Jezus is een hele bekende Opgestegen Meester. Andere namen voor Jezus zijn:

 • Jezus van Nazareth. Jezus is in Bethlehem geboren. Jozef en Maria (de ouders van Jezus) woonden in Nazareth, daarom wordt Jezus ook wel eens ‘Jezus van Nazareth’ genoemd.
 • Jezus Christus, dit komt doordat Jezus Christusenergie bij zich droeg. Deze energie brengt je in contact met de energie van onvoorwaardelijke liefde die je het gevoel geeft:
  • dat je er mag zijn
  • dat je liefde bent
  • dat er van je gehouden wordt
 • Sananda.

Het leven van Jezus op aarde

Opgestegen meester jezus christus

Er is veel geschreven over het leven van Jezus, er zijn veel verschillende visies over hem te  vinden.

Jezus was gedurende zijn leven verbonden met het éénheidsbewustzijn. Dat wil zeggen dat hij in zag dat we we allemaal uit dezelfde bron komen en dat deze verbinding met de bron er altijd is. In verbinding met de bron voelen we ons niet afgescheiden van elkaar, maar voelen wij ons één met anderen.

In andere woorden zou je kunnen zeggen dat jij en de ander dezelfde zijn. Vanuit eenheidsbewustzijn herkende Jezus karmische patronen en dynamieken. Dat zijn (soms beperkende) patronen en dynamieken die door je ouders of de maatschappij waar je als mens in geboren wordt zijn doorgegeven. Jezus heeft verlichting gebracht bij beperkende patronen en mensen geholpen om los te komen uit structuren als:

 • ‘klasse'(bijvoorbeeld tussen ‘rijk’ of ‘arm’).
 • discriminatie, bijvoorbeeld tussen mannen of vrouwen. Zo gaf Jezus onderricht aan vrouwen, iets wat destijds ongebruikelijk was.
 • het herhalen van beperkende keuzes in het leven.
 • beperkende overtuigingen loslaten.
 • laten zien dat je een vrije keuze hebt als je beperkende patronen durft los te laten.

Waar helpt Jezus bij?

Jezus helpt je om niet in het verleden vast te blijven zitten, maar om in het Nu (vanuit een gevoel van vrijheid) keuzes te kunnen maken. Hij helpt je om je eigen licht te herkennen.

Jezus helpt verder:

 • tegen strijd, zodat je harmonie ervaart.
 • om liefdevol tegen jezelf zijn.
 • om met jezelf en anderen te verbinden zodat je je fijn voelt.
 • om jezelf en anderen te accepteren.
 • oude patronen los te laten.

Jezus kan iedereen helpen die er voor open staat; je hoeft geen religie te hebben.

Filmpje: wie is Jezus?

In het onderstaande filmpje vat ik samen wie Jezus is:

Channeling Jezus

Opgestegen meester sananda

Channelen houdt in dat je als mens energie ‘kanaliseert’ van subtielere energieën, bijvoorbeeld van Opgestegen Meesters. Deze channeling heb ik gemaakt door tijdens meditatie af te stemmen op de energie van Opgestegen Meester Jezus. De woorden stromen voor een groot gedeelte letterlijk door mij heen afgewisseld met een gevoel van liefde en wijsheid die ik mag omzetten in woorden.

Jezus: “Lieve mensen,

Vrede op aarde, dat is waar ik Mathijs bij help. De energie waarmee we dat doen is de energie van heelheid. Daar waar de illusie van dualiteit nog alledaagse “realiteit” is mogen jullie kennismaken met de plek waar alleen liefde is. Dat doen we samen met opgestegen meester meditaties, maar ook met lezingen zodat de energie van de 5e dimensie op aarde wordt neergezet.

De tijd dat we jullie meenamen naar onze dimensie is voorbij. Het is nu tijd om de liefdevolle energie op aarde neer te zetten. Het ervaren van deze energie zegt meer dan 1000 woorden. Ik nodig jullie uit om op mij af te stemmen en om de onderstaande meditatie te doen.

Twee Meditatie Oefeningen met Jezus

Heb je nog nooit gemediteerd? Bekijk hier eerst de 3 fases van meditatie.

Doe hieronder de meditatie met Opgestegen Meester Jezus, en maak je de kwaliteiten van liefde, acceptatie en verbinding meer eigen:

Meditatie 1

Meditatie 2

Wat bracht de meditatie jou? Laat het onderaan weten in een reactie!

nv-author-image

Mathijs van der Beek

Ik help je op je spirituele pad te groeien zodat je als hoogsensitief mens je missie kunt ontdekken en leven. Dat doe ik door kennis en informatie te delen via mijn website, livestreams, e-book, online coaching en trainingen. Het is mijn missie om hoogsensitieve mensen vanuit de kracht van vrede hun potentieel te laten verwezenlijken zodat ze een vervuld leven hebben. Ik werk vanuit mijn intuïtie en samen met de Opgestegen Meesters.


Verder was ik als kind al geïnteresseerd in healing. Op mijn 12e volgde ik mijn eerste Reiki cursus. Na meer dan 25 jaar op mijn spirituele pad leerde de Opgestegen meesters mij Oerlicht Healing. Een krachtige healing techniek die in 10 minuten een enorme impact kan hebben. Nu help ik anderen om ook Oerlicht Healing te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 reacties op “Wie is Opgestegen Meester Jezus of Sandanda?”

 1. Hallo Mathijs,
  Bij de healing met Lady Nada, voelde ik de kristallen werkelijk door mijn lichaam stromen. Dat was prettig!
  Dankjewel daarvoor..
  Groet van Hetty

 2. Helaas raak juist gestrest als ik me in een meditatie dingen moet voorstellen zoals bvb een kleur terwijl er dan geen kleur ‘komt’. Ik ben dan meer bezig met die kleur dan dat ik op kan gaan in de meditatie en zit dan vooral ‘in mijn hoofd’. Kun je me raad geven wat te doen of te laten, of is geleide meditatie dan niets voor mij?

  1. Hoi Marian,

   Mijn tip. Laat komen wat er is en observeer dat. Observeer dat je stress krijgt, observeer dat je het wellicht goed wilt doen. Als je lang genoeg observeert en er niet in mee gaat verdwijnt het. Vaak zegt het ook wat over hoe je in het leven staat en kun je daarna ook voor jezelf andere keuzes maken. Meditatie is iets wat je kunt leren. Ga er vooral mee door en laat je wellicht begeleiden. Succes!

 3. Heel fijne informatie.. doet thuiskomen.. velen contesteren deze oude kennis… hoe ga daarmee om… ik kreeg les bij een Prof Univ Gent/Filosoof hij sprak klaar in het Auditorium 250 per. *Jezus, heeft nooit bestaan, er is geen enkel historisch bewijs… buiten 1 korte zin van een Romeinse schrijver over een man in Nazareth*
  En daar zat dan ik was 49 j en al 20 j aktief met bewustzijn, gedoopt en kristenen en 249 mensen geloofden die man.. want men moest er Examen bij afleggen..daar voelde ik het mes in het Hart vooraan.. de eerste keer recht in dat chakra..
  Connie