Misschien herken je het wel: je komt op bepaalde plekken waar de energie niet fijn is. Misschien word je:

 • verdrietig
 • boos
 • krijg je pijn in je buik
 • voelt een plek onaangenaam, maar je weet niet waarom
 • ervaar je weerstand

Dit kan allerlei redenen hebben: vaak is er op zo’n plek in het verleden iets heftigs gebeurd wat mensen bewust hebben gedaan. Denk maar aan

 • oorlog
 • onderdrukking
 • een natuurramp zoals overstroming, bosbrand, vulkaanuitbarsting, orkaan etc.
 • menselijke vervuiling zoals plastic, olie, landbouwgif etc.
 • het weghalen/beschadigen van natuur door kap van bomen, waterstromen, etc.

Toen ik samen met Femke op vakantie was hebben wij deze ervaring ook een aantal keren gehad. Zo waren we in Frankrijk op vakantie en was de energie van de omgeving niet fijn en kwamen we in Zuid-Afrika plekken tegen waar de ongeheelde gebeurtenissen van vroeger nog goed waar te nemen waren…

Een oorlog van vroeger, kan zorgen voor een negatieve energie nu

In Frankrijk waren we op een landgoed waar vroeger veel oorlog is gevoerd. De eigenaren van wie het vakantiehuisje huurden, hadden helaas de intentie (plan, voornemen) gezet dat alles op die plek heel rustig, op zijn gemak geheeld mocht worden. Deze intentie zat enorm in de weg om een snelle, krachtige healing  te doen om het oorlogsverleden van die plek te helen. Met een healing kan door middel van energie zoals vergeving en onvoorwaardelijke liefde de plek transformeren (veranderen) naar een fijne plek.

Als jij namelijk eigenaar bent van een plek, ben jij ook eigenaar over wat je wel/niet op die plek toestaat. Je bepaalt bijvoorbeeld zelf wat voor energie jij in huis en je tuin creëert. Met andere woorden: wij hadden geen toestemming van de eigenaren om de energie van die plek snel te veranderen. En dan houdt het op… Gelukkig wisten we er in het vakantiehuisje nog een fijne tijd van te maken, maar inspirerend was de energie van de plek uit zichzelf niet. Het kan ook anders!

Sporen van slavernij kunnen ook nu nog voelbaar zijn

In Zuid-Afrika had ik best wel last van de energie van het land. Toch was het gemakkelijker om hier wat aan te doen. Ik ben er zelf even voor gaan zitten. Ik heb de omgeving liefdevolle energie gestuurd.

Ik was met een open hart Zuid-Afrika aan het verkennen en had alle energie binnen laten komen. Tijdens de meditatie met Opgestegen Meesters werd ik in energie eerst ‘uit’ de plek gehaald en zelf gereinigd. Daarna gingen we samen een healing van de plek doen. Toen ik klaar was voelde ik dat ik weer helemaal goed beschermd was, maar wel met een open hart.

Ik heb me na de healing heerlijk gevoeld, ondanks dat de gebeurtenissen van het verleden nog niet volledig geheeld waren. Dat is op zich logisch, want om eeuwenlange heftige geschiedenis te helen is is meer nodig dan 2x 10 minuten wat ik deed ;).

Nadat ik de plek geheeld had, nam ik de onopgeloste energie wel waar, maar het kwam niet meer binnen. Ik had er geen last meer van. Het was fijn om te doen.

Jíj kunt een verschil maken voor de aarde

Regelmatig ga ik met een groep mensen liefdevolle energie over de aarde verspreiden. Ik voelde dat het ‘klopte’ dat we deze liefde aan de aarde mogen geven. Ik voelde dat ik hier meer mee wil doen en in de wereld nog meer plekken wil helen samen met andere mensen. Als je mee helpt met het helen van een plek dan wordt dat ook wel lichtwerk genoemd. De mensen die hierbij helpen heten ook wel ‘lichtwerkers’.

Oproepje: weet jij een plek die geheeld mag worden?!

Vandaar mijn volgende vraag: weet je een specifieke plek zoals:

 • een landgoed
 • bos
 • (natuur)park
 • oceaan
 • water
 • of iets dergelijks

die qua energie geheeld mag en kan worden? Laat het dan weten in een reactie. Dan is het leuk om te kijken hoe we dit kunnen gaan regelen. Soms op ‘afstand’ (bijvoorbeeld vanwege actuele oorlog of anderszins onbegaanbaargebied), maar ook is het leuk om dit op de plek zelf te doen als hier mogelijkheden voor zijn. Op deze wijze kan de oude energie (zoals verdriet, pijn etc.) getransformeerd (veranderd) worden naar ‘nieuwe energie’ zodat de plek liefdevol en fijn voelt. Dit doen we dan in verbinding met elkaar en met Opgestegen Meesters.

Voor alle duidelijkheid: ik doe dus geen individuele ‘huisreiniging’ of iets dergelijks, maar zoek echt plekken die impact hebben op een groter geheel waar liefde weer mag stromen. Denk maar aan grote zaken zoals Fukushima, of wat kleinere dingen zoals een paar hectare energetisch ‘vervuilde’ grond of iets dergelijks. Mocht een plek letterlijk vervuild zijn, bijvoorbeeld door radioactieve straling of olie dan zal ik dat niet letterlijk weghalen, maar zo’n plek wel in liefde willen zetten. Ik geloof dat dit (zeker op lange termijn) positieve invloed heeft op de aarde en mensen.

Ik hoor graag van je!

Tags:
nv-author-image

Mathijs van der Beek

Ik help je op je spirituele pad te groeien zodat je als hoogsensitief mens je missie kunt ontdekken en leven. Dat doe ik door kennis en informatie te delen via mijn website, livestreams, e-book, online coaching en trainingen. Het is mijn missie om hoogsensitieve mensen vanuit de kracht van vrede hun potentieel te laten verwezenlijken zodat ze een vervuld leven hebben. Ik werk vanuit mijn intuïtie en samen met de Opgestegen Meesters.


Verder was ik als kind al geïnteresseerd in healing. Op mijn 12e volgde ik mijn eerste Reiki cursus. Na meer dan 25 jaar op mijn spirituele pad leerde de Opgestegen meesters mij Oerlicht Healing. Een krachtige healing techniek die in 10 minuten een enorme impact kan hebben. Nu help ik anderen om ook Oerlicht Healing te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *