Opgestegen meesters zijn mensen die hier op aarde of op een andere planeet hebben geleefd en hun ascensie hebben bereikt. Ascensie betekent ‘verlichting’. Je bent dan zo goed verbonden met jouw licht (je kern, je ziel) en leeft vanuit dat licht. 

Mensen die verlichting hebben bereikt worden ook wel ‘meester‘ genoemd. Omdat sommige meesters ervoor hebben gekozen om niet meer fysiek terug te keren op aarde (maar wel op aarde helpen), worden ze ook wel  ‘opgestegen’ of ‘opgevaren’ meesters genoemd.

Opgestegen Meester uitleg in een video!

In deze aflevering van HSP TV interviewt Femke de Grijs mij over hoogsensitiviteit en Opgestegen Meesters. Want wat zijn het precies en wat kan je ermee? Mocht je liever willen lezen, bekijk dan de tekst onder het filmpje.

Voorbeelden van opgestegen meesters

Jezus en Boeddha zijn bekende opgestegen meesters. Ook zijn er minder bekende opgestegen meesters. Elke meester heeft zijn/haar kwaliteit.

Wat voorbeelden van kwaliteiten die opgestegen meesters hebben:

Opgestegen meesterkaarten doreen virtue jezus boeddha kuan yin

Wat kun je met de opgestegen meesters?

Je kunt de opgestegen meesters als een inspiratiebron in je leven gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld op mediteren. Als je gaat mediteren ervaar je de verschillende kwaliteiten van energie die meesters bij zich droegen en zich eigen hebben gemaakt. Op een gegeven moment kan dan in de meditatie de persoon, de meester ‘wegvallen’ en kun je alleen de energie erachter ervaren, zoals die van vreugde of onvoorwaardelijke liefde.

Je kunt dus kwaliteiten van energie met hulp van de opgestegen meesters eigen maken.

nv-author-image

Mathijs van der Beek

Ik help je op je spirituele pad te groeien zodat je als hoogsensitief mens je missie kunt ontdekken en leven. Dat doe ik door kennis en informatie te delen via mijn website, livestreams, e-book, online coaching en trainingen. Het is mijn missie om hoogsensitieve mensen vanuit de kracht van vrede hun potentieel te laten verwezenlijken zodat ze een vervuld leven hebben. Ik werk vanuit mijn intuïtie en samen met de Opgestegen Meesters.


Verder was ik als kind al geïnteresseerd in healing. Op mijn 12e volgde ik mijn eerste Reiki cursus. Na meer dan 25 jaar op mijn spirituele pad leerde de Opgestegen meesters mij Oerlicht Healing. Een krachtige healing techniek die in 10 minuten een enorme impact kan hebben. Nu help ik anderen om ook Oerlicht Healing te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties op “Wat zijn Opgestegen Meesters?”

 1. blank
  JMG van Oortmarssen

  Alles klopt wat ik hoor in de videoclip en duidelijk uitgelegd !

  De hoogste waarheid ! Heel belangrijk die te vinden vanuit onze ziel die in ons lichaam schuilt en is verbonden met God, de niet zichtbare, wel voelbare andere dimensie.

  Prachtig mooi – geniet er elke dag opnieuw intens van.

  Zoals wijlen Pim Fortuyn al zei, het leven is mooi dient geleefd te worden.

  1. Meditaties kunnen ook met de ogen open. Als je de ogen dicht doet dan ontspant het zenuwstelsel makkelijker en kun je in een diepere meditatie komen. Als je het nog niet zo makkelijk vindt kun je het beste een meditatie training volgen bij een docent.
   Vredige groet Mathijs