Wie ben ik?

Soms komt ineens die vraag weer boven drijven: ”Wie ben ik?”

Ik herinner me het nog goed. Ik stond bij een tankstation te tanken. Een vrouw stond naast me te tanken en we keken elkaar kort aan.

Ik weet niet meer precies wat ik dacht, maar ik weet nog wel wat ik voelde. Een energie van gedachtengolven kwam mijn kant op. Ik moest lachen. De energie die van de vrouw kwam bevatte de energie dat ik een stoere snelle jongen was die na het tanken macho zou wegrijden.

Als ik de energie toegelaten had dan was ik vast zo weggereden, maar nu moest ik lachen reed weg in dezelfde rust weg als dat ik naar het tankstation gereden had.

Ik liet deze gebeurtenis voor wat het was, maar soms kom je in een situatie waardoor je er weer opnieuw over gaat nadenken. Wie ben ik? Vroeg ik me af. En wie zijn wij? Ik begon na te denken en zag dat we min of meer in een wereld leven van projecties, verwachtingen en oordelen. Dat de maatschappij verwacht dat je iets of iemand moet worden. Ik herinner me nog goed de uitspraak: Deze mannen hebben een methode geschreven. Ze zijn iemand geworden. En nu laten ze het los zodat iedereen deel wordt van deze methode. Dat is nogal wat. De uitspraak bleef vooral zo hangen, omdat ik het helemaal niet zo voelde. We zijn één grote familie waarbij iedereen even veel waard is. Ik voelde niet echt dat ik iets geworden was.

licht wie ben ikIk begon terug te denken en hoorde mensen tegen me zeggen. Jij bent gewoon Gympedia of wat minder positief jij hebt alleen verstand van inhoud. Ook hoorde ik mensen twijfels uiten over mensen die een nieuwe functie op zich nemen. Dat kan kan hij/zij toch helemaal niet.

Dus vond ik het tijd worden voor mijn boodschap om alle projecties, verwachtingen en oordelen loslaten. Zodat onze werkelijke talenten komen boven drijven en je werkelijk kunt gaan doen wat je hart je in geeft?

Grappig hoe je gevoeligheid je erop kan wijzen hoe dit werkt en dat zowel jou eigen overtuigingen als die van een ander wel eens in de weg kunnen zitten. Gelukkig kan je dit ook andersom gebruiken. Daarom bedacht ik een oefening en mantra

Oefening en mantra

Luister met een ‘open hart’ naar iemand zijn dromen en wensen. Stuur liefde en vertrouwen naar de ander en geloof in zijn oneindige mogelijkheden en potenties. Het leuke aan deze oefening is dat het niet alleen werkt voor een ander, maar ook voor jezelf.

Om dit te integreren schreef ik daarom schreef ik de volgende mantra:

Ik besta uit oneindig veel liefde. Ik besta uit oneindig veel mogelijkheden. Het is aan mij om deze liefde en oneindigheid te laten stromen. Ik sta mezelf toe om de oneindig veel gedachten die ik kan kiezen continu te laten stromen zodat ik oneindig kan blijven.Gerelateerde artikelen:
  • Boodschappen van liefde
  • Liefdevolle aarde
  • Boodschappen van liefde (overzicht)

  • Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *