Wat is energetische meditatie?

energetische meditatieBij energetische meditatie maak je gebruik van chi/ki/prana of een andere vormen van energie zoals aarde-energie, engelen of Opgestegen Meesters. De makkelijkste vorm van energetische meditatie is de ademhaling. Wim Hof (the Ice-man) maakt hier gebruik van om meer energie door zijn lichaam te laten gaan. Je kunt ook op subtielere niveau’s met energie werken met engelen of Opgestegen Meesters.
Bij energetische meditatie ga je er vanuit dat alles uit energie bestaat en werk je met energie waarbij je kunt afstemmen op verschillende stadia van (spiritueel) bewustzijn.

De kracht van energetische meditatie is dat je snel en gemakkelijk in verschillende lagen van bewustzijn energie in beweging kunt zetten. Belangrijk daarbij is om geen oordeel te hebben over de energie die aanwezig is. Daarmee zet je de energie namelijk vast. De visie is dat vastzittende energie kan zich fysiek gaan manifesteren en zich uiten in lichamelijke klachten. Niet alleen het in beweging brengen van energie brengt heling, maar het liefdevol en zonder oordeel in beweging zetten van vastzittende energie zijn de sleutels van spirituele groei en heling.

Wil je beginnen met energetische meditatie. Start dan met een gemakkelijke vorm, bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen. Wil je een meer subtiele ervaring dan kun je met Opgestegen Meesters of engelen aan de gang. Deze oefeningen vind je in de meditatie kennisbank.Gerelateerde artikelen:
  • Wat is visualiseren?
  • Wat is eenheidsbewustzijn?
  • Meditatie begrippen (overzicht)

  • Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *