Meteen naar de inhoud

Dimensie betekenis (ook van de 1e, 2e en 3e dimensie)

Mathijs van der Beek

Dimensie betekenis (ook van de 1e, 2e en 3e dimensie)

Dimensie is een woord uit het Latijn en kun je vertalen als:Dimensies

  • afmeting
  • het meten
  • uitmeten

Dimensie volgens meetkunde

Er wordt gewoonlijk (vanuit de meetkunde) mee bedoeld dat een voorwerp vastgelegd kan worden met verschillende variabelen zoals breedte, lengte en hoogte.

Dimensie volgens natuurkunde

In de natuurkunde wordt ‘dimensie’ gebruikt om bepaalde categorieën te onderscheiden zoals: tijd, massa, elektrische lading, temperatuur etc.

Dimensies die in de meetkunde worden gebruikt zijn:

  • 0-dimensionaal – één punt (geen breedte, lengte en hoogte)
  • één-dimensionaal – een lijn (heeft breedte, lengte of hoogte); dit wordt ook wel de eerste dimensie genoemd
  • twee – dimensionaal –  een vlak (lengte x breedte); dit wordt ook wel de tweede dimensie genoemd
  • drie-dimensionaal – ruimte (lengte x breedte x hoogte); dit wordt ook wel de derde dimensie genoemd.

Dimensie vanuit de wiskunde

In de wiskunde hebben werken ze abstracter met dimensies. Zo kan een wiskundige vergelijking diverse onbekenden hebben. Als er 7 onbekenden zijn dan zal de oplossing zich in een 7-dimensionale ruimte bevinden.

Computers rekenen met verschillende variabelen zoals taal, geluid, kleur, geur, getallen, etc. Elke variabele is een dimensie. Computers kunnen daardoor rekenen met heel veel dimensies.

Spiritueel perspectief op dimensies

Vanuit een spiritueel oogpunt zijn dimensies aspecten van je eigen bewustzijn die je kunt leren waarnemen. Een overgang naar een volgende dimensie betekent dat wij in staat zijn om meer aspecten van ons bewustzijn waar te nemen en te ‘aarden’.

Zo kun je in de vierde dimensie waarnemen dat tijd niet bestaat en in de vijfde dimensie onvoorwaardelijke liefde ervaren.

Van de derde naar de vijfde dimensie

Doordat veel lichtwerkers nu de 5e dimensie waarnemen en aan het ‘aarden’ zijn gaan komt er een tijd van vrede aan. De overgang gaat gepaard met extremen.

Meer weten?

Neem contact op.

nv-author-image

Mathijs van der Beek

Als kind hield ik mij al bezig met spiritualiteit en healing. Na jaren in het onderwijs gewerkt te hebben, gooide ik het roer om. Nu doe ik wat ik het liefste doe; ik help lichtwerkers en reis met mijn partner en hond de wereld rond, zodat er meer vrede in de wereld komt.

Ben jij een lichtwerker en wil jij anderen helpen met healing? Samen met Opgestegen Meesters help ik je graag aan de hand van mijn unieke methode. Ontdek meer via mijn gratis E-book en zondag livestreams.


Ga naar

Interessant? Deel dan via onderstaande knoppen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *