Je werk niet leuk vinden, wat nu?

Je brengt als HSP veel tijd door op je werk. Zeker als je fulltime werkt. Je collega’s zie je soms meer dan bijvoorbeeld je partner of kinderen. Je werk niet leuk vinden en met tegenzin naar je werk gaan is een signaal dat het absoluut anders moet. Als je er veel tijd door brengt dan moet werk een plek zijn waar je energie van krijgt en waar je blij naar toe gaat. Kortom: waar het heel erg leuk is. Als je in de ochtend gezond op staat dan zou je zin moeten hebben om er heen te gaan.

Helaas is dat niet altijd het geval.

Waarom krijgen HSP stress van werk?

Er zijn heel veel verschillende redenen waarom je moe, negatief en stressvol kunt worden van je werk. Misschien :

  • Is de uitdaging weg?
  • Ben je toe aan wat nieuws?
  • Ben je de organisatie of baan ontgroeit?
  • Zie je het nut van je werk niet meer in?

Ik verbaas me er soms wel eens over hoe weinig er op werkplekken gedaan wordt om te zorgen dat mensen een fijne werkplek hebben waar ze optimaal kunnen presteren, leren, zich nuttig voelen en plezier hebben.

Gelukkig kun je hier voor een gedeelte zelf ook iets aan veranderen. Soms eenvoudig en soms met hulp van een coach. De werksfeer kun je verbeteren door bijvoorbeeld een complimenten cultuur in te voeren, uiteraard moeten complimenten dan wel gemeend zijn.

Succes vieren

Een andere cultuur die je kunt invoeren is er één waar je trots mag zijn op het resultaat wat je met elkaar behaald. Stilstaan bij de overwinningen, de resultaten. Vaak zie je dat resultaten worden gezien als iets gewoons en dat is erg jammer. In het begin is het vaak een beetje wennen, maar het effect van zoiets kleins is heel groot.

Zet jezelf op nummer één door goed voor jezelf te zorgen, creëer een plezierige werkomgeving waar weinig tot geen stress is. En onthoud dat je werk niet leuk vinden een signaal is dat het anders moet!

Meesterlijk leven met opgestegen meesters mathijs van der beek e

Meer weten?

Opgestegen Meesters helpen je onder andere om je missie helder te krijgen en te leven. In mijn begeleiding ontdek je als HSP hoe je je verbindt met Opgestegen Meesters en hoe ze helpen om je missie te leven. Klik hier voor meer informatie hoe ik je verder kan helpen.

Over Mathijs

Mathijs van der beek bekend van paravisie

Als bewegingsconsulent (vakdocent bewegingsonderwijs) heb ik jaren collega’s met veel succes gecoacht. Inmiddels heb ik mij gespecialiseerd in het begeleiden van hoogsensitieve mensen en de stap gemaakt om zich volledig te richten op het coachen van HSP die hun missie op aarde zoeken en willen gaan leven.

Ik hanteer een holistische visie en werk samen met Opgestegen Meesters om je te helpen ontdekken wat jouw ‘onderstroom’ is. Ook help ik om jouw energie optimaal te laten stromen door blokkades op te lossen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *