Wat is visualiseren?

Ontdek hier wat visualiseren betekent, wat het doel is en hoe je het leert.

Wat betekent visualiseren?

Visualiseren is met je ogen open of ogen dicht een plaatje of film voorstellen. Denk maar aan een dierentuin en je ziet er een beeld van voor je. Visualiseren gebeurt vaak tijdens het lezen van een boek. Als een schrijver heel beeldend schrijft dan zie je de film als het ware voor je.

Het doel van visualiseren

Visualiseren kun je inzetten voor verschillende doeleinden. Topsporters gebruiken het vaak om hun wedstrijd voor te bereiden, zodat ze beter presteren. Dit komt doordat het onbewuste wordt aangesproken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan bobsleeën en autoracen waarbij de baan in gedachten wordt afgelegd. Of bij golf waarbij de slag en het resultaat gevisualiseerd wordt.

Uit onderzoek blijkt dat visualiseren een krachtige manier is om ook je lichaam te beïnvloeden. Mensen die hun operatie in het ziekenhuis meerdere malen gevisualiseerd hadden herstelden beter.

Leren visualiseren

Visualiseren kun je leren, bijvoorbeeld via meditatie. In een visualisatie meditatie wordt gebruikt gemaakt van deze techniek. De meditatieleraar verteld een verhaal en laat het onderbewuste spanning en problemen oplossen.

oog met oogschaduw

Visualisatie voorbeelden

Hieronder vind je voorbeelden van geleide visualisaties:

Meer weten?

Neem contact op.

nv-author-image

Mathijs van der Beek

Als kind hield ik mij al bezig met spiritualiteit en healing. Na jaren in het onderwijs gewerkt te hebben, gooide ik het roer om. Nu doe ik wat ik het liefste doe; ik help lichtwerkers en reis met mijn partner de wereld rond, zodat er meer vrede in de wereld komt.Ben jij hoogsensitief/paranormaal en wil jij op je spirituele pad groeien en je missie leven? Samen met Opgestegen Meesters help ik je graag aan de hand van mijn unieke methode, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book ’20 tips om je missie te ontdekken’, livestreams en begeleiding.


Ga naar


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *