aarde

Zijn er levende Opgestegen Meesters op aarde?

Zijn er levende Opgestegen Meesters op aarde? En zo ja: waar kun je die dan vinden? Kun je ze ergens aan herkennen en wat voor werk doen deze ‘levende Opgestegen Meesters?’

Er zijn diverse levende Opgestegen Meesters die hier op aarde zijn om de mensheid te helpen bij het oplossen van hun problemen. Denk daarbij als maar aan grote namen zoals Nelson Mandela en Eckhart Tolle. Levende Opgestegen Meesters zijn niet persé altijd zo zichtbaar. Er zijn er vele die het nieuws of de bekendheid nooit halen.

Nelson Mandela Wikipedia
Bron foto: wikipedia

Vrijwillige incarnatie

Levende Opgestegen Meesters hebben vrijwillig gekozen om op aarde te incarneren en de mensheid te helpen. Voor een aantal is dat zelfs niet de eerste keer dat ze als levende ‘Opgestegen’ Meesters komen om te helpen op aarde. Ze hebben al vaker geholpen bij het oplossen van bepaalde problemen. Zo is Lord Lantos voor de tweede keer op aarde om mensen te helpen de stap naar verlichting/ascensie te maken. Dat is iemand met heel veel ervaring. Ook dit leven is hij een man. Hij zal niet vertellen over zijn eerdere bezoek op aarde, maar zich concentreren op de taak die hij te doen heeft.

De incarnatie van onder andere Lord Lantos houdt zich net als vele andere levende Opgestegen Meesters bezig met de Ascensie van de planeet. Ze inspireren mensen en helpen mensen de keuze te maken om vanuit hun licht te gaan leven. De ballast die mensen bij zich dragen wordt door levende Opgestegen Meesters weggenomen. Vaak doen ze dat in samenwerking met andere lichtwezens. Hierbij speelt de vrije wil een belangrijke rol. Jij bent de enige die ervoor kan kiezen om vanuit liefde en licht te leven.

Ondanks dat je op ieder moment kunnen kiezen om vanuit liefde en licht te leven lukt het niet altijd. Dat komt door de ballast uit je verleden. Bijvoorbeeld: een oorlogsverleden kan zo diep geworteld zijn in jou dat dit eerst geheeld mag worden door bijvoorbeeld vergeving en liefde. Seksueel misbruik is ook een voorbeeld van een enorm traumatische ervaring. Vaak heeft dit een enorme weerslag op de mannelijke en vrouwelijke energie die in je aanwezig is waardoor het ‘mannelijke’ en/of ‘vrouwelijke’ deel van jezelf niet goed meer stroomt. Met veel geduld en liefde zijn lichtwezens in staat deze diepgewortelde ervaringen te helen zodat onze energie weer kan stromen.

aarde

Zijn er ook andere lichtwezens op aarde?

Niet alleen Opgestegen Meesters hebben gekozen om naar aarde te komen. Er zijn vele andere lichtwezens die dezelfde keuze hebben gemaakt en in fysieke vorm naar aarde zijn gekomen om te helpen. Zowel bekende als onbekende lichtwezens die zowel uit onze kosmos komen als uit andere kosmossen. Denk maar aan:

  • Engelen
  • Eenhoorns
  • Pleiaden (lichtwezens van een ander sterrenstelsel)
  • Andromedanen (lichtwezens van een ander sterrenstelsel)

Het is niet altijd gemakkelijk om dit licht in mensen te herkennen. Ze hebben een hoog bewustzijn, maar dit komt niet altijd tot uitdrukking. Overweldigd door de indruk van de aardse dualiteit (de strijd die op aarde lijkt te zijn) lukt het niet altijd om hun volledige licht en liefde te laten stralen. Het zijn vaak mensen die zoeken naar een bestemming in het leven in vormen zoals bijvoorbeeld:

  • Contact zoeken met Engelen
  • Lezen over Boeddhisme
  • Geloof

Hier zoeken zij de verbinding met hun bron van licht en liefde in. Vaak zijn ze heel veel tijd bezig om de regels van de dualiteit op aarde te begrijpen en zijn ze ‘vergeten’ dat deze dualiteit een illusie is.

Waarom zijn er zoveel lichtwezens op aarde?

Je bevindt je momenteel in een collectieve (gezamenlijke) fase van heling op aarde. Dat komt, omdat de hoeveelheid karma zo groot was dat de mensheid vast liep. Er zijn daarom veel lichtwezens om te helpen en dat is de reden dat er momenteel veel licht is op aarde. Oude, niet geheelde ervaringen worden zichtbaar doordat er meer licht/bewustzijn ontstaat. Echter zie je dat heling hiervan nog erg langzaam gaat. Daarom hebben krachtige lichtwezens er voor gekozen om op aarde om deze ‘oude’ wonden te helen en de mensheid verder te helpen.

Verlichte Meesters op aarde

Sommige lichtwezens herinneren zich vanaf hun geboorte wat ze komen doen op aarde, maar vaak duurt het een tijd voordat lichtwezens herkennen dat ze gekozen hebben om naar aarde te komen om de mensen en de planeet te helpen.

Onbewust hebben ze de behoefte om mensen, dieren, de aarde etc. helpen en zie je deze mensen bijvoorbeeld in het onderwijs, de zorg, natuurorganisatie, of helpen ze met nieuwe technologische ontwikkelingen die ten goede komen aan de mensheid en de aarde. Ze hebben een groot hart en ze kunnen het vaak moeilijk verdragen dat er zoveel pijn en leed is.

Verlichte Meesters op aarde leven vaak anders dan lichtwezens zoals engelen en eenhoorns. Zij weten hoe het is om hun licht en liefde op aarde te leven. Het duurt niet lang voordat ze de illusie van het aardse bestaan doorzien. Het zijn de leraren van deze tijd. Als Opgestegen Meester kun je ook nog in de fase voor het leraarschap zitten. Zij wachten tot ze voelen/weten dat het moment er is om deze stap te maken.

De staat van ‘verlicht zijn’ is niet het ‘hoogst’ haalbare zoals vaak wordt gedacht. Het doorzien van de dualiteit en vrede ervaren in alles wat er is, is een heerlijke staat om te ervaren. Toch is de kunst om vanuit deze oneindige liefde en vrede dit te gaan verspreiden. De liefde en vrede mag dan omgezet worden in woorden en daden zoals oneindig vertrouwen in mensen, oneindige liefde voor alle mensene n het helen van mensen. ‘Levende Opgestegen Meesters’ zien in ieder mens liefde en licht en proberen deze kern aan de oppervlakte te brengen met oneindig veel geduld. Het vertrouwen in de vrije wil van mensen om uiteindelijk voor licht en liefde te kiezen is oneindig.

Wie zijn deze mensen?

Eckhart tolle
Bron foto: wikipedia

Misschien heb je zelf al eens een Opgestegen Meester ontmoet, maar ben je je er niet bewust van geweest. Eckhart Tolle, Deepak Chopra zijn Meesters van deze tijd. Ook de knuffelheilige Amma zou prima in de rijtje passen. Nelson Mandela die inmiddels overleden is staat voor de meeste ook nog helder op ons netvlies. Zij (hebben) laten zien hoe het is om vanuit licht en liefde te leven. Iedereen kan dat! Al heb je misschien nog hulp nodig om deze keuze te kunnen maken.

Als jij eenmaal de keuze op alle niveau’s hebt gemaakt zul je merken dat je deze keuze niet opnieuw hoeft te maken. Je weet en merkt dat je geholpen wordt door lichtwezens om je heen, misschien zelfs in fysieke vorm.

Waarom kiezen ze er niet voor om in het licht te blijven?

Iedere vorm van leven is belangrijk. Er zijn sterrenstelsels en planeten die al veel verder zijn ontwikkeld qua intelligentie (bijvoorbeeld cognitieve, emotionele en spirituele intelligentie) dan de onze. Het ontstaan van onze kosmos vanuit het kwantumveld (een veld waar alles nog mogelijk is en nog niets in vaste vormen staat) is een onderdeel van het ontstaan van een groter geheel (zoals meerdere kosmossen).

Alles hangt met elkaar samen, want wij zijn allen ontstaan uit dezelfde bron. Je zou kunnen zeggen dat er vele lichtwezens aan het wachten zijn tot wij (op aarde) zover zijn om een soort van ‘quantumsprong’ te maken naar een volgende ‘dimensie’. Dat kan alleen met zijn allen, want we zijn allen één, maar dit dient wel te gebeuren vanuit de ‘vrije wil’. Jij mag kiezen!

Samengevat:

Er zijn Opgestegen Meesters die naar aarde zijn gekomen om te helpen. Het is de vraag of je ze zult herkennen. Ze komen ons leren dat we allemaal ‘Meesters’ zijn en we allemaal kunnen leven vanuit licht en liefde. De vraag is niet of je het kunt, maar de vraag is wanneer je er voor kiest.

Gerelateerde blogposts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *