Meteen naar de inhoud

Wat is zen meditatie?

Mathijs van der Beek

Wat is zen meditatie?

Zen meditatie is een combinatie van concentratie en aandacht. Je wordt je bewust van de voortdurende verandering die plaats vindt in je bewustzijn. Dat wil zeggen: de prikkels die we opnemen en de automatische reactie van onze geest op deze prikkels.

Zen meditatie; hoe ziet dat eruit?

Zen meditatie wordt over het algemeen zittend gedaan. Ter afwisseling wordt deze meditatievorm ook wel lopend gedaan. Hierbij wordt met zeer veel aandacht gelopen.

Nut van zen meditatie

Door zen meditatie wordt je je bewust van gedragspatronen die hebt. Veel gedragspatronen zijn ontstaan omdat ze nuttig zijn, maar op een gegeven moment kunnen deze patronen ook in de weg zitten. Door zen-meditatie kun je je bewust worden van deze patronen en ze veranderen.

Zen meditatie helpt je daardoor om meer vrijheid te ervaren in je geest en in je leven.

Meer weten?

Neem contact op.

nv-author-image

Mathijs van der Beek

Als kind hield ik mij al bezig met spiritualiteit en healing. Na jaren in het onderwijs gewerkt te hebben, gooide ik het roer om. Nu doe ik wat ik het liefste doe; ik help lichtwerkers en reis met mijn partner en hond de wereld rond, zodat er meer vrede in de wereld komt.

Ben jij een lichtwerker en wil jij anderen helpen met healing? Samen met Opgestegen Meesters help ik je graag aan de hand van mijn unieke methode. Ontdek meer via mijn gratis E-book en zondag livestreams.


Ga naar

Interessant? Deel dan via onderstaande knoppen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *