meer en boot

Kun je de aarde helen als HSP?

Voelt een plek niet fijn?

Misschien herken je het wel: je komt op bepaalde plekken waar de energie niet fijn is. Wellicht:

  • word je verdrietig?
  • word je boos?
  • krijg je pijn in je buik?
  • voelt een plek onaangenaam, maar je weet niet waarom?
  • ervaar je weerstand?

Dit kan allerlei redenen hebben: vaak is er op zo’n plek in het verleden iets heftigs gebeurd, zoals iets wat mensen bewust hebben gedaan. Denk maar aan:

  • oorlog
  • onderdrukking
  • een natuurramp zoals een overstroming, bosbrand, vulkaanuitbarsting, orkaan etc.
  • menselijke vervuiling zoals plastic, olie, landbouwgif etc.
  • het weghalen/beschadigen van natuur door kap van bomen, waterstromen, etc.

Toen ik samen met Femke op vakantie was hebben wij deze ervaring ook een aantal keren gehad. Zo waren we in Frankrijk op vakantie en was de energie van de omgeving niet fijn en kwamen we in Zuid-Afrika plekken tegen waar de ongeheelde gebeurtenissen van vroeger nog goed waar te nemen waren…

Een oorlog van vroeger, kan zorgen voor een negatieve energie nu

In Frankrijk waren we op een landgoed waar vroeger veel oorlog is gevoerd. De eigenaren van wie het vakantiehuisje huurden, hadden helaas de intentie (plan, voornemen) gezet dat alles op die plek heel rustig, op zijn gemak geheeld mocht worden. Deze intentie zat enorm in de weg om een snelle, krachtige healing te doen om het oorlogsverleden van die plek te helen. Met een healing kan door middel van energie zoals vergeving en onvoorwaardelijke liefde de plek transformeren (veranderen) naar een fijne plek.

gaas

Als jij eigenaar bent van een plek, ben jij ook eigenaar van wat je wel/niet op die plek toestaat. Je bepaalt bijvoorbeeld zelf wat voor energie jij in huis en je tuin creëert. Met andere woorden: wij hadden geen toestemming van de eigenaren om de energie van die plek snel te veranderen. En dan houdt het op… Gelukkig wisten we er in het vakantiehuisje nog een fijne tijd van te maken, maar inspirerend was de energie van de plek van zichzelf niet. Het kan ook anders!

Sporen van slavernij kunnen ook nu nog voelbaar zijn

In Zuid-Afrika had ik best wel last van de energie van het land. Toch was het gemakkelijker om hier wat aan te doen. Ik ben er zelf even voor gaan zitten. Ik heb de omgeving liefdevolle energie gestuurd.

Ik was met een open hart Zuid-Afrika aan het verkennen en had alle energie binnen laten komen. Tijdens een meditatie met Opgestegen Meesters werd ik in energie eerst ‘uit’ de plek gehaald en zelf gereinigd. Daarna gingen we samen een healing van de plek doen. Toen ik klaar was voelde ik dat ik weer helemaal goed beschermd was, maar wel met een open hart.

Ik heb me na de healing heerlijk gevoeld, ondanks dat de gebeurtenissen van het verleden nog niet volledig geheeld waren. Dat is op zich logisch, want om eeuwenlange heftige geschiedenis te helen is is meer nodig dan 2x 10 minuten wat ik deed ;).

Nadat ik de plek geheeld had, nam ik de onopgeloste energie wel waar, maar het kwam niet meer binnen. Ik had er geen last meer van. Het was fijn om te doen.

Jíj kunt een verschil maken voor de aarde

Regelmatig ga ik met een groep mensen liefdevolle energie over de aarde verspreiden. Ik voelde dat het ‘klopte’ dat we deze liefde aan de aarde mogen geven. Ik voelde dat ik hier meer mee wil doen en in de wereld nog meer plekken wil helen samen met andere mensen. Als je mee helpt met het helen van een plek dan wordt dat ook wel lichtwerk genoemd. De mensen die hierbij helpen heten ook wel ‘lichtwerkers‘.

Gerelateerde blogposts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *