Als je een vaccinatie neemt voor COVID is het goed om een weloverwogen keuze te maken. In deze blog zet ik een aantal zaken op een rij en ontdek je hoe je jezelf kunt ondersteunen als je een vaccinatie neemt.

Wat zijn de mogelijkheden qua gezond leven?

Er zijn verschillende onderzoeken die aantonen dat structureel vitamine D gebruik een zeer positieve invloed heeft op het verloop van COVID. Het aantal doden zou hiermee drastische minder zijn. Er zijn meer mogelijkheden om je immuunsysteem te versterken zoals bijvoorbeeld voldoende beweging, vitamine C, zink, L-Lysine en goede voeding. De kans om te overlijden aan COVID als je gezond leeft is zeer klein. Uitzonderingen hierop zijn genetische factoren die je immuunresponse op dit virus beperken en onderliggende ziekte. Een studie in de verenigde staten gaf aan dat als je vitamine D waarde boven de 55 is en je geen onderliggend leiden hebt de kans op ziekenhuis en IC opname zeer klein is.

Hieronder vind je een aantal onderzoeken naar vitamine D en COVID. De waarschijnlijkheid dat dit een zeer positieve invloed heeft is groot en ook dat het een positief effect heeft op het voorkomen van een cytokine storm. Hier is nog meer onderzoek voor nodig.

Vaccinatie nemen en afwegingen maken

Naast gezond leven en je immuunsysteem versterken kun je ook kiezen voor vaccinatie, omdat je voelt dat dit kloppend is, maar misschien ook wel omdat het van je werk moet of omdat je maatschappelijk druk ervaart. Hieronder vind je enkele afwegingen die je kunt meenemen in je keuze.

Bijwerkingen vaccinatie

Het is bekend dat er bijwerkingen zijn van het vaccin. Dit wordt geregistreerd. Op dit moment zijn enkel de korte termijn effecten bekend. De lange termijn effecten van 2, 5 en 10 jaar konden nog niet worden onderzocht, omdat deze vaccins daarvoor nog niet lang genoeg bestaan.

Bekende bijwerkingen van het COVID vaccin zijn hoofdpijn, duizelig, koorts een rode plek bij de prikplek. Dat komt niet alleen door de antistoffen die je gaat aanmaken, maar ook omdat je lichaam hulpstoffen die in het vaccin zitten uit het systeem verwijderd. In de UK houden ze de bijwerkingen bij van de verschillende vaccins. De documenten met bijwerkingen van de overheid van de UK kun je hier vinden.

Als je van plan bent om een COVID vaccinatie te nemen dan raad ik aan om je lichaam te ondersteunen zowel voor als na het vaccin. Op deze manier kun je eventuele klachten op korte en lange termijn verminderen dan wel voorkomen.

Natuurlijke immuniteit versus vaccinatie

In een een studie in Israel hebben ze gekeken naar de effectiviteit van het vaccin tegenover natuurlijke immuniteit. Uit dit onderzoek bleek dat natuurlijke immuniteit 6,7 keer beter beschermd dan vaccinatie. Het onderzoek kun je lezen op https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/309762

Als je Covid hebt gehad is het beleid in Nederland om een vaccinatie te nemen. Wetenschappelijk is dat niet te onderbouwen met onder andere bovenstaand onderzoek.

Kans op Antibody depended enhancement (ADE)

Mogelijkerwijs kan door vaccinatie het natuurlijke immuunsysteem onderdrukt worden bij een herinfectie met een mutant waar het vaccin niet tegen helpt. Het resultaat is dat je meer ziek kan worden als gevaccineerde dan wanneer je niet bent gevaccineerd. Binnen de wetenschappelijk wereld is hier discussie over. De term Antibody depended enhancement wordt daarbij vaak genoemd. De term ADE is eigenlijk niet helemaal op zijn plek. Een betere benaming zou zijn Antibody induced enhancement, omdat het proces anders is dan het klassieke voorbeeld van ADE. Er zijn hierover meerdere publicaties beschikbaar:

Het is complexe materie waar zelfs artsen moeite hebben om dit te begrijpen. Om dit goed te begrijpen is enige studie voor artsen noodzakelijk.

