Wat is merkaba?

merkaba wat is merkabaMer betekent universele goddelijke bron, Ka betekent bewustzijn (of eigen geest) en Ba is lichaam. Daarom spreken we ook over een lichtlichaam. Het geeft energetische bescherming en helpt om spiritueel te groeien. Het bestaat uit een piramide-driehoek met de punt omhoog en een piramide-driehoek met de punt naar beneden en ervan heeft een punt naar voren en de andere naar achteren. Er wordt gezegd dat bij mannen de onderste piramide met de punt naar voren hoort te wijzen en bij vrouwen juist naar achteren.

Door op de juiste manier gebruik te maken van de MerKaBa via geometrische (meetkundig) principes (gulden snede) kun je enorm krachtige energie ervaren. Dat komt omdat de geometrie een rechtstreekse verbinding met onze schepping en de bron van liefde heeft.

Je kunt op verschillende manieren met de MerKaBa werken in een meditatie. Bijvoorbeeld om:

  • Astraal te reizen
  • Ter bescherming
  • Om je energie te reinigen
  • Lichtwerkzaamheden uit te voeren (wordt vooral door Opgestegen Meesters gebruikt).
  • Je energie te versterken

Lichtwerkzaamheden uitvoeren:

De mogelijkheden met de MerKaBa hangen samen met de bewustzijnslagen in de kosmos waarmee je werkt. Zo kun je in een aantal lagen werken met tegen elkaar indraaiende energie door de driehoek piramides links- en rechtsom te laten draaien. Je kunt dit samen doen met Opgestegen Meesters. Melchizedek is één van de Opgestegen Meesters die hier goed bij kan helpen en zorgt dat het in overeenstemming is met datgene dat mag gebeuren. Heb je nog nooit met een Mer-Ka-Ba gewerkt dan raad ik je aan iemand te zoeken die hier ervaring in heeft.

Een andere mogelijkheid is een om een Light te dragen. Een Light activeert en versterkt je MerKaBa energie. Dit gebeurt helemaal afgestemd op jou. Je kunt deze bijvoorbeeld dragen aan een ketting. Meer informatie over Lights kun je hier lezen.

Bestel je de Light dan kun je daar een gratis MerKaBa meditatie bij doen die ik intuïtief van de Opgestegen Meesters heb doorgekregen.

12 Lights verbonden aan de 12 scheppingsstralen van Atlantis – klik op de afbeeldingen om te vergroten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *