Als je een hele dag werkt dan zit je 8 uur op een dag op je werk. Dat is 1/3 deel van de dag. Dat is heel veel. Het is daarom belangrijk dat je het leuk hebt op je werk en dat je werk niet al je energie op slurpt.

In onderstaande video geef ik 5 tips die je helpen om met meer energie thuis te komen.

Ik vat de tips nog even samen:

Timer werk plaatje

Tip 1: Zorg dat je niet de hele tijd gestoord wordt, maar plan tijd voor vragen aan jou en voor anderen in. Spaar vragen op of zorg dat je een vragenblok hebt. Je zult merken dat je hier ook effectiever van gaat werken en dat je gemakkelijk bij je eigen energie blijft.

Tip 2:
Maak een taak eerst helemaal af. Er is niets zo vermoeiend als met meerdere taken tegelijk bezig te zijn. Dat geeft onrust en een druk hoofd. Zorg ervoor dat je aandacht op 1 taak gericht is. Plan bijvoorbeeld 25 minuten of een uur in op een taak af te maken of aan een taak te werken.

Tip 3:
Zorg dat je werk zinvol is. Vraag jezelf af waarom je de taken/het werk doet wat je doet. Is het zinvol? Durf dit ook met je collega’s te bespreken. Transformeer taken die niet zinvol zijn naar een manier waarop ze wel zinvol zijn. Soms zijn er heel veel regels. Het gaat er niet om dat je de regels volgt, maar dat je de regels gebruikt om zinvol werk te doen! Dus hoe kunnen we de taak binnen de regels doen zodat het toch zinvol is?

Goed gedaan

Tip 4:
Zorg voor een waarderingscultuur op je werk. Deze cultuur begint bij jezelf.
Ik weet dat uit eigen ervaring. Complimenten geven en mogen zeggen dat je iets goed gedaan heb is echt belangrijk. We vinden het vaak een beetje gek, maar bedenk maar eens wat je goed doet. We zijn er heel goed in om fouten te benoemen, maar we benoemen bijna nooit wat er goed gaat. Dat zit in ons systeem. Dat kun je veranderen!

Niet ergnomisch computer plaatje
Dus niet zo!

Tip 5:
Zorg voor een ergonomische werkplek. Je hebt recht op een ergonomische werkplek. Je baas moet dat voor je regelen. Kijk wat jij nodig hebt om ergonomisch te werken. Een verstelbaar bureau, een monitor om de goede hoogte, een goede bureaustoel of misschien til je te zwaar en is het nodig dat daar goede oplossingen voor komen. Durf dit bespreekbaar te maken met elkaar.

Wat hebben deze tips met het leven van je missie te maken? Je levenslessen belemmeren het laten stromen van de energie van je ziel. Bij veel mensen blijft het aarden van jouw energie zweverig en dat is zonde.

 • Zo is het belangrijk om je energie volledig te laten stromen om:
 • Goed voor jezelf zorgen
 • Je grenzen aangeven
 • Met je hart je werk kunnen doen, liefdevol in het leven staan
 • Mannelijke en vrouwelijke energie in balans
 • Niet oordelen
  Liefde kwaliteiten
 • Compassie
 • Vergeving
 • Zelfvertrouwen
 • Je kwaliteiten kunnen laten stromen
 • Liefdevol naar anderen zijn
 • Verantwoordelijkheid nemen voor het leven zoals je deze nu ervaart
 • Transformeren van bijvoorbeeld ‘oude wonden’ in mooie nieuwe energie.

Opgestegen Meesters kunnen je hierbij helpen. Zo helpt:

 • El Morya om beter bij je eigen energie te blijven en je grenzen aan te geven
 • Moeder Maria je om je geborgen te voelen, je te helpen dat je er mag zijn waardoor je meer zelfvertrouwen krijg en gemakkelijker je grenzen kunt aangeven.
 • Sananda (beter bekend als Jezus) om liefdevol en compassievol naar anderen te zijn.
Tags:
nv-author-image

Mathijs van der Beek

Ik help je op je spirituele pad te groeien zodat je als hoogsensitief mens je missie kunt ontdekken en leven. Dat doe ik door kennis en informatie te delen via mijn website, livestreams, e-book, online coaching en trainingen. Het is mijn missie om hoogsensitieve mensen vanuit de kracht van vrede hun potentieel te laten verwezenlijken zodat ze een vervuld leven hebben. Ik werk vanuit mijn intuïtie en samen met de Opgestegen Meesters.


Verder was ik als kind al geïnteresseerd in healing. Op mijn 12e volgde ik mijn eerste Reiki cursus. Na meer dan 25 jaar op mijn spirituele pad leerde de Opgestegen meesters mij Oerlicht Healing. Een krachtige healing techniek die in 10 minuten een enorme impact kan hebben. Nu help ik anderen om ook Oerlicht Healing te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *