bomen met zonlicht

Hoe kan Ascensie Licht je helpen als HSP?

Geschatte leestijd:

3 minuten

De energie van heelheid en jouw unieke goddelijke kwaliteiten laten stromen helpt je een vreugdevol leven te hebben. Ascensie licht helpt je hierbij.

Verlichting

Tijdens meerdere levens kun je groeien en tot inzichten komen. Je kunt mooie momenten, maar ook pijnlijke gebeurtenissen zoals trauma’s ervaren, die je kunt helen en overwinnen.

Dit pad leidt tot verlichting (ascensie), waarbij je dualiteit overstijgt, in eenheid komt en onvoorwaardelijke liefde ontwikkelt voor alles wat er is. 

Bewustzijn

Mensen die een Bijna Dood Ervaring (BDE) hebben gehad hebben vaak eenheid en onvoorwaardelijke liefde ervaren. 

Zodra verlichting is bereikt komt je in een ander, nieuw en verhoogd bewustzijn terecht. Wat verlichting doorgaans anders maakt dan een Bijna Dood Ervaring is dat de dualiteit volledig is doorleefd en is overstegen. Er ontvouwt zich een nieuw bewustzijn. Dit nieuwe bewustzijn met bijbehorende energie laat zich niet omschrijven. Er is een enorme scheppingskracht, liefde en eenheid van een allesomvattend niveau. Je bewustzijn reikt verder dan je ego en je ervaart op diep niveau dat de kosmos zich in jou bevindt, dat we met elkaar één zijn en dat iedereen het licht is.

bos met licht

Hoe raak je verlicht?

Er zijn vele wegen die leiden naar verlichting. Ieder zijn weg is uniek. 

Het ontvangen van de energie die met verlichting resoneert helpt je om processen van verlichting sneller te doorlopen. De energie tilt je energetisch op. Het helpt je naar een hoger bewustzijn toe, waardoor vrede en onvoorwaardelijke liefde gemakkelijker geïntegreerd kunnen worden in je dagelijkse leven.

Opgestegen Meesters

Meerdere mensen gingen je voor op het pad naar verlichting, zoals Opgestegen Meesters. Bekende Opgestegen Meesters zijn Jezus, Boeddha, Maria Magdalena en Saint Germain. Opgestegen Meesters worden soms in verband gebracht met religie; dat hoeft echter niet. Opgestegen Meesters kunnen iedereen (ook mensen zonder religie) helpen die ervoor openstaat.

Scheppingstralen

Opgestegen Meesters kunnen je begeleiden in jouw Ascensieproces. Dat doen ze met specifieke kwaliteiten die resoneren met één of soms meerdere scheppingsstralen.

Als je de scheppingsstralen hebt doorleefd en daarin tot Ascensie bent gekomen, kom je tot een nieuw verhoogd bewustzijn. Energie ontvangen vanuit dit bewustzijn geeft een spirituele groeipower; het helpt om problemen vlot los te laten en je weg naar Ascensie te vergemakkelijken en versnellen.

De kennis over scheppingsstralen is oud. Alice Bailey en Blavatsky hebben bekendheid gegeven aan de eerste 7 stralen. Nu de kennis over Atlantis afgelopen jaren weer actiever is geworden zijn ook de 12 stralen van Atlantis door verschillende mensen opgeschreven.

Ik werk met 18 scheppingsstralen. Binnen deze stralen zijn oneindig veel mogelijkheden om tot verlichting te komen. De stralen 12 tot en met 18 resoneren vaak met Nieuwetijdskinderen (of volwassen). Deze stralen zijn qua frequentie subtieler en hebben een relatie met de diverse sterrenstelsels zoals Sirius, Andromeda en Orion.

Je kunt deze energie ontvangen op een specifiek proces met heel gericht één scheppingsstraal of als Ascensie Licht met alle achttien stralen tegelijk waarbij je energetisch opgetild wordt. Zo helpt Saint Germain bij transformatie/ transmutatie met de violette vlam en de violette scheppingsstraal (straal 7), waar hij beheerder van is.

Wat is het verschil tussen Oerlicht en Ascensie Licht?

Oerlicht omvat onder meer:

Oerlicht healing logo
 • De blauwdruk van het universum waarin alles besloten ligt.
 • De scheppingsstralen.
 • Jouw goddelijke blauwdruk van optimale gezondheid.
 • Het ondersteunen van jouw pad naar Ascensie (verlichting).

Het ontvangen van Oerlicht wordt als zeer krachtig, helend en ondersteunend ervaren op het pad spirituele pad naar verlichting. Ascensie Licht daarentegen is meer gericht op het integreren van de energie van verlichting en het versnellen van je spirituele groei naar een nieuw bewustzijn.

Wil je hier meer over weten?

In Deel 2 van de Oerlicht Opleiding help ik je hier graag verder bij. Dit deel is te volgen nadat je Deel 1 van de opleiding (Oerlicht Healing) hebt afgerond. Klik hier en ontdek meer over Deel 1 Oerlicht Healing.

Gerelateerde blogposts

5 reacties op “Hoe kan Ascensie Licht je helpen als HSP?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Olga avatar
  Olga

  klinkt heel interessant Mathijs, maar ben nu druk met oerlicht bezig, helpt mij om weer vreugde te beleven en geeft me meer zelfvertrouwen. Ga vast nog meer ontdekken

 2. Olga avatar
  Olga

  Door de healing kwam ik in een diepe rust . werd overal naar toegeleid en vond het heerlijk. Opeens was het tijd, vond het verrassend dat het uur voorbij was. Dank je wel Mathijs

  1. Mathijs van der Beek avatar
   Mathijs van der Beek

   Graag gedaan Olga. Dankjewel voor het delen 🙂

 3. Corina avatar
  Corina

  Door de healing merk ik dat er meer ruimte vrijkomt voor vrede en liefde.Door mij bewust aan over te geven word ik begeleid naar hele mooie en bijzondere plekken en voel duidelijk aanwezigheid van heel veel liefde.ik krijg steeds meer complimenten van mensen om mij heen hoe ik veranderd ben,rustig en kalm en veel minder wantrouwend dan ik was voor ik deel begon te nemen aan deze healingen.zo dankbaar dat ik hier aan mag deelnemen.ik kan mij veel beter focussen op positieve energieën om mij heen en deze delen en mijzelf beschermen tegen negativiteit.dank je wel Mathijs,wil zeker maandelijks mee blijven doen.

  1. Mathijs van der Beek avatar
   Mathijs van der Beek

   Wat fijn 🙂 Dankjewel voor het delen.