Binnen de wetenschappelijke wereld is discussie over ADE. Enerzijds wordt gezegd dat dit bij covid vaccinatie niet plaats zal vinden en anderzijds wel. Zo geeft Marion Koopmans aan waarom ze denkt dat het geen probleem is en verwijst ze in een tweet naar de uitleg van een collega van haar. Uitgaande van het klassieke ADE beeld heeft ze gelijk. Wetenschappers geven echter aan dat zij andere wegen zien waarop een soort gelijk proces gebeurt vandaar dat de term Vaccine enhanced replication / enhancement beter zou passen.

Mocht Vaccine enhanced replication / enhancement een probleem zijn dan zou het huidige vaccinatie beleid averechts werken op langere termijn en de crisis verergeren.

Immuunescape variants

Inmiddels zijn er varianten waar het vaccin niet tegen helpt ontdekt. Bij de Lambda variant is inmiddels uit lab onderzoek gebleken dat deze vaccinatie resistent is. Volgens diverse wetenschappers zal massa vaccinatie vaccinatiedruk op het virus geven waardoor er varianten zullen ontstaan waar het vaccin niet tegen werkt.

Meer informatie over het ontstaan van varianten kun je lezen op:

We weten het nog niet

De conclusie op dit moment voor zover ik het kan overzien is dat we nog teveel niet zeker weten. Er zijn nog een aantal onzekerheden wat betreft Immuun escape raising variants, “ADE” en ook studies naar lange termijn effecten ontbreken. Er is te weinig onderzoek gedaan omtrent het vaccin. Een man met autoriteit op dit gebied Dick Bijl schreef zei: “Er zijn wél essentiële stappen overgeslagen in proces coronavaccins” in zijn artikel https://overnu.nl/er-zijn-wel-essentiele-stappen/

De cijfers op dit moment

Als er nog veel onduidelijkheid is kun je door middel van data analyse kijken wat de voor inzichten dit oplevert. Langzamerhand beginnen we in de fase te komen dat we aan de hand van cijfers hier iets over kunnen zeggen. Maurice de Hond houdt dit nauwkeurig bij en veranderde zijn mening over vaccinatie door de cijfers binnen een week door de verschillende ontwikkelingen die hij waarnam. Je kunt zijn analyse hier lezen. De toekomst zal uitwijzen of deze analyse onderbouwt zal worden door wetenschappelijke studies.

Energetische behandeling na vaccinatie

Als je er voor gekozen hebt het vaccin te nemen dan raad ik je aan om je lichaam te ondersteunen met ontgiften om daarmee eventuele lange termijn effecten die kunnen ontstaan door toxische belasting te ondervangen. Ook raad ik je aan om jezelf energetisch in balans te laten zetten. In de praktijk zie ik (en ook andere therapeuten) dat dit vaccin een behoorlijke energetische disbalans kan veroorzaken. Mensen merken het vaak wel en geven aan dat ze zich niet helemaal meer zichzelf voelen. Als je daar last van hebt dan is daar wat aan te doen.

Er zijn diverse mogelijkheden om toxische belasting en disbalans aan te pakken. Hieronder vind je drie mogelijkheden die je erbij kunnen helpen.

1) Ondersteunende tools

Ascension therapeuten startersset

Ascension Europe heeft een aantal tools die je kunnen ondersteunen. Je kunt deze zelf gebruiken door ze te dragen of in te zetten voor zelfbehandeling. Ik zet de tools op een rij die specifiek energetisch ondersteunen voor het COVID vaccin. Ook kun je deze tools gebruiken om op afstand iemand te behandelen. Meer informatie over de tools, hoe ze eruit zien en hun werking vind je door op de linkjes te klikken.

Ascenscion faith
Light of Faith
  1. Great Instrument of Transformation voor de ondersteunen van het verwijderen van de gifstoffen. Gebruik de instrument de dag voor het vaccin, op de dag zelf vlak voordat je het vaccin gaat halen en na het vaccin. Werk ongeveer 10 minuten per keer.
  2. Light of Faith ter ondersteuning van het energetiseren van drinkwater en het verwijderen van gifstoffen. Drink Light of Faith water gedurende 3 dagen voor het vaccin en 7 -10 dagen na het vaccin.
  3. De rode transformatie ring ondersteunt je om gifstoffen te verwijderen (de detox ring). Draag deze ring minimaal een week voordat je het vaccin krijgt en een 3-4 weken daarna (voor vaccines met 2 prikken dus tot 7 dagen na de tweede prik).
  4. De groene wheels balanceren, harmoniseren en ondersteunen vitaliteit. Ze werken goed op fysiek niveau. Leg de wheels op een foto van jezelf of draag de wheels. Let op de transformatie wheel mag je maar 10 minuten dragen.
  5. De donker violette wheels ondersteunen transformatie, reiniging, genezing. Leg de wheels op een foto van jezelf of draag de wheels. Let op de transformatie wheel mag je maar 10 minuten dragen.
  6. De Opaal Light ondersteunt je organen en ondersteunt je om gemakkelijker om te gaan met moeilijke situaties. Draag de Opaal Light ter ondersteuning van je lichaam zo lang als je merkt dat je nodig hebt.

2) Oerlicht healing

logo transparant oerlicht

Met een Oerlicht healing kun je je lichaam ondersteunen om lichaamsvreemde stoffen kwijt te raken. Een Oerlicht healing duurt 10 minuten , omdat het heel sterk is. Een Oerlicht healing kan op afstand.

Ik raad een Oerlicht healing aan de dag voor de vaccinatie ter voorbereiding, in de uren na de vaccinatie en twee weken erna. Bij twee prikken raad ik aan dit te herhalen.

3) Meditatie energiekaart

Opgestegen Meesters en Engelen ondersteunen ons graag. Ik heb een symbool gemaakt die ondersteunt om het vaccin energetisch te neutraliseren en heb besloten deze gratis beschikbaar te stellen. Je kunt naar het symbool kijken en vervolgens met deze energie een meditatie van 10 minuten doen.

Ik raad aan om dit iedere dag 3 dagen voor de vaccinatie 10 minuten te doen en 3 dagen na de vaccinatie ook iedere dag 10 minuten. Als een vaccin ook een tweede prik heeft herhaal dit dan. Mocht je niet zo gemakkelijk met energie kunnen mediteren vraag dan om hulp voor een healing of gebruik een tool.

ondersteuning vaccin

Andere tips:

  • Drink voldoende water het liefste geënergetiseerd met de Light of Faith of met Oerlicht.
  • Doe geen intensieve inspanningen, maar wel matige inspanning zodat je lichaam door middel van o.a. zweten afvalstoffen kwijt raakt.
  • Neem eventueel een sauna als je dat prettig vindt.
nv-author-image

Mathijs van der Beek

Ik help je op je spirituele pad te groeien zodat je als hoogsensitief mens je missie kunt ontdekken en leven. Dat doe ik door kennis en informatie te delen via mijn website, livestreams, e-book, online coaching en trainingen. Het is mijn missie om hoogsensitieve mensen vanuit de kracht van vrede hun potentieel te laten verwezenlijken zodat ze een vervuld leven hebben. Ik werk vanuit mijn intuïtie en samen met de Opgestegen Meesters.


Verder was ik als kind al geïnteresseerd in healing. Op mijn 12e volgde ik mijn eerste Reiki cursus. Na meer dan 25 jaar op mijn spirituele pad leerde de Opgestegen meesters mij Oerlicht Healing. Een krachtige healing techniek die in 10 minuten een enorme impact kan hebben. Nu help ik anderen om ook Oerlicht Healing te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *