantumveld (het veld van oneindige mogelijkheden en manieren van kijken) zijn meerdere mogelijkheden. Voel daarom voor jezelf wat kloppend is voor jou.
 3. Het harmoniseren van de energie. Harmoniseer de energie in huis en jouw energie met tools zodat je lijf geen last heeft van de energie en je celenergie goed blijft. 

Tips!

Heb je last van klachten dan kun je op meerdere fronten aan de slag.

 1. Optimaliseer je celenergie.
 2. Zorg dat je iets hebt dat helpt om je energieveld en het huis te harmoniseren.
 3. Als het kloppend voelt, versterk dan de originele Schumann resonantie in huis.
 4. Los spirituele blokkades op.
 5. Werk aan je spirituele ontwikkeling.
 6. Leef je misse, zorg dat je zielsenergie stroomt.

Tools van Ascension Europe

Als trainer van Ascension Europe geloof ik erin dat de scheppingsenergie van deze tools ons verder helpen op ons spirituele pad. Ze ondersteunen ons. Een aantal tools ondersteunen ons lijf om elektromagnetische straling te harmoniseren.

Niet voor iedereen zijn deze tools geschikt. Als je geen spirituele energie kunt waarnemen (bijvoorbeeld; je voelt/ervaart bij een edelsteen niets) en er niet voor open staat dan zijn deze tools niet geschikt voor jou.

Voorbeelden van Tools die kunnen ondersteunen:

Gerelateerde blogposts

2 reacties op “Is 5G schadelijke straling voor de gezondheid?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Helena Westbrook avatar
  Helena Westbrook

  lees uw interessante artikel betreft straling 5G..Waar koop je verf, dekbedovertrek,plakfolie ramem ed om elrktromagnetische straling te weren? Hoe optimaliseer je je celenergie? Hoe harmoniseer je de energie in huis? Hoe houd je je celenergie op peil? Wat is een guardian en hoe kom je daaraan? Light of Faith.bovis? Wij plaatsen lichtzuilen op gebouwen elke week..Zeer geinteresseerd in zaken uit uw artikel. Groeten Helena

  1. Mathijs van der Beek avatar
   Mathijs van der Beek

   Beste Helena,
   Als je op google zoekt kun je de dekbedovertrek, plakfolie wel vinden. Je celenergie optimaliseren kan met de Light of Faith en natuurlijk ook gezond eten en bewegen. Als je op de linkjes onderaan de pagina klikt kun je meer informatie lezen over de Guardian en andere tools op de website van Ascension. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met me opnemen.
   Vredige groet Mathijs