witte lotus

De spirituele vijfde dimensie

Geschatte leestijd:

4 minuten

Wat is de vijfde dimensie?

In de spirituele 5e dimensie is er eenheid. De illusie dat alles afgescheiden is vervalt. Het aspect wat in de vijfde dimensie naar voren komt is éénheidsbewustzijn. Dat wordt ook wel non-dualiteit genoemd.

Als je kennis maakt met dit aspect van bewustzijn dan is de dynamiek dat alles vaststaat voelbaar. Zoals Non-Dualisten zeggen: “Je hebt geen vrije keuze. Het staat al vast.” Ook het IK wordt in de non-dualiteit als een illusie beschouwd. Gelukkig is er meer dan de vijfde dimensie waardoor we wel een keuze hebben en nog veel meer mogelijkheden.

Ontwaken in de vijfde dimensie

In mijn optiek kan iedereen een verlichtingservaring hebben. Voor de één is het misschien meer werk dan de ander, maar het is voor iedereen haalbaar. De vraag is meer: wil je het ook écht en durf je er ook voor te kiezen om hier aandacht aan te gaan besteden?

Regelmatig hoor ik van mensen dan ze een verlichtingservaring hebben gehad. Ik ben dan blij voor ze. Ik weet uit ervaring hoe het is. Ik heb er diverse mogen hebben. Een gevoel van eenheid, pure liefde, pure vreugde, maar dat gevoel verdwijnt dan weer…

Waarom is verlichting er niet altijd?

Toen Femke en ik besloten hadden voor een langere tijd naar Bosnië en Herzegovina te gaan naar de piramides had ik de intentie gezet om te ontdekken waarom ik niet structureel verlichting kon ervaren en dit op te lossen.

Tijd om de oorzaak hiervan aan te pakken en te achterhalen hoe de energie van verlichting die in ons allen zit meer structureel kan stromen. Met de gezette intentie zou ik de komende tijd toch tot een antwoord moeten kunnen komen.

De reis die ik nu maak naar het antwoord vind ik interessant. Ik merk dat er een enorme verschuiving aan het plaats vinden zijn binnen in mezelf. Oude energie die opgeslagen is in mijn lijf en niet meer resoneert met de energie van verlichting (de 5e dimensie) wordt zichtbaar om te mogen worden geheeld of te worden getransformeerd.

rups

De 5e dimensie in de praktijk

Ik zal twee ervaringen van mezelf delen:

Vroeger heb ik gevolleybald. Ik speelde in het herenteam. Tijdens een wedstrijd waarbij we achterstonden werd ik gewisseld. Ik was het er zelf niet mee eens en na de wedstrijd kwam de tegenstander naar me toe om te vertellen dat ze zo blij waren dat ik gewisseld was, omdat ze moeite hadden met mijn aanvallende spel.

Ik besprak dit in de eerst volgende training. In mijn meditatie zag ik deze beelden terug en het viel me op dat ik aan het vechten was voor een plekje en ook dat ik het plekje niet kwijt wilde. Ik voelde concurrentie met andere spelers. Deze energie was niet in overeenstemming met de energie van de 5e dimensie / verlichting en ik voelde hoe deze energie in harmonie werd gebracht met eenheid en ik liefde kon ervaren.

Ook mocht ik veel gevoelens van mijzelf als kind waarnemen. Ik nam angst waar en zag daar verschillende beelden bij, op school met bepaalde kinderen. Ik voelde hoe liefdevolle energie deze angst wegnam en ik ging mijn kindstuk ging voelen zoals het bedoeld is. Dat gevoel daarbij was voor mij vol liefde, natuurlijk en stevig. Deze gevoelens en beelden gingen heel snel.

Hoe kan je oude energie transformeren?

In de meditaties maak ik gebruik van Ascension Tools of van de krachtige energieplekken hier in Bosnië en Herzegovina, zodat ik oude energie kan helen of in eenheid kan brengen.

Mijn lichaam en geest wordt alle niveaus als het ware gereset zodat de “goddelijke energie” de kern van wie wij in wezen zijn kan stromen. En dat maakt het steeds makkelijker om verlichting te ervaren.

Toen ik afgelopen week de Piramide van de Zon op liep, voelde ik de energie van de 5e dimensie.

bosnie piramide van de zon visoko

Eenmaal op de top ging ik in meditatie en toen ik mijn ogen open deed kon ik de wereld vanuit dit perspectief zijn. De wereld was licht, liefdevol, perfect in balans. De mensen die ik zag lopen gaven licht. De wespen en vliegen die rond zoemden hoorden daar te zijn. Ik voelde dat verlichting al meer verankerd was door al het werk dat ik in mezelf verzet had. Het voelde heel erg hier en aards.

Het aparte van verlichting ervaren is dat iedereen op dat moment verlicht is. Dat alles één, er onvoorwaardelijke liefde is. Het is elke dag weer spannend wat je tegenkomt in dit proces. Met de beloning van verlichting in zicht is het alle moeite waard.

6 reacties op “De spirituele vijfde dimensie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Enoa avatar
  Enoa

  Hallo Mathijs,
  Mijn naam is Enoa Stitzinger
  Ik ben lichtwerker en THP.
  Al heel mijn leven ( ben nu 64) zie ik Engelen en Lichtwezens…
  Ik heb veel eorkshop gegeven in werken met Engelen en Pleiadierse lessen.
  De laatse jaren heb ik niks meer gedaan
  Laats had ik een droom
  Ik stond op een hele grote ronde schijf met een laag hekje er om heen. Er was nog iemand maar die herkende ik niet.
  Het voelde als op reis gaan..ik duwde op een knop en toen bewoog de schijf naar beneden….het bleek een lift te zijn
  Hij stopte op de 3 toen kwam het getal 1 erbij….dit bracht mij uit eindelijk naar etage 4….voor mij voelde het alsof ik vanuit de 13e Demensie naar de Aarde gekomen ben om hier nu te zijn in deze waardevolle en leerzaame tijd.
  Ik heb veel Spirituele ervaringen gehad..in mijn leven hier op Aarde .
  Ik voel verschuivingen in mijn bewustzijn
  Kun jij mij iets meer info geven over de 13e sfeer….liefs van Enoa Stitzinger

  1. Mathijs van der Beek avatar
   Mathijs van der Beek

   Hallo Enoa,
   Bedankt voor je reactie. Je kunt meer informatie vinden over de dertiende dimensie op https://www.mathijsvanderbeek.nl/kennisbank/dimensies/spirituele-12e-dimensie-15e-dimensie/
   Vredige groet Mathijs

 2. Andrea avatar
  Andrea

  Ik ben Hoogsensitief + paranormaal + Lichtwerker. Pfffff, eindelijk het verband gevonden

  1. Mathijs van der Beek avatar
   Mathijs van der Beek

   🙂

 3. Paula Pulmans avatar
  Paula Pulmans

  Hoi Matthijs, je schrijft;
  ” Ik merk dat er een enorme verschuiving aan het plaats vinden zijn binnen in mezelf. Oude energie die opgeslagen is in mijn lijf en niet meer resoneert met de energie van verlichting (de 5e dimensie) wordt zichtbaar om te mogen worden geheeld of te worden getransformeerd.”

  Gebeurt dat dan in de 4de dimensie, switch je heen en weer?

  1. Mathijs van der Beek avatar
   Mathijs van der Beek

   Hallo Paula,
   Mooi dat er een enorme verschuiving plaatsvindt. Mijn visie is dat alle dimensies er tegelijkertijd zijn en dat je daar steeds meer bewust van wordt. Dan kom je ook stukken tegen in deze dimensies die aandacht nodig hebben of geïntegreerd kunnen worden. Soms ben je met zaken in de 4e dimensie bezig en soms met de 5e dimensie (of hoger). Je zou dat switchen kunnen noemen.
   Vredige groet,
   Mathijs