Met ongeloof keek ik naar de grote betonblokken en naar de precisie waarmee het zandsteen was neergelegd. Ook de terrassen bij het onderste deel van de Piramide van de Maan in Visoko was duidelijk vakmanschap.

In 2005 werden de eerste piramides in Bosnië en Herzegovina onderzocht door dr. Sam Semir Osmanagic en toen ik er voor het eerst over las voelde ik: daar wil ik heen! Sinds 4 september ben ik samen met mijn vriendin Femke in Visoko. Bij de plek waar de piramides zijn dompel ik me onder in een nieuwe blik op de wereld.

piramide van de zon bosnie opgraving

We lopen verder omhoog en worden overladen met informatie en bewijs. Nadat onze gids alles heeft laten zien, laat hij ons achter zodat we alles nog eens rustig kunnen bekijken. We maken foto’s en ik besluit te mediteren op een steen. Ik ga zitten, sluit mijn ogen, adem een paar keer diep in en stem mezelf af op de piramide en zijn energie. Ik ervaar liefde en herkenning, het voelt als thuis. Na een tijdje open ik mijn ogen weer. Wat hier ook is, het goed!

Femke komt erachter dat dat Dr. Sam twee lezingen geeft. Het lijkt ons leuk om meer over de piramides te ontdekken en we gaan erheen. Dr. Sam laat tijdens zijn lezing piramides over de hele wereld zien en verbaast me met foto’s van perfect vormgegeven blokken graniet tot en met de heilige geometrie van de piramides. Zelfs de snelheid van het licht is in de verhoudingen van de bouwwerken terug te vinden.‘’Dit kan alleen zijn gebouwd door een geavanceerde beschaving die spiritueel veel verder ontwikkeld was dan wij’’ is zijn conclusie. Dr. Sam noemt Atlantis.

‘’De Ascension Tools werden ook gebruikt in de tijd van Atlantis’’ gaat er direct door mijn hoofd. Het was me al opgevallen dat de tools resoneerden met de piramides hier, maar de directe link was me nog niet duidelijk geworden.

piramide van de zon bosnie mathijs van der beek

Ik voel dat er nog veel te ontdekken valt de komende tijd. Het eerste wat ik ontdek is dat het werken met deze frequentie een enorme boost gaat geven aan het ons proces van Ascensie. Het leven in vreugde, liefde en vrede waarbij we ons emotioneel, mentaal en fysiek in balans voelen.

En toen herinnerde ik me wat de Guardians of the Flame hadden gezegd. De groep met Opgestegen Meesters die de instrumenten hadden doorgegeven: ‘’Wij geven jullie de instrumenten en het is aan jullie om te ontdekken hoe ze werken en wat ze doen’’ en begreep ik ook het waarom ik het gevoel had. Er wordt nog lang niet uit de Ascension instrumenten gehaald wat erin zit.

nv-author-image

Mathijs van der Beek

Ik help je op je spirituele pad te groeien zodat je als hoogsensitief mens je missie kunt ontdekken en leven. Dat doe ik door kennis en informatie te delen via mijn website, livestreams, e-book, online coaching en trainingen. Het is mijn missie om hoogsensitieve mensen vanuit de kracht van vrede hun potentieel te laten verwezenlijken zodat ze een vervuld leven hebben. Ik werk vanuit mijn intuïtie en samen met de Opgestegen Meesters.


Verder was ik als kind al geïnteresseerd in healing. Op mijn 12e volgde ik mijn eerste Reiki cursus. Na meer dan 25 jaar op mijn spirituele pad leerde de Opgestegen meesters mij Oerlicht Healing. Een krachtige healing techniek die in 10 minuten een enorme impact kan hebben. Nu help ik anderen om ook Oerlicht Healing te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *