Chakra 15: versnelt je groei en kan klachten geven

Geschatte leestijd:

5 minuten

Ik zat er al een tijdje op te wachten. Ik had van de Opgestegen Meesters als doorkregen dat er binnenkort nog 4 chakra’s bij zouden komen. Uitgaande van de Aquariuschakra’s + de aarde-ster chakra betekende dit als je door telt dat dit chakra 15-18 geactiveerd gaan worden. Op een onverwacht moment. Tijdens het geven van een healing kwam ik erachter dat de nieuwe 15e chakra actief was. Uiteraard was ik super enthousiast. Ik volgde mijn intuïtie tijdens de behandeling en ontdekte zo al een aantal dingen. Daarna ben ik er thuis eens rustig voor gaan zitten.

Omdat ik zo mega enthousiast was wilde ik allereerst deze nieuwe ontdekking delen met anderen en anderen het chakra laten ervaren. Ik besloot om nog niet alles uit te diepen, maar direct de eerste nieuwe informatie te delen. In een Facebook live uitzending vertelde ik deze eerste informatie en deed ik met de deelnemers een visualisatie om kennis met het chakra te maken. De video met visualisatie kun je hier onder bekijken.

Samengevat hebben we er collectief voor gekozen dat het 15e chakra daar is gekomen zodat we sneller kunnen groeien. Het helpt om direct contact te maken met de ziel en het licht in ons leven te integreren.

Chakra 15: Kosmisch Ajna

Inmiddels heb dit chakra het Kosmisch Ajna genoemd met als subtitel ‘see the light’, wat ik goed vind passen bij de locatie en de kwaliteiten van het chakra die je hieronder verder kunt lezen.

Chakra 15 locatie

Chakra locatie

Zoals je in de afbeelding kunt zien werkt het chakra samen met het Ajna. Het licht straalt rechtstreek op jezelf (de straal wordt breder) en het Ajna (3e oog) onder een hoek van 57 graden. Daardoor kun je veel inzichten ontvangen, maar ook een zwaar hoofd hebben van alle informatie of van de onopgeloste stukken uit vorige levens. Dat kan onrust, griepverschijnselen, moeheid en onrustig slapen veroorzaken. Dit moet op zich vanzelf weer oplossen, maar als dit langer dan een maand duurt (wat ik al lang vind) dan is het echt tijd om in actie te komen.

Oude Atlantis stukken kunnen door de activatie van dit chakra getriggerd worden, maar ook kun je ervaren dat je krachtiger bent, omdat je de informatie en kracht van meerdere levens door je heen kunt laten stromen.

De blokkades en trauma’s die bij dit chakra omhoog kunnen komen kunnen heel zwaar en heftig zijn. Ik merkte zelf dat ik al vanaf kinds af aan voorbereid ben om deze heftige energie te transformeren. Regelmatig had ik als kind nachtmerries waarbij ik deze hele zware energie waarnam. Ik was het niet, maar ik nam het waar. Ik was er hartstikke bang voor. Langzaam aan leerde ik mezelf om niet bang te zijn voor deze energie en durfde ik deze energie aan te kijken, te voelen, door me heen te laten stromen en er te laten zijn. Oplossen kon ik het niet. Ik kwam erachter dat dit kwam omdat deze energie niet van mij was. En dat betekende dat ik het alleen mag oplossen als ik toestemming van de ander heb. Toen ik tijdens een sessie deze heftige/zware energie trof was het gemakkelijk op te lossen. Ik herkende de energie en wist precies wat ik moest doen. De zwarigheid verdween en er kwam ruimte voor licht, vreugde en liefde.

Chakra 15 kwaliteiten

Dit nieuwe 15e chakra helpt je energiesysteem te openen voor de ‘nieuwe wereld’ die er aan komt. Bij het openen voor deze energie die enorm licht en liefdevol is wordt je systeem aangeraakt om alles wat niet in overeenstemming is op te ruimen. Dit licht gaat zo diep je systeem in dat alles wat je in vorige levens nog niet hebt opgeruimd versneld kan worden geheeld.

Thema’s die al vele levens spelen kunnen worden geheeld en in het licht worden gezet. Dat komt omdat het 15e chakra een rechtstreekse verbinding met de ziel heeft. Daardoor kun jij je heel gemakkelijk met de grootsheid van jouw ziel verbinden wat enorm veel licht, vreugde en liefde geeft. Ook is alle informatie van vorige levens gemakkelijk beschikbaar.

Toch kun je ook heel veel onrust en zwaarte ervaren bij dit chakra zoals ik al eerder schreef. Het is belangrijk om dit op te lossen zodat je energie van de Nieuwe Wereld kunt omarmen en kunt gaan leven.

De energie van de Nieuwe Wereld

De energie van de Nieuwe Wereld is niet te vergelijken met de huidige energie. Het is dan ook niet gemakkelijk voor mij om hier over te schrijven, omdat ik merk dat ons huidige denken in de weg zit. Er is een flinke paradigma verschuiving nodig om deze nieuwe energie te gaan leven.

Ik raad je dan ook aan om deze energie te gaan ervaren en op deze wijze te ontdekken wat het voor jou betekent. We mogen in ieder geval het oude gaan loslaten en ons gaan focussen op deze nieuwe energie. In deze overgang kunnen we het oude opruimen door middel van loslaten en healing. Omdat dit chakra een rechtstreekse verbinding heeft met jouw pad op aarde kun je ervaren dat je hier bent om deze Nieuwe Wereld vorm te geven of ervaar je dat je daar al mee bezig bent.

Ga naar

4 reacties op “Chakra 15: versnelt je groei en kan klachten geven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Marianne avatar
  Marianne

  Super Mathijs! Dank je wel!

  1. Mathijs van der Beek avatar
   Mathijs van der Beek

   Graag gedaan.

 2. Marianne avatar
  Marianne

  Voelde de energie direct. Pompend kwam deze binnen bij mijn derde oog. Zag prachtige kleuren: de kleuren van een olievlek. Voelde emoties in mijn hart opkomen van verdriet. Daarna rust en liefde.

  1. Mathijs van der Beek avatar
   Mathijs van der Beek

   Mooi 🙂 Dankjewel voor het delen Marianne.