vrouw met mondkapje houdt Covid vaccin vast

Energetische ondersteuning bij COVID vaccinaties

Geschatte leestijd:

11 minuten

Als je een vaccinatie neemt voor COVID is het goed om een weloverwogen keuze te maken. In deze blog zet ik een aantal zaken op een rij en ontdek je hoe je jezelf kunt ondersteunen als je een vaccinatie neemt.

Wat zijn de mogelijkheden qua gezond leven?

Er zijn verschillende onderzoeken die aantonen dat structureel vitamine D gebruik een zeer positieve invloed heeft op het verloop van COVID. Het aantal doden zou hiermee drastische minder zijn. Er zijn meer mogelijkheden om je immuunsysteem te versterken zoals bijvoorbeeld voldoende beweging, vitamine C, zink, L-Lysine en selenium. Een gebalanceerde voeding waarbij je voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt versterkt het immuunsysteem. Voor vitamine D geldt dat niet wat betekent dat je dit als suppletie moet toevoegen.

De kans om te overlijden aan COVID als je gezond leeft is zeer klein. Uitzonderingen hierop zijn genetische factoren die je immuunrespons op dit virus beperken en onderliggende ziekte.

Een studie in de Verenigde Staten gaf aan dat als je vitamine D waarde boven de 55 is en je geen onderliggend lijden hebt de kans op ziekenhuis en IC opname zeer klein is. Een andere studie van de universiteit Gent gaf aan dat een tekort aan zink en selenium zelfs nog een grotere rol speelde dan onderliggend lijden.

Ondanks de diverse studies hierover in relatie tot COVID-19 is het nadeel dat er vaak naar één of meerdere elementen wordt gekeken terwijl ons lichaam een heel systeem is. Vanuit mijn achtergrond als natuurgeneeskundig therapeut weet ik dat er niet zoiets is als een wonderstofje. Het is belangrijk dat het hele systeem in balans is.

Hieronder vind je een aantal onderzoeken die bovenstaande ondersteunen.

COVID vaccinatie nemen? Afwegingen maken

Naast gezond leven en je immuunsysteem versterken kun je ook kiezen voor vaccinatie, omdat je voelt dat dit kloppend is, maar misschien ook wel omdat het van je werk moet of omdat je maatschappelijk druk ervaart. Hieronder vind je enkele afwegingen die je kunt meenemen in je keuze.

COVID vaccinatie bijwerkingen

Het is bekend dat er bijwerkingen zijn van het vaccin. Dit wordt geregistreerd. Op dit moment zijn enkel de korte termijn effecten bekend. De lange termijn effecten van 2, 5 en 10 jaar konden nog niet worden onderzocht, omdat deze vaccins daarvoor nog niet lang genoeg bestaan.

Bekende bijwerkingen van het COVID vaccin zijn hoofdpijn, duizelig, koorts een rode plek bij de prikplek. Dat komt niet alleen door de antistoffen die je gaat aanmaken, maar ook omdat je lichaam hulpstoffen die in het vaccin zitten uit het systeem verwijderd. In de UK houden ze de bijwerkingen bij van de verschillende vaccins. De documenten met bijwerkingen van de overheid van de UK kun je hier vinden.

Als je van plan bent om een COVID vaccinatie te nemen dan raad ik aan om je lichaam te ondersteunen, zowel voor als na het vaccin. Op deze manier kun je eventuele klachten op korte en lange termijn verminderen dan wel voorkomen.

Covid-19 vaccin

Werkzaamheid vaccinatie

Het is nog niet helemaal duidelijk wat de werkzaamheid van het vaccin is. Tot nu toe lijkt het erop dat het vaccin niet een langdurige bescherming biedt. Jona Walk publiceerde op haar twitter tijdlijn onderstaande cijfers. Ook zijn er studies die aantonen dat de effectiviteit daalt in 6 – 8 maanden naar 50% of lager. Voor een helder beeld is verder onderzoek noodzakelijk waarbij subgroepen in kaart worden gebracht qua leeftijd, geslacht, onderliggend lijden, immuun onderdrukkende medicatie, enzovoorts.

Natuurlijke immuniteit versus vaccinatie

In een studie in Israël hebben ze gekeken naar de effectiviteit van het vaccin tegenover natuurlijke immuniteit. Uit dit onderzoek bleek dat natuurlijke immuniteit 6,7 keer beter beschermd dan vaccinatie. Het onderzoek kun je lezen op https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/309762

Als je Covid hebt gehad is het beleid in Nederland om een vaccinatie te nemen. Wetenschappelijk is dat niet te onderbouwen met onder andere bovenstaand onderzoek.

Wat kan het effect zijn van smalle / herhaalde vaccinatie?

Doordat de meeste vaccins alleen gericht zijn op het spike eiwit van het originele virus zal de werkzaamheid van het vaccin afnemen, omdat het virus muteert. Bij Omicron is de vraag of het de opgebouwde antistoffen voldoende effectief zijn. Jaap van Dissel geeft aan dat een Booster ervoor kan zorgen dat je minder ziek wordt, omdat er ondanks teruglopende effectiviteit meer antistoffen komen die ‘raak’ kunnen schieten. Of dat inderdaad het geval is wordt betwist in onderstaande studie.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28479213/

Een nieuwe studie over het effect van eerdere vaccinatie gebaseerd op Wuhan 1 die vanwege mutatie er niet meer is toont aan dat herhaalde vaccinatie met de ‘oude stam’ Original Antigenic sin tot gevolg heeft (Immuun imprinting). Kort gezegd betekent dit dat het immuunsysteem te specifiek getraind wordt waardoor bij aan verandering van het virus het immuunsysteem minder effectief is.

Kans op Antibody Depended Enhancement (ADE)

Mogelijkerwijs kan door vaccinatie het natuurlijke immuunsysteem onderdrukt worden bij een herinfectie met een mutant waar het vaccin niet tegen helpt. Het resultaat is dat je meer ziek kan worden als gevaccineerde dan wanneer je niet bent gevaccineerd. Binnen de wetenschappelijk wereld is hier discussie over. De term Antibody depended enhancement wordt daarbij vaak genoemd. De term ADE is eigenlijk niet helemaal op zijn plek. Een betere benaming zou zijn Vaccine enhanced replication, omdat het proces anders is dan het klassieke voorbeeld van ADE. Er zijn hierover meerdere publicaties beschikbaar:

Het is complexe materie waar zelfs artsen moeite hebben om dit te begrijpen. Om dit goed te begrijpen is studie voor artsen noodzakelijk.

Binnen de wetenschappelijke wereld is discussie over ADE. Enerzijds wordt gezegd dat dit bij Covid vaccinatie niet plaats zal vinden en anderzijds wel. Zo geeft Marion Koopmans aan waarom ze denkt dat het geen probleem is en verwijst ze in een Tweet naar de uitleg van een collega van haar. Uitgaande van het klassieke ADE beeld heeft ze gelijk. Wetenschappers geven echter aan dat zij andere wegen zien waarop een soort gelijk proces gebeurt, vandaar dat de term Vaccine enhanced replication beter zou passen.

Mocht Vaccine enhanced replication / enhancement een probleem zijn dan zou het huidige vaccinatie beleid averechts werken op langere termijn en de crisis verergeren.

Immuunescape variants

Er zijn varianten waar het vaccin niet tegen helpt ontdekt. Bij de Lambda variant is inmiddels uit lab onderzoek gebleken dat deze vaccinatie resistent is. Volgens diverse wetenschappers zal massa vaccinatie vaccinatiedruk op het virus geven waardoor er varianten dominant worden waar het vaccin niet tegen werkt. Inmiddels hebben we te maken met de Omicron variant.

Meer informatie over het ontstaan van dominante varianten kun je lezen op: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33909660/

We weten het nog niet

De conclusie op dit moment voor zover ik het kan overzien is dat we nog teveel niet zeker weten. Er zijn nog een aantal onzekerheden wat betreft Immuun escape raising variants, “ADE” en ook studies naar lange termijn effecten ontbreken. Er is te weinig onderzoek gedaan omtrent het vaccin. Een man met autoriteit op dit gebied, Dick Bijl schreef zei: “Er zijn wél essentiële stappen overgeslagen in proces Coronavaccins” in zijn artikel https://overnu.nl/er-zijn-wel-essentiele-stappen/

Coronacrisis in krant

De cijfers op dit moment

Als er nog veel onduidelijkheid is kun je door middel van data analyse kijken wat de voor inzichten dit oplevert. Langzamerhand beginnen we in de fase te komen dat we aan de hand van cijfers hier iets over kunnen zeggen. Maurice de Hond houdt dit nauwkeurig bij en veranderde zijn mening over vaccinatie door de cijfers binnen een week door de verschillende ontwikkelingen die hij waarnam. Je kunt zijn analyse hier lezen. De toekomst zal uitwijzen of deze analyse onderbouwd zal worden door wetenschappelijke studies.

Energetische behandeling na COVID-19 vaccinatie

Als je er voor gekozen hebt het vaccin te nemen dan raad ik je aan om je lichaam te ondersteunen met ontgiften om daarmee eventuele lange termijn effecten die kunnen ontstaan door toxische belasting te ondervangen. Ook raad ik je aan om jezelf energetisch in balans te laten zetten. In de praktijk zie ik (en ook andere therapeuten) dat dit vaccin een behoorlijke energetische disbalans kan veroorzaken. Mensen merken het vaak wel en geven aan dat ze zich niet helemaal meer zichzelf voelen. Als je daar last van hebt dan is daar wat aan te doen.

Er zijn diverse mogelijkheden om toxische belasting en disbalans aan te pakken. Hieronder vind je drie mogelijkheden die je erbij kunnen helpen.

