Ik ben van mening dat gegevens op een veilige en transparantie manier verwerkt moeten worden. Daarom vind je op deze pagina informatie over de gegevens, de manier waarop ik gegevens verzamel en verwerk. Ik ben er van overtuigd dat ik dit op een verantwoorde, veilige en transparante manier doe en mijn inziens volledig voldoe aan de wet gegevens bescherming die in Europa actief is. Mijn slogan: ‘Ik gebruik niet meer gegevens dan strikt noodzakelijk’.

Privacy Statement

Mathijs van der Beek gevestigd als Digitale Nomade, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens Mathijs van der Beek Digitale Nomade:
zie contact

Algemeen:

Al mijn websites zijn https dat betekent dat gegevens die je verstuurd via contactformulieren of die je gebruikt om in te loggen versleuteld worden waardoor je gegevens niet openbaar over internet gaan.

  • Ik gebruik geen Facebook en dus ook geen Facebook pixel. Facebook volgt jou dus niet op mijn website!

Cookies:

Een cookie is een klein tekstbestand dat tijdens uw bezoek aan een website op bijvoorbeeld uw computer, tablet of smartphone wordt geplaatst. In dit tekstbestand wordt informatie opgeslagen. Deze informatie kan bij een later bezoek weer worden herkend door deze website.

Het melden van cookies is verplicht echter is voor een functionele cookies is een uitzondering gemaakt. Op mijn websites draaien enkel functionele cookies om de website stabiel te laten draaien. Deze cookies vallen niet onder de cookiewet. Daarom wordt er ook niet om toestemming gevraagd door middel van een cookiewall. Dat geldt zowel voor mijn hoofdsite als mijn subdomein(en).

Met andere bedrijven die cookies plaatsen heb ik afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies. Toch heb ik geen volledige controle op wat zij zelf met de cookies doen. Lees dus ook hun privacyverklaringen.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Google Analytics:

Ik gebruik Google Analytics op mijn website. Ik voldoe volledig aan het nieuwe privacy beleid waardoor ik zonder toestemming de Google Cookie mag gebruiken.

Ik heb namelijk:

  • Een Verwerkersovereenkomst met Google afgesloten
  • De optie ‘gegevens delen’ hebt uitgezet en ik maak geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.

Met deze gegevens en andere gegevens die ik heb kan ik nooit herleiden wie jij bent. Je kunt daardoor anoniem op mijn website browsen.

De gegevens die in Google Analytics staan worden 14 maanden bewaard. Dat is de kortste periode die ik kan instellen. Ik gebruik deze gegevens om de vindbaarheid van mijn website te verbeteren. De tracking cookie van Google valt niet onder de cookie-wet.

Embedded Content:

Op de website staat Embedded content zoals YouTube video’s en Vimeo video’s en soms ook plaatjes. Als je video’s van YouTube afspeelt dan weet YouTube dat je een video bekijkt en verzamelt jouw gegevens hierover. Meer over het privacy beleid van YouTube en Google lees je hier.

Aanvragen PDF, nieuwsbrief:

Ik gebruik Enormail als e-mailprovider. Zij voldoen aan alle eisen om je privacy te waarborgen. Wil je weten hoe zij je gegevens verder verwerken dan kun je met hun contact opnemen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven van de nieuwsbrief alsmede jezelf laten vergeten. Dit is allemaal keurig geautomatiseerd. Inschrijven doe je via een formulier op de website waarbij je alleen de noodzakelijke gegevens namelijk de voornaam en het e-mailadres invult. Ik gebruik deze gegevens om je waardevolle e-mails te sturen. Meer informatie kun je hier lezen.

E-mail:

Elke e-mail die naar mij wordt verstuurd wordt opgeslagen op de e-mailserver. Ik download de berichten naar mijn computer en op mijn telefoon. De computer is beveiligd met een wachtwoord en kan ik indien mogelijk op afstand wissen als deze met het internet is verbonden. De telefoon is beveiligd met een cijferslot en een vingerafdruk. Je e-mailadres wordt niet opgeslagen in een adresboek als je mij een e-mail stuurt. Elke e-mail die ik uitstuur wordt ook opgeslagen op de e-mailserver. Wat jij vervolgens met de e-mail doet is aan jou. Maar zoals jij het recht hebt om vergeten te worden heb ik dat in principe ook. Ik ga er dan ook vanuit dat je zorgvuldig met mijn e-mails omgaat.

Comments:

Bij het plaatsen van een reactie op mijn website wordt gevraagd om je naam en e-mailadres. Deze gegevens blijven in het systeem staan zodat bij reacties op jouw reactie je geïnformeerd wordt. Je kunt reacties laten verwijderen door dit aan mij te vragen. Ook wordt je IP-adres gelogd. Op deze wijze voorkom ik Spam op mijn website.

Persoonsgegevens die ik verwerk

Mathijs van der Beek verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voornaam
  • E-mailadres
  • IP-adres (alleen bij het geven van een reactie ivm spam en bij het inloggen op de ledenwebsite).

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die ik verwerk

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via het contactformulier, dan verwijderen ik deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag ik persoonsgegevens verwerk

Mathijs van der Beek verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Verzenden van mijn nieuwsbrief en/of reclamefolder
  • Je te kunnen e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren

Geautomatiseerde besluitvorming

Mathijs van der Beek neemt geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Mathijs van der Beek) tussen zit. Mathijs van der Beek gebruikt dus geen computerprogramma’s of -systemen.

Hoe lang ik (persoons)gegevens bewaar

Mathijs van der Beek bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Ik hantereer de volgende bewaartermijnen
  • Google analytics: 14 maanden
  • E-mailadres: zolang je ingeschreven bent of klant bent
  • Voornaam: zolang je ingeschreven bent of klant bent

Delen van persoonsgegevens met derden

Mathijs van der Beek verstrekt geen persoonsgegevens aan derden. Mocht er een wettelijk verzoek komen zal ik er alles aan doen om jouw privacy te waarborgen en deze gegevens niet te verstrekken.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Mathijs van der Beek en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die ik van jou beschik in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar [email protected] Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vraag ik jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Ik reageer zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek . Mathijs van der Beek wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe ik persoonsgegevens beveilig

Mathijs van der Beek neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via [email protected]
Mathijs van der Beek heeft de volgende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen:

  • Een ICT-expert zorgt dat mijn website beveiligd is.
  • Enormail draagt zorg voor jouw voornaam en e-mailadres en is een betrouwbare partner voor het versturen van nieuwsbrieven.
  • Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall
  • TLS (voorheen SSL) Ik verstuur jouw gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk.

De Database:

Mijn websites staan op een virtual private server. Deze server wordt onderhouden door een ict-bedrijf. De databases met gebruikersinformatie uit de ledenomgeving staan hier ook op. Wil je worden vergeten dan kan dat ten allertijde door een e-mail te sturen. Ik zorg dan dat binnen 14 werkdagen alles is verwijderd uit mijn databases. Dat wil zeggen van de virtual private server als eventueel van Enormail (dat laatste kun je zelf doen).

Ledensite

Informatie over mijn ledenwebsite https://leden.mathijsvanderbeek.nl:

  • Bij het inloggen wordt een cookies opgeslagen zodat je de volgende keer niet opnieuw hoeft in te loggen als je niet op uitloggen hebt gedrukt.
  • Als je iets in de winkelwagen stopt dan wordt die met een cookie opgeslagen. Als je dan nog niet de dienst of het product gekocht hebt dan blijft deze in de winkelwagen actief. Deze cookie is maximaal een maand actief.
  • Bij het inloggen wordt je IP-adres geregistreerd en opgeslagen in de Database. Hij blijft 5 dagen bewaard. Dat doe ik om te voorkomen dat meerdere mensen gebruik maken van dezelfde cursus en om te zorgen dat de website goed beveiligd is. Ik kan ten allertijde het aantal dagen verhogen als ik vermoed dat er misbruik wordt gemaakt in het delen van accounts.
  • Bij het inloggen wordt gekeken hoeveel inlogpogingen je doet. Dit wordt bijgehouden in het systeem om te zorgen dat de site veilig blijft. Het ip-adres wordt geregistreerd.
  • Enkel adresgegevens worden gevraagd als het nodig is om iets op te sturen. Als dit niet nodig is dan is de naam en het e-mailadres voldoende. Met deze gegevens kun je dan inloggen op de website.

Je kunt al je gegevens aanpassen van de leden website onder het kopje profiel of account. Je kunt ook gegevens verwijderen behalve je gebruikersnaam, voornaam en het e-mailadres. Als je je profiel verwijderd wilt hebben dan kan dat. Echter verwijder je hiermee ook de toegang tot het ledendeel en eventuele cursussen die je hebt aangeschaft.

Welke gegevens heb ik van je?

Als je lid bent van mijn nieuwsbrief (PDF hebt aangevraagd) dan heb ik:

  • je voornaam (wel zo leuk om met je naam aangesproken te worden)
  • e-mailadres (zodat ik je waardevolle informatie kan sturen)
  • de e-mails die je ontvangen hebt (zodat ik kan zien of alles goed aankomt)

Als je gratis ledenlid bent dan heb ik ook:

  • het ip-adres waar vandaan je inlogt (bewaar ik 5 dagen)

Je profiel kan verwijdert worden als je dat aan me vraagt per e-mail.

Als je klant bij me bent dan heb ik ook:

  • een overzicht hoe ver je in de cursus bent
  • je antwoorden in de surveys (te verwijderen door aan mij te vragen, hiermee wordt ook de cursus gereset).
  • eventueel een persoonlijke pagina waarop informatie over het consult staat (te verwijderen door aan mij te vragen).

Deze gegevens zijn voor jou allemaal inzichtelijk.

Betalingsverkeer:

De betalingen worden deels verwerkt door Stripe en Paypal. Het gegevensverkeerd tussen Mathijs van der Beek en hen wordt geregeerd door de privacy statement van deze bedrijven. U kunt deze vinden op:

https://www.paypal.com/cy/webapps/mpp/ua/privacy-prev

https://stripe.com/de/privacy