Meteen naar de inhoud

Alice Bailey

Mathijs van der Beek

Alice Bailey

Alice Bailey is geboren op 16 juni 1880 in Manchester Engeland en overleden op 15 december 1949. Ze is geboren als Alice LaTrobe Bateman. Ze was een Britse schrijfster.

Bailey en Blavatsky

In 1907 verhuisde ze naar de Verenigde Staten waar ze haar tijd besteedde om te schrijven en te onderwijzen. Daar ontdekte Alice Bailey de theosofie en het werk van Helena Petrovna Blavatsky. Haar schrijven had veel weg van Blavatsky.

In 1921 trouwde ze met Foster Bailey (dat werd haar 2e man).  In 1922 richtte ze samen met haar man Lucis Trust op. Ze ontplooide daar onder andere activiteiten zoals de Arcane school en hield zich bezig met het onderwijzen van meditaties aan de hand van haar geschriften, driehoeken. Wereld goodwill (het bevorderen van liefde in actie) was ook iets waar zij zich mee bezig hield; een kwartaalblad the beacon en een uitgeverij.

Boeken van Alice Bailey

Ze heeft 24 werken geschreven. Deze kun je hier vinden.Alice Bailey

In die werken schrijft ze onder andere over de 7 scheppingstralen; de fundamentele energie achter manifestatie, esotherische genezen, esotherische astrologie, discipelschap, eenheid en goddelijkheid van naties en groepen.

Law of Attraction

Bailey scheef ook over de ‘law of attraction’. Deze werd al eerder door Blavatsky en een aantal anderen besproken. Onder andere op dit vlak vonden een aantal theosofen dat er veel overeenkomst zat tussen het werk van Blavatsky en Bailey, maar er waren ook theosofen die juist grote verschillen zagen.

Meer weten?

Neem contact op.

nv-author-image

Mathijs van der Beek

Als kind hield ik mij al bezig met spiritualiteit en healing. Na jaren in het onderwijs gewerkt te hebben, gooide ik het roer om. Nu doe ik wat ik het liefste doe; ik help lichtwerkers en reis met mijn partner en hond de wereld rond, zodat er meer vrede in de wereld komt.

Ben jij een lichtwerker en wil jij anderen helpen met healing? Samen met Opgestegen Meesters help ik je graag aan de hand van mijn unieke methode. Ontdek meer via mijn gratis E-book en zondag livestreams.


Ga naar

Interessant? Deel dan via onderstaande knoppen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *