Wat is vrede?

Vrede is de volledige afwezigheid van strijd. Niet alleen op fysiek niveau, maar ook op mentaal en spiritueel niveau.

‘Geen oorlog’ wil niet zeggen dat er geen strijd is. Net zoals het afwezig zijn van fysieke klachten niet betekent dat je gezond bent.

Wanneer kan vrede ontstaan?

Vrede kan op aarde ontstaan als vredes-duif-wat-is-vredemensen er voor kiezen om hun innerlijk strijd op te lossen. Pas dan kun je innerlijke vrede ervaren. De strijd die zichtbaar is in de wereld om ons heen is een reflectie van innerlijke strijd. Denk bijvoorbeeld maar aan de Zwarte Pieten discussie.

Dat gaat niet over Sinterklaas en Zwarte Piet, maar over hele andere dingen. Het gaat om nostalgie, vasthouden aan tradities en oude gebeurtenissen uit de geschiedenis. Dat is het werkelijke niveau van innerlijke strijd. Hierin blijven hangen beperkt de voortgang en weerhoudt de mens ervan om het bewustzijn van vrede te bereiken. Daarvoor zul je als mens status, aanzien en het denken dat je het verleden bent moeten loslaten.

Boeddha kwam al met deze boodschap in zijn lering over 4 edele waarheden en ook boodschappers van vrede zoals Jezus vertelde over onvoorwaardelijke liefde en dat je een ander als een broeder mag zien en behandelen. Vrede bereik je vanuit dit bewustzijn van één zijn. Vanuit dat punt kun je in vrede met elkaar een leefbare planeet creëren.

Welke voorbeelden van werkelijk vrede ken jij? Laat het weten in een reactie 🙂Gerelateerde artikelen:
  • Astraal reizen
  • Wat is zen meditatie?
  • Meditatie begrippen (overzicht)

  • Tags:

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *