Saint Germain violet licht

Hoe Saint Germain je helpt om een vreugdevol leven te hebben

Geschatte leestijd:

5 minuten

Saint Germain is een Opgestegen Meester. Hij helpt je met de violette vlam om oude energie / karma te transformeren zodat je een vreugdevol leven kunt hebben.

Graaf Saint Germain werd geboren rond 1710. Hij hield zich vooral bezig met muziek en uitvindingen en was een zeer goede violist.

Hij trok de wereld over en werd daarom ook als avonturier beschreven. Het bestudeerde ook alchemie. Dit is een oude tak van natuurfilosofie waarbij het een belangrijk doel was om gewone metalen in goud te veranderen, ziektes te genezen en langer te leven. Op 1 mei 1784 bereikte hij zijn ascensie en ontsluierde hij dit geheim.

Saint Germain
Bron afbeelding: Peter & Birgitte Fich Christiansen

Langer en gezonder leven door interne transformatie en transmutatie kan. Stel je voor dat je in plaats van hard werken om geld te verdienen een leven creëert waar je vanuit ontspanning en vreugde geld verdient en daarmee ook langer leeft?

Ervaringen in je leven zoals misbruik, burn-out, relatieproblemen, geweld, scheiding hebben een impact op jouw energie. De manier hoe je met deze en andere ervaringen omgaat bepaalt jouw energie op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Dit heeft effect op jouw leven.

Een ervaring waarbij je het gevoel kreeg dat je niets waard bent zet zich vast in je lijf als je hier niets mee doet. Ook op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau heeft dit impact. Het effect hiervan is dat je een leven creëert waarbij je geconfronteerd wordt met deze energie doordat bijvoorbeeld geld moeizaam stroomt, andere mensen je niet serieus nemen en je gepest wordt. Dit heeft ook impact op je gezondheid.

Als je vast zit in je leven op emotioneel, mentaal of spiritueel niveau krijg je daar op gegeven moment last van en:

 • Je voelt je niet blij
 • Je hebt het gevoel dat je vast zit
 • Je durft niet een nieuwe stap te zetten
 • Je mist zingeving in je leven

Transformatie van ervaringen helpt je om een vreugdevol en vredig leven te creëren.

lotus paars

Een veel gemaakte fout is dat mensen op mentaal niveau werken en op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau niets doen. Daarmee is de impact klein in plaats van groot. Ze gebruiken bijvoorbeeld zinnen zoals:

 • “Ik ben liefde”
 • “Ik ben waardevol”
 • “Ik sta mezelf toe om geld te ontvangen”

En herhalen deze zinnen op advies bijvoorbeeld 3 keer op een dag gedurende 21 dagen. Het kan ook anders.

Door met energie te werken kun je alle niveaus aanpakken

Misschien heb je wel eens een klankschalen concert bijgewoond waarbij je verschillende tonen in je lichaam voelde trillen, je emotioneel werd, positieve gedachtes kreeg en je merkte dat je tot een diepe ontspanning kwam en meer verbonden raakte met je eigen energie? Wellicht ervoer je zelfs eenheid? Dit is een voorbeeld van de impact van energie in de vorm van geluid op alle niveaus.

Een andere mogelijkheid om alle niveaus aan te raken is door samen te werken met Opgestegen Meesters. Opgestegen Meesters zijn mensen die op aarde hebben geleefd en de wijsheid en liefde in hun hart optimaal konden laten stromen en daardoor tot verlichting kwamen. Ze waren Meester over hun energie en hun leven. Zoals bijvoorbeeld Opgestegen Meester Jezus en Boeddha.

Voor hulp bij transformatie kun je Opgestegen Meester Saint Germain aanroepen. Hij kan je helpen om emoties, gedachten, fysiek en spiritueel te transformeren.

Transformeren met de violette vlam van Saint Germain

De energie van de Violette Vlam heeft als kwaliteit transformatie. Tijdens verschillende channelings heeft Saint Germain deze tool aan de mensheid doorgegeven. Het is een energetisch instrument dat je helpt om het oude / karma te zuiveren op alle niveaus zodat je je leven kunt transformeren. De Violette vlam gebruik je in een visualisatie / meditatie.

Heb je nog nooit gemediteerd? Lees hier over de 3 fases van meditatie.

YouTube video

Ook kun je werken met een fysieke tool die deze energie door zich heen laat stromen. Zoals bijvoorbeeld met de Great Instrument of Transformation (ook welThree Fold Flame genoemd) . lHier ontdek je meer waar dit instrument je verder bij helpt.

Ascension great instrument of transformation

Meer tips

In onderstaande video vind je nog meer tips voor transformatie in je leven:

YouTube video

Door transformatie op verschillende niveaus ontwikkel je jouw potentie om in vreugde, vrede, gezondheid en overvloed te leven. Vanzelf gaat dit niet en daarom zul je hiermee aan de slag moeten. Saint Germain en andere Opgestegen Meesters ondersteunen ons hierin. Saint Germain vertelt dit ook in zijn boodschap:

Channeling van Saint Germain

“Lieve mensen,

Wij leven dichtbij jullie. De sluier tussen de bewustzijnslagen is verdwenen en daarom zijn wij steeds beter voel- en zichtbaar. Wij helpen jullie in de transformatie naar een ‘nieuwe‘ aarde. Op deze ‘nieuwe’ aarde wordt steeds meer mogelijk, omdat jullie met de energie van het hart leren werken. De gouden energie waar jullie heen bewegen is dichtbij.

Het transformeren van het oude, dualistische denken naar het nieuwe, eenheidsdenken is in volle gang en vraagt ook van jullie systeem om transformatie. Het oude denken bracht ook veel zwaarte met zich mee en het is tijd om deze energie te transformeren naar gouden energie.

De violette vlam helpt jullie bij het transformeren van je energie zodat het gaat resoneren met de gouden energie die zal indalen in het hart.

Saint Germain.”

Gerelateerde blogposts

4 reacties op “Hoe Saint Germain je helpt om een vreugdevol leven te hebben”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Ketelaar Jenny avatar
  Ketelaar Jenny

  Geweldig Matthijs om jou website hier te zien. Dank voor de tekst over Saint Germain. Liefs uit Egmond aan Zee. Jenny, zus van Berry Vincenta.

  1. Mathijs van der Beek avatar
   Mathijs van der Beek

   Hoi Jenny,
   Bedankt voor je lieve reactie! Leuk om van je te horen. Groetjes aan Berry 🙂
   Vredige groet,
   Mathijs

 2. Trudy Maissan Houtman avatar
  Trudy Maissan Houtman

  Ben op jouw site gekomen door het herlezen van Meesters van het verre Oosten van
  Baird Spalding

  1. Mathijs van der Beek avatar
   Mathijs van der Beek

   Hallo Trudy,
   Wat leuk dat je de Meesters van het verre Oosten hebt herlezen en daarna op mijn site bent gekomen. Veel lees, kijk en luister plezier op mijn website.
   Vredige groet,
   Mathijs