In mijn optiek kan iedereen een verlichtingservaring hebben. Voor de één is het misschien meer werk dan de ander, maar het is voor iedereen haalbaar. De vraag is meer: wil je het ook écht en durf je er ook voor te kiezen om hier aandacht aan te gaan besteden?

Regelmatig hoor ik van mensen dan ze een verlichtingservaring hebben gehad. Ik ben dan blij voor ze. Ik weet uit ervaring hoe het is. Ik heb er diverse mogen hebben. Een gevoel van eenheid, pure liefde, pure vreugde, maar dat gevoel verdwijnt dan weer…

Toen Femke en ik besloten hadden voor een langere tijd naar Bosnië en Herzegovina te gaan naar de piramides had ik de intentie gezet om te ontdekken waarom ik niet structureel verlichting kon ervaren en dit op te lossen.

Waarom is verlichting er niet altijd?

I am verlicht altijdTijd om de oorzaak hiervan aan te pakken en te achterhalen hoe de energie van verlichting die in ons allen zit meer structureel kan stromen. Met de gezette intentie zou ik de komende tijd toch tot een antwoord moeten kunnen komen.

De reis die ik nu maak naar het antwoord vind ik interessant. Ik merk dat er een enorme verschuiving aan het plaats vinden zijn binnen in mezelf. Oude energie die opgeslagen is in mijn lijf en niet meer resoneert met de energie van verlichting (de 5e dimensie) wordt zichtbaar om te mogen worden geheeld of te worden getransformeerd.

Oude energie kan in de weg zitten

Ik zal twee ervaringen van mezelf delen:

Vroeger heb ik gevolleybald. Ik speelde in het herenteam. Tijdens een wedstrijd waarbij we achterstonden werd ik gewisseld. Ik was het er zelf niet mee eens en na de wedstrijd kwam de tegenstander naar me toe om te vertellen dat ze zo blij waren dat ik gewisseld was, omdat ze moeite hadden met mijn aanvallende spel.

Ik besprak dit in de eerst volgende training. In mijn meditatie zag ik deze beelden terug en het viel me op dat ik aan het vechten was voor een plekje en ook dat ik het plekje niet kwijt wilde. Ik voelde concurrentie met andere spelers. Deze energie was niet in overeenstemming met de energie van de 5e dimensie / verlichting en ik voelde hoe deze energie in harmonie werd gebracht met eenheid en ik liefde kon ervaren.

Ook mocht ik veel gevoelens van mijzelf als kind waarnemen. Ik nam angst waar en zag daar verschillende beelden bij. Op school, met bepaalde kinderen en voelde hoe liefdevolle energie deze angst wegnam en mijn kindstuk ging voelen zoals het bedoeld is. Dat gevoel daarbij was voor mij vol liefde, natuurlijk en stevig. Deze gevoelens en beelden gingen heel snel.

Hoe kan je oude energie transformeren?

In de meditaties maak ik gebruik van Ascension Tools of van de krachtige energieplekken hier in Bosnië en Herzegovina, zodat ik oude energie kan helen of in eenheid kan brengen.

Mijn lichaam en geest wordt alle niveau’s als het ware gereset zodat de “goddelijke energie” de kern van wie wij in wezen zijn kan stromen. En dat maakt het steeds makkelijker om verlichting te ervaren.

bosnie piramide van de zon visokoToen ik afgelopen week de Piramide van de Zon op liep, voelde ik de energie van de 5e dimensie. Eenmaal op de top ging ik in meditatie en toen ik mijn ogen open deed kon ik de wereld vanuit dit perspectief zijn. De wereld was licht, liefdevol, perfect in balans. De mensen die ik zag lopen gaven licht. De wespen en vliegen die rond zoemden hoorden daar te zijn. Ik voelde dat verlichting al meer verankerd was door al het werk dat ik in mezelf verzet had. Het voelde heel erg hier en aards.

Het aparte van verlichting ervaren is dat iedereen op dat moment verlicht is. Dat alles één, er onvoorwaardelijke liefde is. Het is elke dag weer spannend wat je tegenkomt in dit proces. Met de beloning van verlichting in zicht is het alle moeite waard.

nv-author-image

Mathijs van der Beek

Ik help je op je spirituele pad te groeien zodat je als hoogsensitief mens je missie kunt ontdekken en leven. Dat doe ik door kennis en informatie te delen via mijn website, livestreams, e-book, online coaching en trainingen. Het is mijn missie om hoogsensitieve mensen vanuit de kracht van vrede hun potentieel te laten verwezenlijken zodat ze een vervuld leven hebben. Ik werk vanuit mijn intuïtie en samen met de Opgestegen Meesters.


Verder was ik als kind al geïnteresseerd in healing. Op mijn 12e volgde ik mijn eerste Reiki cursus. Na meer dan 25 jaar op mijn spirituele pad leerde de Opgestegen meesters mij Oerlicht Healing. Een krachtige healing techniek die in 10 minuten een enorme impact kan hebben. Nu help ik anderen om ook Oerlicht Healing te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “Leven in de 5e dimensie – het pad naar verlichting”