Heb je als HSP last van:

 • Druk op je hart?
 • Druk op je kruin?
 • Onrust?
 • Zware energie?
 • Griepverschijnselen?
 • Moeheid?
 • Het gevoel dat je de verbinding met jezelf even kwijt bent?
 • Het gevoel dat van moedeloosheid?
 • Of het gevoel dat je nergens bij hoort?
 • Een gevoel van zinloosheid?

Belemmert dit jou om je missie te leven? Dat kan komen door de activatie van het hogere kruinchakra (16e chakra).

Het 16e chakra deze werkt met name op:

 • Thema’s met liefde
 • Thema’s uit de kindertijd
 • Gevoelens uit het hart die niet uitgesproken zijn

De reden dat er zoveel los kan komen bij dit 16e chakra zit in de werking . In de video verderop in de blog vertel ik daar meer over.

Locatie van het 16e chakra

Je kunt chakra’s op verschillende manieren waarnemen. Het perspectief waar vanuit je kijkt bepaald je waarneming. Ik gebruik als basis de 13 aquariuschakra’s die zijn doorgegeven door Sonia Bos en de aarde-ster chakra (totaal 14).

Naast deze chakra’s neem ik nog 4 kosmische chakra’s waar. Deze nummer ik door met chakra 15 tot en met 18. Deze chakra’s helpen om je kosmische zelf (je grootsheid) te ontwikkelen zodat je optimaal in verbinding staat met de kosmos.

Ik neem waar dat deze chakra’s één voor één worden geactiveerd. Chakra 15 is zo goed als volledig geactiveerd en bij veel mensen is momenteel het 16e chakra aan het activeren. Dit chakra hangt op grote hoogte in de kosmos op drie plekken en is verbonden met elkaar. Het is kosmisch en daarom heel krachtig. Je kunt de vorm vergelijken met het plaatje hieronder.

Galaxy draaien plat

De energie is licht en liefdevol. Chakra is verbonden met de gouden laag van liefde. Het is een onderdeel van onze grootsheid in de dimensie van eenheid. Dat laatste is de reden dat het zo anders is als alle andere chakra’s

Galaxy draait

Verbinden met dit chakra betekent dat je verbindt met eenheid en met liefde op shamballa niveau. De energie gaat als een vortex van boven de kruin en ankert aan het hart. Hierdoor wordt je kruinchakra enorm geopend en stroomt de energie ook langs je keel.

In onderstaande video vertel ik er meer over en kun je door middel van de meditatie het chakra ervaren/aanschouwen. Wil je direct starten met de meditatie?

 • Op 6:30 start de voorbereiding op de meditatie.
 • Op 7:10 start de meditatie.

Heb jij nog vragen over het chakra? Stel deze dan in de reacties!

nv-author-image

Mathijs van der Beek

Ik help je op je spirituele pad te groeien zodat je als hoogsensitief mens je missie kunt ontdekken en leven. Dat doe ik door kennis en informatie te delen via mijn website, livestreams, e-book, online coaching en trainingen. Het is mijn missie om hoogsensitieve mensen vanuit de kracht van vrede hun potentieel te laten verwezenlijken zodat ze een vervuld leven hebben. Ik werk vanuit mijn intuïtie en samen met de Opgestegen Meesters.


Verder was ik als kind al geïnteresseerd in healing. Op mijn 12e volgde ik mijn eerste Reiki cursus. Na meer dan 25 jaar op mijn spirituele pad leerde de Opgestegen meesters mij Oerlicht Healing. Een krachtige healing techniek die in 10 minuten een enorme impact kan hebben. Nu help ik anderen om ook Oerlicht Healing te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “Het hogere kruinchakra, het 16e kosmische chakra”