1) Gebruik ondersteunende tools

Ascension therapeuten startersset

Ascension Europe heeft een aantal tools die je kunnen ondersteunen. Je kunt deze zelf gebruiken door ze te dragen of in te zetten voor zelfbehandeling. Ik zet de tools op een rij die specifiek energetisch ondersteunen voor het COVID vaccin. Ook kun je deze tools gebruiken om op afstand iemand te behandelen. Meer informatie over de tools, hoe ze eruit zien en hun werking vind je door op de linkjes te klikken.

Ascenscion faith
Light of Faith
 1. Great Instrument of Transformation voor het ondersteunen van het verwijderen van de gifstoffen. Gebruik dit instrument de dag voor het vaccin, op de dag zelf vlak voordat je het vaccin gaat halen en na het vaccin. Werk ongeveer 10 minuten per keer.
 2. Light of Faith ter ondersteuning van het energetiseren van drinkwater en het verwijderen van gifstoffen. Drink Light of Faith water gedurende 3 dagen voor het vaccin en 7 -10 dagen na het vaccin.
 3. De rode transformatie ring ondersteunt je om gifstoffen te verwijderen (de detox ring). Draag deze ring minimaal een week voordat je het vaccin krijgt en een 3-4 weken daarna (voor vaccines met 2 prikken dus tot 7 dagen na de tweede prik).
 4. De groene wheels balanceren, harmoniseren en ondersteunen vitaliteit. Ze werken goed op fysiek niveau. Leg de wheels op een foto van jezelf of draag de wheels. Let op: de transformatie wheel mag je maar 10 minuten dragen.
 5. De donker violette wheels ondersteunen transformatie, reiniging, genezing. Leg de wheels op een foto van jezelf of draag de wheels. Let op: de transformatie wheel mag je maar 10 minuten dragen.
 6. De Opaal Light ondersteunt je organen en ondersteunt je om gemakkelijker met moeilijke situaties om te gaan. Draag de Opaal Light ter ondersteuning van je lichaam zo lang als je merkt dat je nodig hebt.

2) Laat je ondersteunden via een Oerlicht Healing

Met een Oerlicht Healing kun je je lichaam ondersteunen om lichaamsvreemde stoffen kwijt te raken. Een Oerlicht Healing duurt 10 minuten , omdat het heel sterk is. Een Oerlicht Healing kan op afstand plaatsvinden.

Ik raad een Oerlicht Healing aan de dag voor de vaccinatie ter voorbereiding, in de uren na de vaccinatie en twee tot drie weken erna. Bij twee prikken raad ik aan dit te herhalen.

3) Gebruik een Meditatie Energiekaart

Opgestegen Meesters en engelen ondersteunen je graag. Ik heb een symbool gemaakt die ondersteunt om het vaccin energetisch te neutraliseren en heb besloten deze gratis beschikbaar te stellen. Je kunt naar het symbool kijken en vervolgens met deze energie een meditatie van 10 minuten doen.

Ik raad aan om dit iedere dag 3 dagen voor de vaccinatie 10 minuten te doen en 3 dagen na de vaccinatie ook iedere dag 10 minuten. Als een vaccin ook een tweede prik heeft herhaal dit dan. Mocht je niet zo gemakkelijk met energie kunnen mediteren vraag dan om hulp voor een healing of gebruik een tool. Neem je een Booster shot? Gebruik dan de tweede kaart ook (erbij).

vaccinatie kaart prik 1 en prik 2
vaccinatiekaart booster shot

Andere tips:

 • Drink voldoende water, het liefste geënergetiseerd met de Light of Faith of met Oerlicht.
 • Doe geen intensieve inspanningen, maar wel matige inspanning zodat je lichaam door middel van o.a. zweten afvalstoffen kwijt raakt.
 • Neem eventueel een sauna als je dat prettig vindt.

Wel klachten, maar geen vaccinatie gehad?

Heb je het idee dat je last hebt van covid vaccinatie, maar heb je geen vaccinatie gehad. Dat kan gebeuren. Als je het idee hebt dat het wel in je energiesysteem is gekomen dan kun je gebruik maken van onderstaande energiekaart. Kijk hier 5 minuten naar. Sluit dan je ogen en laat de energie nog 10 minuten doorwerken.

Gerelateerde blogposts

4 reacties op “Energetische ondersteuning bij COVID vaccinaties”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Diana avatar
  Diana

  Wat een duidelijk, en mooi artikel!

  1. Mathijs van der Beek avatar
   Mathijs van der Beek

   Dankjewel.

 2. Fenneke Kwast avatar
  Fenneke Kwast

  Dank je wel voor deze informatie .
  Helder en uitgebreid .
  Wat ik zelf ervaar in dit artikel dat het rust brengt , ondersteunend is en gericht informatie geeft waar mensen mee aan de slag kunnen gaan .
  Ik ben er erg blij mee .

  1. Mathijs van der Beek avatar
   Mathijs van der Beek

   Graag gedaan Fenneke. Fijn dat je er blij mee bent.