Je brengt als HSP veel tijd door op je werk. Zeker als je fulltime werkt. Je collega’s zie je soms meer dan bijvoorbeeld je partner of kinderen. Je werk niet leuk vinden is geen gezonde situatie. Met tegenzin naar je werk gaan is een signaal dat het absoluut anders moet. Als je er veel tijd door brengt dan moet werk een plek zijn waar je energie van krijgt en waar je blij naar toe gaat. Kortom: waar het heel erg leuk is. Als je in de ochtend gezond op staat dan zou je zin moeten hebben om er heen te gaan.
Helaas is dat niet altijd het geval.
Waarom krijgen HSP stress van werk?
Er zijn heel veel verschillende redenen waarom je moe, negatief en stressvol kunt worden van je werk. Misschien :
- Is de uitdaging weg?
- Ben je toe aan wat nieuws?
- Ben je de organisatie of baan ontgroeid?
- Zie je het nut van je werk niet meer in?
- Hou je geen energie over na een dag werken?
- Voel je je onder gewaardeerd of is je salaris te laag?
Durf stappen te zetten
Als jij je werk niet leuk vind durf dan stappen te zetten. Zorg dat je niet jaren vast blijft zitten in je werk. Hieronder vind je thema’s waar je aan kunt werken:
- Zorg dat je na een dag werken meer energie overhoudt.
- Los geldblokkades op en vraag om meer salaris of een goede prijs voor jouw diensten.
- Leer te verbinden met jezelf en jouw missie te ontdekken. Laat je missie niet door iemand anders vertellen.
- Realiseer je dromen met behulp van de 3 kosmische wetten.
- Werk met een loopbaancoach om meer plezier in je werk te krijgen en te ontdekken welk ander werk er bij jou past.
Werkcultuur
Ik verbaas me er soms wel eens over hoe weinig er op werkplekken gedaan wordt om te zorgen dat mensen een fijne werkplek hebben waar ze optimaal kunnen presteren, leren, zich nuttig voelen en plezier hebben.
Gelukkig kun je hier voor een gedeelte zelf ook iets aan veranderen. Soms eenvoudig met wat kleine tips en soms met hulp van een loopcoach.
Wellicht is er een cultuurverandering nodig. De werksfeer is onder andere te verbeteren door een complimenten cultuur in te voeren, uiteraard moeten complimenten dan wel gemeend zijn. Ook hier kan een loopbaancoach bij ondersteunen.
Een andere cultuur die je kunt invoeren is er één waar je trots mag zijn op het resultaat wat je met elkaar behaald. Stilstaan bij de overwinningen, de resultaten. Vaak zie je dat resultaten worden gezien als iets gewoons en dat is erg jammer. In het begin is het vaak een beetje wennen, maar het effect van zoiets kleins is heel groot.
Zet jezelf op nummer één door goed voor jezelf te zorgen, creëer een plezierige werkomgeving waar weinig tot geen stress is. En onthoud dat je werk niet leuk vinden een signaal is dat het anders moet!
Helaas zijn er nog weinig loopbaancoaches die een spirituele insteek hebben. Een spirituele loopbaancoach weet dat goede resultaten een gevolg zijn van een sterke verbinding onderling, eenheid, liefde en goede communicatie waarbij ook spirituele groei een belangrijke rol speelt.
Geef een reactie