Jezus is een hele bekende Opgestegen Meester. Andere namen voor Jezus zijn:

 • Jezus van Nazareth. Jezus is in Bethlehem geboren. Jozef en Maria (de ouders van Jezus) woonden in Nazareth, daarom wordt Jezus ook wel eens ‘Jezus van Nazareth’ genoemd.
 • Jezus Christus, dit komt doordat Jezus Christusenergie bij zich droeg. Deze energie brengt je in contact met de energie van onvoorwaardelijke liefde die je het gevoel geeft:
  • dat je er mag zijn
  • dat je liefde bent
  • dat er van je gehouden wordt
 • Sananda.

Het leven van Jezus op aarde

Er is veel geschreven over het leven van Jezus, er zijn veel verschillende visies over hem te  vinden.

Jezus was gedurende zijn leven verbonden met het éénheidsbewustzijn. Dat wil zeggen dat hij in zag dat we allemaal uit dezelfde bron komen en dat deze verbinding met de bron er altijd is. In verbinding met de bron voelen we ons niet afgescheiden van elkaar, maar voelen wij ons één met anderen.

opgestegen meester jezus licht

In andere woorden zou je kunnen zeggen dat jij en de ander dezelfde zijn. Vanuit eenheidsbewustzijn herkende Jezus karmische patronen en dynamieken. Dat zijn (soms beperkende) patronen en dynamieken die door je ouders of de maatschappij waar je als mens in geboren wordt zijn doorgegeven. Jezus heeft verlichting gebracht bij beperkende patronen en mensen geholpen om los te komen uit structuren als:

 • ‘klasse'(bijvoorbeeld tussen ‘rijk’ of ‘arm’).
 • discriminatie, bijvoorbeeld tussen mannen of vrouwen. Zo gaf Jezus onderricht aan vrouwen, iets wat destijds ongebruikelijk was.
 • het herhalen van beperkende keuzes in het leven.
 • beperkende overtuigingen loslaten.
 • laten zien dat je een vrije keuze hebt als je beperkende patronen durft los te laten.

Waar helpt Jezus bij?

Jezus helpt je om niet in het verleden vast te blijven zitten, maar om in het Nu (vanuit een gevoel van vrijheid) keuzes te kunnen maken. Hij helpt je om je eigen licht te herkennen.

Jezus helpt verder:

 • tegen strijd, zodat je harmonie ervaart.
 • om liefdevol tegen jezelf zijn.
 • om met jezelf en anderen te verbinden zodat je je fijn voelt.
 • om jezelf en anderen te accepteren.
 • oude patronen los te laten.

Jezus kan iedereen helpen die er voor open staat; je hoeft geen religie te hebben.

Filmpje: wie is Jezus?

In het onderstaande filmpje vat ik samen wie Jezus is:

Channeling Jezus

jezus fotolijst

Deze channeling heb ik gemaakt door tijdens meditatie af te stemmen op de energie van Opgestegen Meester Jezus. De woorden stromen voor een groot gedeelte letterlijk door mij heen afgewisseld met een gevoel van liefde en wijsheid die ik mag omzetten in woorden.

Jezus: “Lieve mensen,

Vrede op aarde, dat is waar ik Mathijs bij help. De energie waarmee we dat doen is de energie van heelheid. Daar waar de illusie van dualiteit nog alledaagse “realiteit” is mogen jullie kennismaken met de plek waar alleen liefde is. Dat doen we samen met opgestegen meester meditaties, maar ook met lezingen zodat de energie van de 5e dimensie op aarde wordt neergezet.

De tijd dat we jullie meenamen naar onze dimensie is voorbij. Het is nu tijd om de liefdevolle energie op aarde neer te zetten. Het ervaren van deze energie zegt meer dan 1000 woorden. Ik nodig jullie uit om op mij af te stemmen en om de onderstaande meditatie te doen.

Twee Meditatie Oefeningen met Jezus

Heb je nog nooit gemediteerd? Bekijk hier eerst de 3 fases van meditatie.

Doe hieronder de meditatie met Opgestegen Meester Jezus, en maak je de kwaliteiten van liefde, acceptatie en verbinding meer eigen:

Meditatie 1

Meditatie 2

Meer weten?

Neem contact op.

nv-author-image

Mathijs van der Beek

Als kind hield ik mij al bezig met spiritualiteit en healing. Na jaren in het onderwijs gewerkt te hebben, gooide ik het roer om. Nu doe ik wat ik het liefste doe; ik help lichtwerkers en reis met mijn partner de wereld rond, zodat er meer vrede in de wereld komt.Ben jij hoogsensitief/paranormaal en wil jij op je spirituele pad groeien en je missie leven? Samen met Opgestegen Meesters help ik je graag aan de hand van mijn unieke methode, bijvoorbeeld via mijn gratis E-book ’20 tips om je missie te ontdekken’, livestreams en begeleiding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 reacties op “Wie is Opgestegen Meester Jezus of Sandanda?”

 1. Hallo Mathijs,
  Bij de healing met Lady Nada, voelde ik de kristallen werkelijk door mijn lichaam stromen. Dat was prettig!
  Dankjewel daarvoor..
  Groet van Hetty

 2. Helaas raak juist gestrest als ik me in een meditatie dingen moet voorstellen zoals bvb een kleur terwijl er dan geen kleur ‘komt’. Ik ben dan meer bezig met die kleur dan dat ik op kan gaan in de meditatie en zit dan vooral ‘in mijn hoofd’. Kun je me raad geven wat te doen of te laten, of is geleide meditatie dan niets voor mij?

  1. Hoi Marian,

   Mijn tip. Laat komen wat er is en observeer dat. Observeer dat je stress krijgt, observeer dat je het wellicht goed wilt doen. Als je lang genoeg observeert en er niet in mee gaat verdwijnt het. Vaak zegt het ook wat over hoe je in het leven staat en kun je daarna ook voor jezelf andere keuzes maken. Meditatie is iets wat je kunt leren. Ga er vooral mee door en laat je wellicht begeleiden. Succes!

 3. Heel fijne informatie.. doet thuiskomen.. velen contesteren deze oude kennis… hoe ga daarmee om… ik kreeg les bij een Prof Univ Gent/Filosoof hij sprak klaar in het Auditorium 250 per. *Jezus, heeft nooit bestaan, er is geen enkel historisch bewijs… buiten 1 korte zin van een Romeinse schrijver over een man in Nazareth*
  En daar zat dan ik was 49 j en al 20 j aktief met bewustzijn, gedoopt en kristenen en 249 mensen geloofden die man.. want men moest er Examen bij afleggen..daar voelde ik het mes in het Hart vooraan.. de eerste keer recht in dat chakra..
  Connie

 4. Hoi Mathijs.

  Ik heb wat zitten lezen over de 18 chakra’s op je site alsmede bovenstaande tekst, en toen besloot ik spontaan zelf Jezus te channelen.

  Hij was er meteen, hij kwam zachtjes binnen en heeft via mij gesproken.

  Ik heb het verleden alsmede de toekomst losgelaten en ik zit in het nu fijn na te genieten.

  Ik wens je een hele fijne dag!