Heb je als HSP last van:

  • Moeheid?
  • Het gevoel dat je hart niet volledig kan stralen, bijvoorbeeld in je werk?
  • Voel je je niet blij?
  • Heb je uitdagingen op het gebied van onvoorwaardelijke liefde?

Houdt dit je tegen om je missie te leven?

Dat kan komen door de activatie van het kosmische hartchakra (17e chakra) deze werkt met name op:

  • Thema’s met zelfliefde
  • Het laten stromen van jouw hartsenergie
  • Dat je er mag zijn

Locatie van het 17e chakra

Chakra locatie

Je kunt chakra’s op verschillende manieren waarnemen. Het perspectief waar vanuit je kijkt bepaald je waarneming. Ik gebruik als basis de 13 aquariuschakra’s die zijn doorgegeven door Sonia Bos en de aarde-ster chakra (totaal 14).
Lees hier meer over Chakra 15
Lees hier meer over Chakra 16

De energie is krachtig en zacht. Het Chakra helpt om jezelf te voelen in al je kracht. Het is een onderdeel van je grootsheid in de dimensie van eenheid. Dat laatste is de reden dat het zo anders is als alle andere chakra’s.

Door te verbinden met dit chakra verbind je direct met eenheid en met liefde. Dit is het bewustzijnsniveau waar het verschil tussen jezelf en de ander niet meer bestaat. Hierdoor ervaar je dat je ook de ander bent. Zowel Boeddha als Jezus droegen dit bewustzijn uit door dit in hun verhalen en wijsheid te delen.

Het chakra draait om je hartchakra heen. Heb jij nog vragen over het chakra? Stel deze dan in de reacties!

nv-author-image

Mathijs van der Beek

Ik help je op je spirituele pad te groeien zodat je als hoogsensitief mens je missie kunt ontdekken en leven. Dat doe ik door kennis en informatie te delen via mijn website, livestreams, e-book, online coaching en trainingen. Het is mijn missie om hoogsensitieve mensen vanuit de kracht van vrede hun potentieel te laten verwezenlijken zodat ze een vervuld leven hebben. Ik werk vanuit mijn intuïtie en samen met de Opgestegen Meesters.


Verder was ik als kind al geïnteresseerd in healing. Op mijn 12e volgde ik mijn eerste Reiki cursus. Na meer dan 25 jaar op mijn spirituele pad leerde de Opgestegen meesters mij Oerlicht Healing. Een krachtige healing techniek die in 10 minuten een enorme impact kan hebben. Nu help ik anderen om ook Oerlicht Healing te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties op “Het kosmische hartchakra, het 17e kosmische chakra”

  1. Dankjewel, Mathijs voor deze fijne uitleg over de 17e chakra. Een van mijn thema’s waaraan ik wil werken is zelfliefde, en van daaruit Onvoorwaardelijke liefde te kunnen leven. Dit is een hartewens. Jouw uitleg heeft me geraakt en ik ga hiermee verder in mijn werk. Dank. Liefde en Licht. Sigrid