Wat is merkaba?

merkaba wat is merkabaMer betekent universele goddelijke bron, Ka betekent bewustzijn (of eigen geest) en Ba is lichaam. Daarom spreken we ook over een lichtlichaam. Het geeft energetische bescherming en helpt om spiritueel te groeien. Het bestaat uit een piramide-driehoek met de punt omhoog en een piramide-driehoek met de punt naar beneden en ervan heeft een punt naar voren en de andere naar achteren. Er wordt gezegd dat bij mannen de onderste piramide met de punt naar voren hoort te wijzen en bij vrouwen juist naar achteren.

Door op de juiste manier gebruik te maken van de MerKaBa via geometrische (meetkundig) principes (gulden snede) kun je enorm krachtige energie ervaren. Dat komt omdat de geometrie een rechtstreekse verbinding met onze schepping en de bron van liefde heeft.

Je kunt op verschillende manieren met de MerKaBa werken in een meditatie. Bijvoorbeeld om:

 • Astraal te reizen
 • Ter bescherming
 • Om je energie te reinigen
 • Lichtwerkzaamheden uit te voeren (wordt vooral door Opgestegen Meesters gebruikt).
 • Je energie te versterken

De mogelijkheden met de MerKaBa hangen samen met de bewustzijnslagen in de kosmos waarmee je werkt en je eigen bewustzijn. Hoe vaker je ermee werkt hoe meer je er mee kunt doen.

Activeren van je MerKaBa lichtlichaam

MerKaBa activatie uitleg verschillende delenEr zijn veel technieken waarmee je de MerKaBa kunt activeren. De gemakkelijkste manier is om de MerKaBa te visualiseren zoals in het plaatje bovenaan in de blog. De twee driehoek piramides draaien in tegengestelde richting. Volgens de theorie is dat voor mannen en vrouwen verschillend. Mijn ervaring is dat je hogere zelf het beste weet wat goed voor je is en dat de theorie niet altijd gelijk heeft. Het beste kun je daarom hulp vragen aan Opgestegen Meester Melchizedek.

Stap 1: zorg ervoor dat de punt van de onderste deel met de punt die naar voren wijst ter hoogte van je hart is. De bovenste driehoek heeft zijn punt ter hoogte van je stuit. Visualiseer dit eerst.

Stap 2: vraag Opgestegen Meester Melchizedek vervolgens om je te helpen je MerKaBa te activeren in overeenstemming met datgene dat mag gebeuren.

Stap 3: visualiseer dan vanuit je hart een stralend licht dat verbonden is met de punt die naar voren wijst van de onderste piramide driehoek. Door de draaiing mag je visualiseren dat er een cirkel van licht om je heen komt ter hoogte van je hart.

Stap 4: doe datzelfde met de bovenste piramide driehoek. Visualiseer dat het eenheidsbewustzijn dat ook in je stuit zit zich als een wit licht verbind met de punt die naar achteren wijst van de bovenste piramide driehoek en visualiseer een zelfde cirkel van licht om je stuit heen.

Stap 5: verbind vervolgens je stuitchakra (stuit) met je hartchakra (hartgebied) en laat het licht tussen deze twee chakra’s stromen door voor te stellen dat er een buis van wit licht tussen je hart en stuit is (in je lichaam).

Stap 6: Reinig vervolgens je energie met een blauw licht, omdat door bovenstaande activatie oude energie kan loskomen.

Problemen tijdens het activeren van je MerKaBa

Als je aan de slag gaat om je MerKaBa te activeren dan zijn er een diverse zaken waar je mee te maken kan krijgen zoals:

 • Je “MerKaBa driehoeken” (2 stuks) zitten niet op de juiste plek.
 • Je “MerKaBa driehoeken” (2 stuks) draaien helemaal niet, ze zitten vast.
 • Ze draaien in tegengestelde richting draaien.
 • Je kan merken dat er zware energie loskomt tijdens de activatie (oude emoties van dit of vorige levens).
 • Energielijnen van de “MerKaBa driehoek” stromen niet goed.

Door het activeren van de “lichtlichaam kwaliteiten” zoals onvoorwaardelijke liefde, vergeving, het bewustzijn over gedachten, relatie met mensen of zaken zoals geld enzovoorts. zorg je dat je MerKaBa lichtlichaam meer licht gaat stralen en je trilling hoger wordt.

Om je trilling hoog te houden los je de lagere trillingen in je energiesysteem op. Denk daarbij onder andere aan:

 • Negatieve overtuigingen.
 • Een laag zelfbeeld.
 • Onopgeloste emoties van dit leven of vorige levens.
 • Toxische belastingen voor lichaam en geest.

De geënergetiseerde MerKaBa bol en kubus van Ascension ondersteunen je om je bewustzijn verder te laten groeien en je MerKaBa te activeren.

Een Light activeert specifieke licht kwaliteiten van je MerKaBa. Klik hier voor meer informatie.

12 Lights verbonden aan de 12 scheppingsstralen van Atlantis – klik op de afbeeldingen om te vergrotenGerelateerde artikelen:
 • Wat is spirituele verlichting?
 • Regenboog meditatie
 • Meditatie begrippen (overzicht)

 • 5 reacties op “Wat is merkaba?”

  1. blank
   Karien van Melle

   Goedemorgen,

   Ik merk en voel dat de MerKaBa enorm trilt.
   Ik wil er graag alles over leren .
   Ik hoop dat je me nog meer informatie kan sturen.
   Vriendelijke groet,
   Karien van Melle

   1. Goedemorgen Karien,
    Leuk dat je er meer over wilt leren. Ik heb geen informatie die ik je kan toesturen. Ik krijg zelf alle informatie die ik op dat moment nodig heb over de MerKaBa als iemand een vraag heeft of als ik iemand coach / een healing geef. Een soort kosmische bibliotheek die me van antwoorden voorziet. Er is heel veel te vertellen over de MerKaBa en tijdens coaching / meditatie avonden en healing komen die dingen naar voren die op dat moment van belang zijn. Dat is ook het moment waarop ik het deel.

    Vredige groet,

    Mathijs

  2. Goeiedag Mathijs,
   Ik heb nu al meerdere bronnen gelezen over dit onderwerp, waarbij wordt gezegd dat de techniek van de merkaba activeren niet zonder gevaar is. Zo zou een ongeoefende persoon allerlei situaties of energieën kunnen aantrekken uit andere dimensies, waar ze helemaal niet rijp voor zijn. Wat zijn jouw gedachten over de vermeende gevaren van het activeren van merkaba voor de gemiddelde persoon?

   Vriendelijke groet,

   Bart

   1. Hallo Bart,
    Bedankt voor je vraag. De spirituele wet van de aantrekkingskracht wordt na het activeren van je MerKaBa sterker. Gedachten en emoties worden dan steker gemanifesteerd. Dat geeft je de kans om verder te groeien en oude zaken op te lossen.

    Het activeren van de MerKaBa is iets dat veel vrede kan brengen en wat vanuit het bewustzijn van vrede geen gevaren heeft. Ik vind het jammer dat er gezegd wordt dat het niet zonder gevaar is. Daarmee wordt dat namelijk ook gecreëerd. Beter zou zijn als mensen vertellen waar je op moet letten. In mijn optiek is dat het volgende:

    • Als je vanuit liefde licht en vrede aan de slag gaat met het activeren is er niets aan de hand. Het is een natuurlijk lichtlichaam dat namelijk ook spontaan actief kan worden.
    • Eenmaal actief kun je inderdaad gemakkelijker naar andere dimensies en plekken reizen. Als je vanuit angst in je systeem gaan reizen dan ben je in de trilling waarin je deze energie aantrekt en in deze frequentie zaken zal ontmoeten. Omarm dan deze angst in liefde zodat je frequentie kan stijgen en je liefdevolle energie kan aantrekken.
    • Vraag Opgestegen Meesters of engelen om hulp. Bijvoorbeeld Aartsengel Michael, Sananda, Metatron, Melchizedek, Lady Nada of bijvoorbeeld Lady Portia (zij is er heel goed in).

    Succes!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *