Alice Bailey

Alice Bailey is geboren op 16 juni 1880 in Manchester Engeland en overleden op 15 december 1949. Ze is geboren als Alice LaTrobe Bateman. Ze was een Britse schrijfster. In 1907 verhuisde ze naar de Verenigde Staten waar ze haar tijd bestede om te schrijven en te onderwijzen.

Daar ontdekte Alice Bailey de theosofie en het werk van Helena Petrovna Blavatsky. Haar schrijven had veel weg van Blavatsky.

In 1921 trouwde ze met Foster Bailey (dat werd haar 2e man).  In 1922 richtte ze samen met haar man Lucis Trust op. Ze ontplooide daar onder andere activiteiten zoals de Arcane school, onderwijzen van meditaties aan de hand van haar geschriften, driehoeken, wereld goodwill (het bevorderen van liefde in actie), een kwartaalblad the beacon en een uitgeverij.

Ze heeft 24 werken geschreven. Deze kun je hier vinden.Alice Bailey

In die werken schrijft ze onder andere over de 7 scheppingstralen. De fundamentele energie achter manifestatie, esotherische genezen, esotherische astrologie, discipelschap, eenheid en goddelijkheid van naties en groepen.

Bailey scheef ook over de ‘law of attraction’. Deze werd al eerder door Blavatsky en een aantal anderen besproken. Onder andere op dit vlak vonden een aantal theosofen dat er veel overeenkomst zat tussen het werk van Blavatsky en Bailey. Er waren er theosofen die juist grote verschillen zagen.Gerelateerde artikelen:
  • Energetische koorden
  • Astraal reizen
  • Spirituele begrippen (overzicht)

  • Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *