In deze video leg ik uit hoe we tot vrede kunnen komen en welke shift er nodig is in onze manier van denken en welke andere keuzes nodig zijn om dit te bereiken.

Vrede is mogelijk als we andere keuzes gaan maken

Mijn grote wens voor de wereld is vrede. Iedereen heeft een ander beeld wat vrede is. Betekent vrede dat er nooit meer gepest wordt? Betekent vrede dat er geen oorlogen meer zijn? Dat iedereen gezond is? Hoe ziet vrede er eigenlijk uit?

Vredesduif

Voor mij begon het ontwikkelen van het idee wat vrede is in mijn jeugd. Ik deed andere dingen dan de kinderen in mijn klas. Ik turnde terwijl de rest op voetbal zat. Ik was sensitief en zachtaardig. Ik voelde dat kinderen mij niet leuk vonden en zei op een dag tegen mijn moeder “Ze vinden me hier niet leuk”. Kun je je voorstellen wat dat met je doet als moeder. Ik voelde dat ik niet geaccepteerd werd en werd zo nu en dan ook gepest.

Toen ik 5 jaar was werd mijn moeder ziek. Ze raakte ontzettend moe en kon niet meer dan 100 meter fietsen. Via de alternatieve weg ging ze aan haar gezondheid werken Ze deed diverse opleidingen en raakte weer op het goede pad. Ook hielp ze mij door middel van toch for health, bloesems en zelfs het verwerken van vorige leven om in balans te komen en blijven.

Omdat het voor mij beter zou zijn verhuisden we toen ik naar groep 7 ging. Ik ging naar een andere school. Het waren twee bloeiende jaren voor mij waarin ik tot rust kwam. Ik merkte dat de bloesems en touch for health mij hielpen en ondanks dat ik niet begreep waarom snapte en vertrouwde ik erop dat er meer was tussen hemel en aarde.

Op de middelbare school verdiepte ik mij hierin en las ik heel veel over spiritualiteit. Ik heb heel veel tijd en energie gestoken in het werken met gidsen, engelen. Ik zat uren op mijn kamer te oefenen met behulp van alle oefeningen uit de boeken, maar contact ermee krijgen lukte niet. Toch wist ik dat ik daar de antwoorden kon halen voor de reden van ons bestaan. Ik bleef vertrouwen, want als bloesems en het in balans zetten van vorige leven hielpen dan moest er een manier zijn om hier contact mee te krijgen.

Ik leerde te kiezen hoe ik met gebeurtenissen om kon gaan en welke emoties ik zou ervaren, Maar ik wist ook dat je alleen deze keuzes kon maken als emotionele gebeurtenissen uit het verleden zoals pesten zijn geheeld.

Ik ronde mijn middelbare school af. De vakken vond ik niet interessant; voor mij was één ding heel belangrijk en dat was spiritualiteit. Ik bekeek de wereld vanuit een spiritueel perspectief en ik ontdekte dat het werkte. Dat door het helen van oude emoties je andere keuzes kon gaan maken en je vrij voelt, maar ik wist: er is meer het kan nog beter.

Doolhof oplossen

Toen een vriendin van mijn moeder zei “je kunt niet alles met spiritualiteit oplossen” voelde ik dat dit onjuist was en dat het wel kon, alleen begreep ik nog onvoldoende wat spiritualiteit was. Het motiveerde me om door te blijven zoeken naar de betekenis en mogelijkheden hiervan.

En op gegeven moment belandde ik bij Opgestegen Meesters. Het raakte me. Ik wist het van binnen: hier liggen de antwoorden. Inmiddels ben ik een aantal jaren verder en heb ik ontzettend veel mogen leren van hen en in een razend tempo emoties van dit leven en vorige levens mogen oplossen. Dat waar ik eerst jaren over had gedaan met behulp van touch for health en bloesems ging nu in een mum van tijd en kon ik ook nog eens zelf. 

Er was nog iets wat ik ontdekte. Namelijk dat zij heel anders naar de wereld keken dan wij en ik begreep in het begin niet waarom wij dat niet zo konden.

Ik ontdekte dat er 3 dingen nodig zijn om de wereld anders te zien:

  1. Non dualistisch benadering – wat betekent dat er geen groot, klein is of goed en fout.
  2. Kijken zonder oordeel
  3. Kijken vanuit je liefde

Ik besloot om me deze drie eigenschappen eigen te maken en mezelf hierin te trainen door middel van meditatie en werken met Opgestegen Meesters.

Langzaam aan kwam ik steeds dichter bij het antwoord waarom zij de wereld zo anders zagen en begon ik de wereld ook meer vanuit hen perspectief waar te nemen en begreep ik dat dit het doel van de mens is. Om ook de wereld op deze wijze te ervaren. 

Met horten en stoten oefende ik hun zienswijze. Bijvoorbeeld toen iemand zei: ‘’Wat belachelijk’’ wat je doet en ik leerde om liefde voor diegene te voelen. De grootste uitdaging was tijdens mijn loondienst. Er kwam een nieuwe manager die vroeg om dingen te doen wat tegen me natuur in ging .Ik voelde me klem gezet. Makkelijk was het niet, maar ik wist dat ik ook deze situatie in het licht van liefde mocht leren ervaren. Het kostte me moeite, maar met de hulp van Opgestegen Meesters slaagde ik erin om deze gebeurtenissen in het licht van liefde te zien en uiteindelijk de stap te zetten om mijn baan op te zeggen en om voor mezelf te starten.

Vrede in je eigen handen
vrede in je eigen handen

Mijn diepste wens was vrede in de wereld te brengen, maar ik wist toen nog niet helemaal hoe. Totdat ik afgelopen week terug keek op mijn leven en zag welke weg ik had gelopen. Dat vrede iets heel anders bekent dan het afwezig zijn van oorlog. Vrede betekent vanuit het bewustzijn van Meesters naar de wereld kijken en vanuit dit bewustzijn handelen. Vrede brengen is dus dit bewustzijn brengen.

En voor iedereen is dat een ander pad. Iedereen heeft zijn eigen emoties op te lossen om vanuit liefde naar de wereld te kunnen gaan kijken. Zodat je tot een punt komt waarin jij je unieke kwaliteiten neerzet vanuit dit bewustzijn en je missie leeft.

Mijn vraag aan jou is nu: Welke keuze kun jij maken om anders naar de wereld te gaan kijken? Je leven aangenamer te maken en te groeien naar het bewustzijn van vrede en liefde?

Een ding weet ik zeker. Vanzelf gaat het niet.

Tags:
nv-author-image

Mathijs van der Beek

Ik help je op je spirituele pad te groeien zodat je als hoogsensitief mens je missie kunt ontdekken en leven. Dat doe ik door kennis en informatie te delen via mijn website, livestreams, e-book, online coaching en trainingen. Het is mijn missie om hoogsensitieve mensen vanuit de kracht van vrede hun potentieel te laten verwezenlijken zodat ze een vervuld leven hebben. Ik werk vanuit mijn intuïtie en samen met de Opgestegen Meesters.


Verder was ik als kind al geïnteresseerd in healing. Op mijn 12e volgde ik mijn eerste Reiki cursus. Na meer dan 25 jaar op mijn spirituele pad leerde de Opgestegen meesters mij Oerlicht Healing. Een krachtige healing techniek die in 10 minuten een enorme impact kan hebben. Nu help ik anderen om ook Oerlicht Healing te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *