Wat is Prana?

Prana is energie. Deze energie bevindt zich in de lucht. Het is dan ook niet vreemd dat in het Hindoeïsme prana één van de vijf goden is van de wind. Er wordt gezegd dat prana de levensenergie die je nodig hebt om te kunnen leven. Er zijn groepen van mensen die als Breatherian leven. Zij leven niet op voedsel, maar op prana en water. Dat doen ze door elke dag ademhalingsoefeningen te doen.

De ademhalingsoefeningen zijn ook verbonden aan spirituele verlichting. Deze leer komt uit het Boeddhisme. Je vult je lichaam op emotioneel, lichaamsniveau en spiritueel niveau met prana en komt langzaam aan tot het inzicht er geen ik is. Er is alleen liefde, prana (energie). Jij bent die energie en liefde zodat je in contact komt met wie je werkelijk bent.

Wat is prana volgens anderen?

In de Kundalini Yoga wordt prana als volgt omschreven:
Prana is levenskracht, ontvangen.
Apana is de vernietigende kracht, loslaten.

In deze Yoga vorm maken ze gebruik van deze energieën voor spirituele bewustwording en lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Je kunt dus gebruik maken van prana door ademhaling en yoga oefeningen. Probeer voor jezelf eens een ademhalingsoefening om te ervaren wat prana met jou doet.Gerelateerde artikelen:
  • Wat is eenheidsbewustzijn?
  • Wat is boeddha natuur?
  • Meditatie begrippen (overzicht)

  • Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *