Wat is visualiseren?

Visualiseren in het hoofdVisualiseren is met je ogen open of ogen dicht een plaatje of film voorstellen. Denk maar aan een dierentuin en je ziet er een beeld van voor je. Visualiseren gebeurt vaak tijdens het lezen van een boek. Als een schrijver heel beeldend schrijft dan zie je de film als het ware voor je. Visualiseren kun je inzetten voor verschillende doeleinden. Topsporters gebruiken het vaak om hun wedstrijd voor te bereiden zodat ze beter presteren.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan bobsleeën en autoracen waarbij de baan in gedachten wordt afgelegd. Of bij golf waarbij de slag en het resultaat gevisualiseerd wordt. Uit onderzoek blijkt dat visualiseren een krachtige manier is om ook je lichaam te beïnvloeden. Mensen die hun operatie in het ziekenhuis meerdere malen gevisualiseerd hadden herstelden beter.

Ook blijkt het een verbeterend effect te hebben op de prestaties doordat het onbewuste wordt aangesproken.

In een visualisatie meditatie wordt gebruikt gemaakt van deze techniek. De meditatieleraar verteld een verhaal en laat het onderbewuste spanning en problemen oplossen.Gerelateerde artikelen:
  • Wat is karma?
  • Wat is energetische meditatie?
  • Meditatie begrippen (overzicht)

  • Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *