Wat is een chakra?

Chakra betekent wiel of cirkel. Het is een soort poort waar onder andere chi/ki/prana
verbinding maakt met het lichaam zodat het lichaam deze energie kan gebruiken. Er zijn zowel grote als kleine chakra’s met hun eigen kwaliteiten. Zo worden chakra’s in de handen handchakravaak gebruikt door therapeuten om mensen energie te geven zoals Reiki of Quantum Touch. Er zijn verschillende systemen die chakra’s beschrijven. In het westen wordt vaak over 7 hoofdchakra’s gesproken. Er zijn ook systemen van 13, 14, 27 en meer dan 1000 chakra’s. Bij de grote systemen van 1000 chakra’s wordt onderscheid gemaakt tussen grote chakra’s (major) en kleine chakra’s (minor). De chakra’s in de handpalmen en de voetzolen zijn minorchakra’s. Een voorbeeld van grote chakra’s (major) vind je op het plaatje.

De namen staan in het engels. In boeken worden de namen vaak in het Sanskriet gezegd.
Van boven naar benden in het Nederlands is het als volgt.

Kruinchakra7 chakras
3e oog ook wel Ajna genoemd
Keelchakra
Hartchakra
Buikchakra of Plexus Solaris
Sacraal chakra of waterchakra
Stuitchakra, wortelchakra of basischakra

Chakra’s functioneren dus als een poort van energie. Als de energie niet meer helemaal stroomt wordt wel gesproken over een blokkade in het chakra. Hoe verder je spirituele ontwikkeling hoe meer energie door het chakra stroomt. Dan spreken we over het openen van het chakra. Als het chakra volledig geopend is komt het in een staat van oneindigheid. Als alle chakra’s volledig geopened zijn spreekt kom je in een staat van verlicht bewustzijn.

Over Mathijs van der Beek

Mathijs van der beek ovaalIk help hoogsensitieve mensen om hun missie & droombaan te vinden en te gaan leven. Dat doe ik samen met Opgestegen Meesters.Gerelateerde artikelen:
  • Kundalini energie
  • Wat is karma?
  • Spirituele begrippen (overzicht)

  • Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *